Ved å bygge på metoder brukt i Norge siden vikingtiden leverer Havsnø havsalt av høyeste kvalitet med renhet og smak som speiler norsk natur. Amerikaneren Michal Bietz, vokst opp i Portland, Oregon, startet selskapet i 2012 med mål om å lage ekte norsk havsalt.
Starte med en krabbekoker
Michal og mannen kjøpte plastdunker, dro ut med båten og hentet opp sjøvann. De fylte en krabbekoker til randen og lot den putre i åtte timer. Innsiden av krabbekokeren var stygg og brent, men i bunnen lå en dam av sjøvann, og midt i dammen en liten haug kritthvite krystaller. De så ut som snøfnugg.
Michal fikk salt på tann. De kjørte fra Gossen til Oslo med hundre liter sjøvann bak i bilen og kokte frem mer havsalt hjemme i leiligheten.
Enestående smak og moderne, bærekraftig produksjon
Nå produseres det gode havsaltet i fabrikken på Karlsholmen med rent sjøvann som eneste ingrediens og kun fornybar energi i driften.
Den manuelle produksjonsprosessen og den naturlige mineralrikdommen i saltet, som gir det en særpreget smak og tekstur, gjør HAVSNØ unikt, ikke bare i Norge, men i verden. HAVSNØ er 100% rent, naturlig, og uten tilsetningsstoffer, og den intense smaken gjør at man kan bruke mindre salt i maten. Dette er norsk havsalt på sitt beste – fra hav til bord, med respekt for både tradisjon og miljø.
På lag med de beste
De aller beste restaurantene i Norge, med de mest anerkjente kokkene, bruker HAVSNØ på sitt kjøkken. Noen av disse er Maaemo, Re-Naa, Fagn, Under, Vaaghals, og mange flere.

