Personvernerklæring

Du bruker en gammel versjon av Microsoft Internet Explorer
Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. Vi anbefaler å laste ned en nyere nettleser
Les mer

Sidenavigasjon

Personvernerklæring

I denne personvernerklæringen beskriver vi hvordan ASKO Servering behandler personopplysninger gjennom denne nettsiden og tjenestene til ASKO Servering. Her kan du lese hvilke opplysninger vi samler inn, hvordan vi gjør det og hva vi bruker opplysningene til.

ASKO NORGE AS, ved administrerende direktør, er ansvarlig for at disse personopplysningene behandles i tråd med gjeldende personvernlovgivning og andre relevante lover.

ASKO NORGE AS har org.nr 982081998 MVA, og adresse Nedre Kalbakkvei 22, 0950 Oslo.

Du kan nå ASKO Servering via e-post: askoservering@asko.no eller på telefon 22 16 90 00.

Endret dato 06.02.2020

 

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er informasjon som kan identifisere en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse. Opplysninger som kan forbindes med deg, for eksempel om hvordan du bruker våre nettsider, eller hvilke annonser du har sett, anses også som personopplysninger.  

 

Hvilke personopplysninger samles inn?

ASKO selger kun til bedriftskunder. Når et kundeforhold opprettes av en bedriftskontakt med fullmakt, registreres bedriftskontaktens personopplysninger som navn, e-post og telefonnummer.

 

Hva brukes personopplysningene til?

 

Administrasjon av kundeforholdet

ASKO må behandle bedriftskontaktens personopplysninger for å oppfylle ASKOs forpliktelser etter avtalen. Formålet er å kunne gjennomføre avtalen om kjøp, betaling og levering av bestilte varer, kommunisere om leveranser, avvik og driftsmeldinger på SMS og e-post.

 

Markedsføring

Vi ønsker at vår markedsføring skal oppleves som relevant og verdifull for deg til enhver tid, derfor vil innholdet som oftest være tilpasset.

 

ASKO Servering har en berettiget interesse i å sende følgende informasjon:

 

  • - Invitasjoner til messer og andre arrangementer
  • - Informasjon om produktnyheter, sortiment og tilbud
  • - Tilbud og nyheter på SMS

 

Bedriftskontaktene kan reservere seg mot slik informasjon på «Min side». Du vil også ha mulighet til å melde deg av i våre nyhetsbrev, eller ved henvendelse til kundeservice.

 

ASKO Servering vil be om samtykke for å sende deg følgende informasjon.

 

  • - Nyhetsbrev fra SMAK magasinet
  • - Informasjon og tilbud i andre medier
  • - Informasjon om andre tjenester fra ASKO servering

 

Informasjon om sortiment, tilbud og nyheter kan være tilpasset den enkelte kunde basert på ordrehistorikk og klikk på kampanjer og nyheter som er gjort på vegne av den aktuelle kunden.

 

Bedriftskontaktene kan reservere seg mot slik tilpasning og informasjon på «Min side». Du vil også ha mulighet til å melde deg av i våre nyhetsbrev, eller ved henvendelse til kundeservice

 

Behandling av personopplysninger til andre formål

Det er mulig å kontakte ASKO Servering via chat. Vi lagrer chatdialogen til bruk for opplæring, kvalitetssikring og for å forbedre tjenestene våre. Chatdialogen lagres i 60 dager.

 

ASKO Servering har selskapsside på Facebook. Når du besøker siden kan personopplysninger om deg bli behandlet. Det er mulig å poste innlegg eller gi kommentarer på selskapssiden. Dersom ditt innlegg framstår som en kundehenvendelse, vil ASKO Kundeservice gi deg tilbakemelding. ASKO Servering legger fra tid til annen ut konkurranser på siden hvor en vinner skal kåres, og vil også for dette måtte behandle personopplysninger om deg. Vi har videre tilgang til statistikk og systematiserte oversikter over innlegg på vår Facebook-side gjennom standard Facebook-verktøy. Vi bruker ikke opplysninger fra dine innlegg til andre formål enn å svare, kåre en vinner eller annen behandling som framgår av aktiviteten på siden. Du må også være oppmerksom på at du som Facebook-bruker må forholde deg til Facebooks vilkår og personvernerklæring når du besøker våre nettsider og for eksempel legger ut innlegg. Vi oppfordrer deg til å lese disse vilkårene nøye.

 

I driften av våre nettsider lagrer vi logger for å avdekke feilsituasjoner og misbruk, slik at vi kan identifisere årsaker og gjøre forbedringer. Det er i vår og besøkendes

 

Informasjonskapsler

Når du besøker askoservering.no lagres informasjonskapsler på din enhet. En enhet er for eksempel din PC eller din mobiltelefon. Informasjonskapsler eller «cookies» er små tekstfiler som lagres lokalt på enheten og som gjør det mulig å samle inn data om bruken av vår nettbutikk.

 

ASKO Servering bruker informasjonskapsler

Vi benytter informasjonskapsler for følgende formål:

 

  • - For å levere en brukervennlig nettbutikk med grunnleggende funksjonalitet
  • - For å analysere trafikk, atferd og salg i vår nettbutikk
  • - For å få innsikt slik at vi kan tilpasse innholdet til våre besøkende og tilby relevante tjenester og produkter 

 

Administrere informasjonskapsler

Innsamling av informasjonskapsler fra din enhet kan stoppes helt eller delvis av deg. Du kan selv velge å tillate noen eller alle, avhengig av hvilket formål vi har med informasjonskapslene. Våre formål med å sette en informasjonskapsel er for å levere en sikker og funksjonell tjeneste. Noen informasjonskapsler er helt nødvendige for at nettbutikken skal fungere optimalt.

 

Du kan administrere informasjonskapslene ASKO Servering benytter på følgende måter. Du kan blokkere informasjonskapsler gjennom innstillinger i nettleseren. Vi gjør oppmerksom på at dette valget må gjøres i hver enkelt nettleser. Dersom du blokkerer alle informasjonskapsler, vil mange nettsider ikke fungere optimalt. For eksempel vil ASKO Servering sin nettbutikk ikke fungere ideelt og opplevelsen reduseres. Som bruker av askoservering.no vil det å blokkere alle cookies i realiteten bety at du ikke får bestilt varer.

 

Du kan lese om hvilken type informasjonskapsler vi benytter på vår nettside her 

 

Kortbetaling

Ved bruk av kortbetaling i vår nettbutikk gjennom vår betalingsleverandør PayEx lagres dine kortopplysninger hos PayEx som tilfredsstiller strenge sikkerhetskrav og er PCI DSS-sertifisert.

Hvis du inngår avtale om kjøp av en tjeneste fra et selskap som tilhører PayEx-konsernet, har det selskapet ansvar for behandlingen av de personopplysninger som du oppgir, eller som samles inn på annen måte i forbindelse med at avtalen inngås. Les mer om PayEx sitt personvern her

 

Bruk av databehandlere

ASKO Servering benytter flere databehandlere for å behandle personopplysninger. ASKO har inngått databehandleravtaler med disse. ASKO Servering har følgende databehandlere.

 

Databehandleravtale

For drift av basis IT-systemer benytter vi NorgesGruppen Data. NorgesGruppen Data har databehandlere i India, Ukraina og USA, mens selve dataene er lagret i Norge. For å sikre et tilstrekkelig beskyttelsesnivå brukes standard personvernbestemmelser vedtatt av EU-kommisjonen

 

For markedsføringsaktiviteter benytter vi ulike databehandlere. Dette er:

 

  • - HS Media for markedsføringstjenester
  • - Sjo og Floyd for markedsføringstjenester
  • - Bring for markedsføringstjenester
  • - Grafisk Ferdiggjøring/07 for markedsføringstjenester
  • - NXT Reklamebyrå for markedsføringstjenester
  • - Impuls Reklamebyrå for markedsføringstjenester
  • - PayEx for betalingstjenester
  • - Matomo for analyse av trafikk på askoservering.no

 

Utlevering av personopplysninger

ASKO utleverer bedriftskontaktenes personopplysninger til enkelte leverandører for at leverandørene skal kunne administrere bedriftskundens kjøp og direkteavtaler med leverandørene.

 

Andre opplysninger kan utleveres innad i ASKO-konsernet, såframt behandlingsgrunnlag foreligger.

 

ASKO Servering utleverer bedriftskontaktenes personopplysninger til NorgesGruppen ASA for at NorgesGruppen skal kunne informere bedriftskontaktene ved tilbaketrekking av varer.

 

ASKO kan også være lovpålagt å utlevere opplysninger til offentlige myndigheter.

 

Mottaker av personopplysningene vil være behandlingsansvarlig ved videre bruk av opplysningene.

 

Lagringstid

Vi lagrer personopplysninger så lenge det er nødvendig for det formålet personopplysningene ble samlet inn for. Dette vil kunne variere avhengig av hvilket formål det er snakk om.

Det finnes nærmere informasjon om lagring av opplysninger samlet inn gjennom informasjonskapsler her 

 

Dersom bedriftskunden avslutter sitt kundeforhold eller bedriftskontakt endres, slettes alle opplysninger om bedriftskontakten utover de opplysninger som bokføringsloven krever lagret.

 

Personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes hvis du trekker samtykket tilbake, med mindre det finnes et annet rettslig grunnlag for videre behandling.

 

Endringer

Vi vil iblant kunne oppdatere ASKO personvernerklæring for å gjenspeile endringer på nettstedet eller hvordan personopplysninger behandles i våre tjenester. Ved større endringer vil du informeres ved neste gangs pålogging. I særlige tilfeller vil vi sende varsel per e-post.

 

Dine rettigheter

I henhold til gjeldende personvernlovgivning har du blant annet rett til innsyn i egne personopplysninger, samt krav om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger om deg. Du kan lese mer om dine rettigheter her.

 

Har du spørsmål om hvordan vi behandler personopplysninger kan du sende oss en e-post til askoservering@asko.no 

 

Du kan også stille spørsmål om personvern til Datatilsynet: e-post: postkasse@datatilsynet.no, telefon: 22 39 69 00.

 



Til kassen