Jeg er Sarita, kjøkkensjef på en av Kristiansand`s eldste og mest anerkjente restauranter, Mother India, etablert i januar 1995. Min lidenskap er å servere våre gjester utsøkt, autentisk indisk mat. Fra 2001, tok jeg utfordringen med å bringe indisk mat fra restaurant til butikkhyller. Prosjektet startet på mitt eget kjøkken. SaritaS indiske matprodukter ble introdusert for norske forbrukere i 2002. Våre signaturretter, butter chicken og tikka masala, er favoritter ved Restaurant Mother India i Kristiansand, kjent for sin eksepsjonelle smak. Nå er produktene også tilgjengelig i storhusholdningspakninger hos ASKO Servering!
SaritaS tikka masala og butter chicken er laget med ferske, naturlige ingredienser som løk, paprika og tomater – helt uten pulver og begge produktene er uten gluten. Med 12 måneders holdbarhet ved romtemperatur og 25 dagers kjølelagring etter åpning, tilbyr våre sauser bekvemmelighet uten kompromiss på kvalitet.
Visste du at?
- Tikka masala faktisk ikke har sine røtter i India? Den ble først introdusert i Glasgow i 1965. Med tiden ble denne retten så elsket at Storbritannias utenriksminister Robin Cook erklærte den for å være en britisk nasjonalrett.
- Butter chicken, en annen ikonisk indisk rett, ble skapt av to forskjellige restaurantfamilier i Delhi rundt midten av 1900-tallet, mellom 1945 og 1950. I dag foregår det en rettssak i Delhi der disse familiene kjemper om rettighetene til denne populære retten.
SaritaS sauser er perfekte til både tradisjonelle retter og kreative varianter som vegetar, tikka masala pizza, butter chicken pasta, og tikka masala quesadillas, tilførende en autentisk smak til ethvert måltid.
Test for eksempel ut Butter chicken pasta al forno på ditt serverinssted:
Bland sammen stekt kylling, kokt pasta og butter chicken saus, og legg over alt i en ildfast form. Strø over revet ost og stek i ovnen til osten har smeltet.
Eller kanskje Tikka masala quesedilla passer bedre?
Stek kjøttdeig og ha i tikka masa la saus. Legg fyllet på midten av tortillalefser , strø på litt ost og brett kantene slik at du får en firkant. Stekes ovn i 7-8 minutter på 200 grader, eller ha i litt olje (eller smør) i en panne og stek på begge sider. Klar for servering.