Bilde
Annonsørinnhold

En smak av sommer

På varme sommerdager ønsker vi oss friske, lette drinker, smoothies og desserter! Idun Industri sitt sortiment av frosne fruktpureer kommer i favorittsmakene pasjonsfrukt, mango, lime, jordbær og bringebær. Pureene tiner raskt og kommer i praktiske små porsjoner, for enkel dosering og minimalt med svinn.

 

 

Mango Passion Smoothie

Denne smoothien balanserer søtt og syrlig perfekt, og er klar til å nytes på under 5 minutter.

 

Ingredienser

300 g - Frossen mangopuré
150 g - Frossen pasjonsfruktpuré
350 g - Gresk yoghurt

 

Ha alle ingrediensene i en blender og miks til det er glatt. Serveres umiddelbart.

 

 

 

Rød Lemonade

Nyt den harmoniske blandingen av bringebær, jordbær og lime i Rød Lemonade. På under 5 minutter får du en forfriskende drikk som passer perfekt til enhver anledning.

 

Ingredienser

300 g - Crops Mangopuré

150 g - Crops Pasjonsfruktpuré

350 g - Gresk yoghurt

140 g - Crops Bringebærpuré

140 g - Crops Jordbærpuré

70 g - Crops Limepuré

50 ml - Sukkerlake

800 ml - Vann

800 ml - Rosé lemonade

Frosne jordbær (til pynt)

 

Fremgangsmåte

1. Ha puréene og sukkerlaken i en stor mugge.

2. Tilsett vann og rosé lemonade, og la blandingen tine.

3. Rør godt.

4. Server med isbiter og frosne jordbær.

 

 

 

Sommerkake med mango, pasjonsfrukt & bringebær

 

Ingredienser

Mandelkake

400 g Vann

400 g Rapsolje

1000 g Idun Allround Kakemiks

13 g Dreidoppel Pasta Moroni ekte vanilje

180 g Mandelmel

200 g Smeltet smør

200 g ODENSE Mandelsplitter

 

Mangokompott

150 g Mangobiter 10 x10 mm singelfryst

80 g Idun Mango-pasjonsyltetøy

 

Bringebærmousse

75 g Pure Bringebær

100 g Alaska Ekspress nøytral

33 g Dreidoppel Pasta Bringebær

500 g Fløte

 

Glasur

200 g Miruar neutral glasur blank

75 g Pure Pasjonsfrukt

 

Fremgangsmåte

Mandelkake

1. Bland sammen alle ingrediensene på medium hastighet i 5 minutter. Spre ut 660 g kakerøre på 3 stk 40x60 bakebrett, og dryss over med mandelsplitter. Stekt på 175 grader i ca.10-15 min.

2. La kakebunnene kjøle seg ned før riktig størrelse kuttes til og plasseres i en kakering.

 

Mangokompott

Bland sammen mangobiter og syltetøy. Spre kompotten utover kakebunnen og sett på frys.

 

Bringebærmousse

1. Varm opp bringebær pureé til 20-25 grader og bland det godt sammen med Alaska Ekspress nøytral.

2. Hell kald fløte i blandingen og Dreidoppel Pasta Bringebær og pisk opp til en luftig krem. Hell kremen over kakebunnen med kompott og bruk en spatel for å lage en rett overflate.

3. Sett kaken på frys.

 

Glasur

Bland sammen Miruar neutral glasur og pasjonsfrukt pure og spre det utover toppen av kaken, ellervarm blandingen opp til 30 grader og hell det over hele kaken.

 

 

 

Jordbær-lime alkoholfri mojito


En frisk og fruktig drink – perfekt for varme dager.

 

Ingredienser

3 porsjoner jordbærpuré
– alternativt: 6 frosne jordbær

1 porsjon limepuré
– alternativt: 10 ml limesaft

1 ss sukker (valgfritt)

Club soda (brus uten sukker)

Isbiter

 

Til pynt

Frosne jordbær

Frisk mynte

Frisk rosmarin

 

Fremgangsmåte

1. Ha jordbærpuré (eller frosne jordbær), limepuré (eller limesaft), og eventuelt sukker i en shaker eller blender.

2. Rist eller miks godt til alt er blandet.

3. Hell blandingen over i et glass fylt med isbiter.

4. Topp med club soda.

5. Pynt med frosne jordbær, frisk mynte og rosmarin.

6. Server straks og nyt!

 


Ferdig porsjonerte fruktpuréer fra Crops

Artikkelbilde Bli bedre kjent med noen av våre leverandører

Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.

Artikkelbilde Økologiske Matskatter fra Norge

Økologisk mat er rene råvarer med høy kvalitet og en bærekraftig historie. Når vi velger økologisk, støtter vi lokale produsenter som legger vekt på dyrevelferd, naturlig dyrking og godt håndverk.

Artikkelbilde Kvalitetskjøtt for profesjonelle kjøkken

Kjøtt utgjør en stor og allsidig varegruppe av både ferske og fryste produkter. Se vårt utvalg av rødt og hvitt kjøtt, fra gourmetprodukter til rimeligere alternativer, tilpasset ditt serveringssted. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.

Artikkelbilde Smakfulle retter laget med reinsdyrkjøtt

Har du smakt på Reinsdyrkjøtt fra Finnmark Rein? - ekte natur og ekte smak! Finnmark Rein er en del av vårt Matskatt-sortiment. En Matskatt kjennetegnes av norsk opprinnelse, unik kvalitet, tydelig lokal identitet og en historie verdt å dele. Våre Matskatt-ambassadører Torill og Bård viser deg tre smakfulle retter laget med kjøtt fra Finnmark Rein.

Artikkelbilde Kjøp varer med kort holdbarhet

Vi har varer på lager med kort holdbarhet, og ønsker å tilby våre kunder disse varene til en redusert pris. Her kan du gjøre et godt kjøp og samtidig bidra til å redusere matsvinn.