
Ost og øl i kombinasjon
Tilpass styrken
Den enkleste huskeregelen når det gjelder øl til ost, er å følge ostens styrke og tilpasse valg av øl etter det. Til milde oster passer det med lyse og lette øl, mens kraftige oster passer best til kraftig øl. Jo høyere fettprosent og sterkere smak osten har, desto høyere alkoholprosent og aroma bør ølen ha. Generelt sett passer øl med smak av frukt og bær godt med ost. Ost og øl har så mange likhetstrekk at de rett og slett er skapt for hverandre og for å gi en fantastisk smaksopplevelse.
Brie med friskt, fruktig og fyldig øl
Brie er en forholdsvis fet ost som bør kombineres med et friskt, fruktig og fyldig øl. Ølet bør ikke være kraftigere en osten, og øl som bayer, blonde eller hveteøl kan passe godt. Friskt og fruktig øl til camembert. Camembert er en bløt, modnet hvitmuggost med mild, ren og fyldig smak som passer godt med frisk og fruktig øl som ikke er for kraftig.
Chevre og fastost av geitemelk med syrlig øl
Det er først og fremst syrligheten som karakteriserer geitmelksost. Øl som skal passe til fastoster av geitemelk må ha lett maltpreg, være syrlig og frisk. Øl som lambic, blonde og lyse trappistøltyper passer godt.
Kittmodnet ost + belgisk lys
Kittmodnet ost har en karakteristisk smak og lukt som kommer av ostens modning i kittkulturen. Ridderost, Port Salut og Taleggio er alle kittmodnede oster som passer utmerket til øltyper som gueze, lambic og belgiske øltyper.
Sødmefylt øl til norsk blåmugg
Blåmuggoster er myke og kremaktige i konsistensen og finnes i både milde og kraftige varianter. Smaken er både salt og søt, med aromatisk og fyldig smak. Ølet må derfor være sødmefylt og med toner av brent malt.
Matskatter fra Norge
Visste du at vi har skatter i vårt sortiment? Vi kaller det Matskatter. Dette er produkter med unik kvalitet, i kombinasjon med klar lokal identitet og en god historie. Dette er norsk ost og øl laget av mindre, lokale produsenter over hele landet. Hva med en Brilliant Brie fra Thorbjørnrud Ysteri i kombinasjon med Blonde øl fra 7Fjell?

I vårt sortiment kan du alltid være trygg på at du kun finner sugerør som er gode alternativer til plastsugerør.

Ost passer utmerket som forrett, dessert eller kun for kos! Nora Krogstad som er konditor og landslagskokk viser hvordan man kan sette sammen en fin ostetallerken som avslutning på et godt måltid!

«Det Lille Extra» er et menykonsept som gjør det mulig å tilby nettopp hva det lover. Å overraske gjesten ved å by på noe ekstra som overgår forventningene. Samtidig som det er utviklet med kokken i tankene. Med enkle midler vil de fleste kjøkken kunne overraske gjesten med spennende smaker.

Nortura PROFF lanserer nye, spennende produkter i mai. Gilde lanserer burgeremner i perfekt smash-størrelse – ideelt for sommerens grilling. Prøv også den nye Ajour-gryta med kylling og mild karri, serveringsklar og perfekt til arrangementer. Nå får du også ferdig grillet salatkjøtt av saftig Livèchekylling!

Når sommeren melder sin ankomst, frister det med lett og smakfull mat som lar råvarene skinne. Vi har satt sammen friske sommersalater, laget med sesongens beste Matskatter!