Bilde
Havsnø
Norges første gourmetsalt - av rent sjøvann
Håndhøstet norsk havsalt fra Møre og Romsdal.

Ved å bygge på metoder brukt i Norge siden vikingtiden leverer Havsnø havsalt av høyeste kvalitet med renhet og smak som speiler norsk natur. Amerikaneren Michal Bietz, vokst opp i Portland, Oregon, startet selskapet i 2012 med mål om å lage ekte norsk havsalt. 

De håndhøstede sjøsaltflakene kommer fra det kalde, klare vannet i Saltsteinsleia.

Starte med en krabbekoker

Michal og mannen kjøpte plastdunker, dro ut med båten og hentet opp sjøvann. De fylte en krabbekoker til randen og lot den putre i åtte timer. Innsiden av krabbekokeren var stygg og brent, men i bunnen lå en dam av sjøvann, og midt i dammen en liten haug kritthvite krystaller. De så ut som snøfnugg.

 

Michal fikk salt på tann. De kjørte fra Gossen til Oslo med hundre liter sjøvann bak i bilen og kokte frem mer havsalt hjemme i leiligheten.

 

Jeg var som besatt og bestemte meg for å lage gourmetsalt av like god kvalitet som franske Sel de Guérande. – Og det fikk jeg til!

Enestående smak og moderne, bærekraftig produksjon

Nå produseres det gode havsaltet i fabrikken på Karlsholmen med rent sjøvann som eneste ingrediens og kun fornybar energi i driften.

 

Den manuelle produksjonsprosessen og den naturlige mineralrikdommen i saltet, som gir det en særpreget smak og tekstur, gjør HAVSNØ unikt, ikke bare i Norge, men i verden. HAVSNØ er 100% rent, naturlig, og uten tilsetningsstoffer, og den intense smaken gjør at man kan bruke mindre salt i maten. Dette er norsk havsalt på sitt beste – fra hav til bord, med respekt for både tradisjon og miljø.

 

 

På lag med de beste

De aller beste restaurantene i Norge, med de mest anerkjente kokkene, bruker HAVSNØ på sitt kjøkken. Noen av disse er Maaemo, Re-Naa, Fagn, Under, Vaaghals, og mange flere.

Etablert
2014
Område
Vestlandet
Ekteparet Michal og Arve
Produkter fra Havsnø
Artikkelbilde Økologiske Matskatter fra Norge

Økologisk mat er rene råvarer med høy kvalitet og en bærekraftig historie. Når vi velger økologisk, støtter vi lokale produsenter som legger vekt på dyrevelferd, naturlig dyrking og godt håndverk.

Artikkelbilde Hummus. Lite jobb, stor wow!

Hummus har for lengst tatt steget fra å være en nisjerett til å bli et fast innslag i de fleste menyer på mange kjøkken.

Artikkelbilde Sesongens nyheter

Denne sesongen byr vi på flere spennende nyheter til ditt kjøkken! Her finner du både produkter som setter preg på menyen, og som kan skape nye gode matopplevelser for dine gjester.

Artikkelbilde Lag en fin ostetallerken!

Ost passer utmerket som forrett, dessert eller kun for kos! Nora Krogstad som er konditor og landslagskokk viser hvordan man kan sette sammen en fin ostetallerken som avslutning på et godt måltid!

Artikkelbilde Kvalitetskjøtt for profesjonelle kjøkken

Kjøtt utgjør en stor og allsidig varegruppe av både ferske og fryste produkter. Se vårt utvalg av rødt og hvitt kjøtt, fra gourmetprodukter til rimeligere alternativer, tilpasset ditt serveringssted. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.