
En smak av sommer


Mango Passion Smoothie
Denne smoothien balanserer søtt og syrlig perfekt, og er klar til å nytes på under 5 minutter.
Ingredienser
300 g - Frossen mangopuré
150 g - Frossen pasjonsfruktpuré
350 g - Gresk yoghurt
Ha alle ingrediensene i en blender og miks til det er glatt. Serveres umiddelbart.

Rød Lemonade
Nyt den harmoniske blandingen av bringebær, jordbær og lime i Rød Lemonade. På under 5 minutter får du en forfriskende drikk som passer perfekt til enhver anledning.
Ingredienser
300 g - Crops Mangopuré
150 g - Crops Pasjonsfruktpuré
350 g - Gresk yoghurt
140 g - Crops Bringebærpuré
140 g - Crops Jordbærpuré
70 g - Crops Limepuré
50 ml - Sukkerlake
800 ml - Vann
800 ml - Rosé lemonade
Frosne jordbær (til pynt)
Fremgangsmåte
1. Ha puréene og sukkerlaken i en stor mugge.
2. Tilsett vann og rosé lemonade, og la blandingen tine.
3. Rør godt.
4. Server med isbiter og frosne jordbær.

Sommerkake med mango, pasjonsfrukt & bringebær
Ingredienser
Mandelkake
400 g Vann
400 g Rapsolje
1000 g Idun Allround Kakemiks
13 g Dreidoppel Pasta Moroni ekte vanilje
180 g Mandelmel
200 g Smeltet smør
200 g ODENSE Mandelsplitter
Mangokompott
150 g Mangobiter 10 x10 mm singelfryst
80 g Idun Mango-pasjonsyltetøy
Bringebærmousse
75 g Pure Bringebær
100 g Alaska Ekspress nøytral
33 g Dreidoppel Pasta Bringebær
500 g Fløte
Glasur
200 g Miruar neutral glasur blank
75 g Pure Pasjonsfrukt
Fremgangsmåte
Mandelkake
1. Bland sammen alle ingrediensene på medium hastighet i 5 minutter. Spre ut 660 g kakerøre på 3 stk 40x60 bakebrett, og dryss over med mandelsplitter. Stekt på 175 grader i ca.10-15 min.
2. La kakebunnene kjøle seg ned før riktig størrelse kuttes til og plasseres i en kakering.
Mangokompott
Bland sammen mangobiter og syltetøy. Spre kompotten utover kakebunnen og sett på frys.
Bringebærmousse
1. Varm opp bringebær pureé til 20-25 grader og bland det godt sammen med Alaska Ekspress nøytral.
2. Hell kald fløte i blandingen og Dreidoppel Pasta Bringebær og pisk opp til en luftig krem. Hell kremen over kakebunnen med kompott og bruk en spatel for å lage en rett overflate.
3. Sett kaken på frys.
Glasur
Bland sammen Miruar neutral glasur og pasjonsfrukt pure og spre det utover toppen av kaken, ellervarm blandingen opp til 30 grader og hell det over hele kaken.

Jordbær-lime alkoholfri mojito
En frisk og fruktig drink – perfekt for varme dager.
Ingredienser
3 porsjoner jordbærpuré
– alternativt: 6 frosne jordbær
1 porsjon limepuré
– alternativt: 10 ml limesaft
1 ss sukker (valgfritt)
Club soda (brus uten sukker)
Isbiter
Til pynt
Frosne jordbær
Frisk mynte
Frisk rosmarin
Fremgangsmåte
1. Ha jordbærpuré (eller frosne jordbær), limepuré (eller limesaft), og eventuelt sukker i en shaker eller blender.
2. Rist eller miks godt til alt er blandet.
3. Hell blandingen over i et glass fylt med isbiter.
4. Topp med club soda.
5. Pynt med frosne jordbær, frisk mynte og rosmarin.
6. Server straks og nyt!

Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.

Økologisk mat er rene råvarer med høy kvalitet og en bærekraftig historie. Når vi velger økologisk, støtter vi lokale produsenter som legger vekt på dyrevelferd, naturlig dyrking og godt håndverk.

Kjøtt utgjør en stor og allsidig varegruppe av både ferske og fryste produkter. Se vårt utvalg av rødt og hvitt kjøtt, fra gourmetprodukter til rimeligere alternativer, tilpasset ditt serveringssted. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.

Har du smakt på Reinsdyrkjøtt fra Finnmark Rein? - ekte natur og ekte smak! Finnmark Rein er en del av vårt Matskatt-sortiment. En Matskatt kjennetegnes av norsk opprinnelse, unik kvalitet, tydelig lokal identitet og en historie verdt å dele. Våre Matskatt-ambassadører Torill og Bård viser deg tre smakfulle retter laget med kjøtt fra Finnmark Rein.

Vi har varer på lager med kort holdbarhet, og ønsker å tilby våre kunder disse varene til en redusert pris. Her kan du gjøre et godt kjøp og samtidig bidra til å redusere matsvinn.