NORTH SEA SALT WORKS er en familiebedrift lokalisert på øya Gossen i Møre og Romsdal. I århundrer ble en av verdens viktigste mineraler – havsalt – produsert langs norskekysten. Vårt mål er å gjenopplive norsk salttradisjon gjennom en hundre prosent bærekraftig produksjonsprosess. North Sea Salt Works havsalt har en enestående renhet og smak.
Vi elsker å lage mat. Spise mat. Hygge oss sammen med venner og familie over et godt måltid. Denne kjærligheten for alt som har med god mat og ingredienser å gjøre mener vi er nøkkelen til å lage et godt salt.
Rent, friskt og mineralrikt sjøvann er havsaltets eneste ingrediens. Men en utrøttelig jakt etter den perfekte smaken. De vakreste flakene, en konsistens som knuses lett mellom fingrene for å gi maten det lille ekstra som framhever smaken av ingrediensene. Det er det som gir havsaltet en karakter, en profil og en personlighet.
Vi er heldig som er omgitt av god mat og vi er opptatt av å spise lokalt når det er mulig. Det er godt for oss og godt for naturen. Hel fisk baker vi helst over varme kull og er ikke redd om skinnet rundt blir brent litt sprøtt så lenge fisken er myk og saftig inni. I buken på denne laksen la vi dill, gressløk, rødløk, sitron, svart pepper og Havsnø.
Saltet hadde svært mange bruksområder, og var særlig betydningsfullt som konserveringsmiddel for mat. Noe som var nødvendig for å komme gjennom de lange vintrene her nord. Gjennom århundrer har den norskehandelsflåte fraktet sjømat ut til verden. Hjem tok de med seg rimeligere salt som førte til at den siste havsaltfabrikken i Norge stengte dørene i 1861. Nå, 150 år senere, har vi, ved hjelp av ren og bærekraftig vannkraft, gjenopplivet den norske havsalttradisjonen og igjen lages det salt av det kalde og rene Norskehavet.
HAVSNØ er navnet vi har gitt våre håndhøstede sjøsaltflak av høyeste kvalitet.
HAVSNØ er laget fra rent kaldt sjøvann fra Saltsteinsleia, ei lei inn fra det åpne havet som går rett forbi vår fabrikk her på Karlsholmen.
Sjømat, inkludert fisk og skalldyr, er ikke bare deilig; det tilbyr også betydelige helsefordeler og bidrar til å øke forbruket av næringsrike måltider blant dine gjester. I tillegg er sjømat kjent for sitt relativt lave CO2-avtrykk sammenlignet med andre proteinkilder, noe som gjør det til et bærekraftig valg for fremtiden.
Engangsplast produkter er forbudt i Norge og EU. Men våre leverandører hjelper deg med gode alternativer!
For å forenkle oppstarten av sesongen for deg, har vi samlet en liste over produkter du kan trenge. Ta en titt på våre anbefalinger slik at du enkelt kan legge til varene i handlelisten din eller direkte i handlekurven.
Ost og vin er en klassiker mange fremdeles setter høyt, men flere og flere har også fått øynene opp for kombinasjonen ost og øl. Med nye smaker og kombinasjoner vil du kunne gi gjestene dine en helt ny smaksopplevelse.
Ost passer utmerket som forrett, dessert eller kun for kos! Nora Krogstad som er konditor og landslagskokk viser hvordan man kan sette sammen en fin ostetallerken som avslutning på et godt måltid!