Bilde
Annonsørinnhold

Utnytt sesongene!

De siste årene har vi sett en stadig økende interesse for fastelavnsboller. I Danmark begynner bakeriene å selge boller allerede rett over jul, og flere strekker ut sesongen helt til påske. Her hjemme er det stadig flere som foretrekker boller med mandelfyll, bedre kjent som semlor: en storfavoritt i våre naboland!

For å tiltrekke seg flere målgrupper og yngre kunder anbefaler vi å servere nye, spennende varianter av fastelavnsbollene. Hva med å toppe bollene med smeltet eller revet sjokolade, mandelsplitter, eller flambert marsipan?

 


Her finner du oppskriftene og inspirasjonen, som garantert vil falle i smak!

 

Grunndeig fastelavnsboller

Ingredienser

5000 g   Idun Søtbakst                                   EPD: 6538854

  700 g    Meierismør

  325 g    Idun fersk gjær for søte deiger     EPD: 4719787

    40 g    Grov kardemomme, spann 5 kg    EPD: 5380720

  180 g    Idun Vebamelk, 20 kg sekk             EPD: 5804240

  200 g    Egg fersk XL

1600 g    Vann

 

Idun Søtbakst

 

Fremgangsmåte:

  1. Alle ingredienser + vann blandes godt sammen til deigen slipper bollen.
  2. La deigen hvile 20 minutter.
  3. Del opp deigen i ønskede størrelser.
  4. Hev deigen i ca. 50 minutter.
  5. Stekes på 190°C i ca. 12 min (boller). Større produkter trenger lengre steketid

 

 

Fastelavnsboller med mandelfyll

Stadig flere nordmenn elsker smaken av mandelfyll i hvetebakst! Med dette fyllet får bollene en deilig smak av fastelavn!

 

Ingredienser

460 g   Lubeca supreme marsipan 52                             EPD: 6058960

  80 g   Eggehvite 

 

Fremgangsmåte:

  1. Lag grunndeigen til hveteboller
  2. Mandelfyll: ha marsipanen i en kjøkkenmaskin med grind, og tilsett eggehviten litt etter litt til massen blir myk og godt blandet. Husk å skrape sidene av bollen jevnlig underveis for å unngå at det dannes klumper.
  3. Kjevle ut deigen og smør på mandelfyllet.
  4. Lag gjerne knuter og dekorer med mandelsplitter, perlesukker eller dekormelis.
  5. Stekes på 175 grader i 15 minutter
  6. Pensle gjerne med egg etter stek

 

Klassiske Semlor

 

Semlor-fyll:

Ingredienser

300 g   ODENSE Kranse Xx                                   EPD: 2250322

100 g    Helmelk

              Innmaten fra hvetebollene

 

Fremgangsmåte

  1. Lag grunndeigen til hveteboller
  2. Fyll: Ha ODENSE Kranse Xx i en kjøkkenmaskin med grind, og tilsett melken litt etter litt til massen blir myk og godt blandet. Husk å skrape sidene av bollen jevnlig underveis for å unngå at det dannes klumper. Tilsett deretter innmaten av hveteboller og bland godt.

 

 

Kremer og toppinger

Her er det bare å skru på kreativiteten og teste ulike smakskombinasjoner! Boller med melis drysset over er jo klassikeren. Men, hva med å toppe bollene med smeltet sjokolade, flambert marsipan, pistasjpulver, revet sjokolade eller fondant?

 

 

Sjokoladekrem

Ingredienser

500 g   Vaniljekrem Kokt Palmefri                                   EPD: 4512042

100 g   Sjokolade Mørk 60% Couverture Lubeca         EPD: 5999115

400 g   Fløte

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen vaniljekrem og smeltet Lubeca sjokolade. Pisk opp fløte og vend det inn i sjokoladekremen.

 

Nougatkrem

Ingredienser

500 g   Vaniljekrem Kokt Palmefri                                   EPD: 4512042

500 g   ODENSE Nougat Bløt 150g                                 EPD: 4571204

500 g   Fløte

  50 g   Alaska Ekspress Nøytral 1kg                               EPD: 6283642

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen vaniljekrem med smeltet nougat. Tilsett deretter pisket fløte med Alaska Ekspress Nøytral. Vend det forsiktig sammen.

 

 

Vaniljekrem

Ingredienser

500 g   Vaniljekrem ferdig                                               EPD: 4512042

500 g   Fløte

     7 g   Ekte Vanilje Konditorpasta                                 EPD: 4192746

 

Bringebærkrem

Ingredienser

500 g   Idun Bringebærsyltetøy                                      EPD: 5395918

500 g   Vaniljekrem Kokt Palmefri                                   EPD: 4512042

500 g   Fløte

  50 g   Alaska Ekspress Nøytral 1kg                               EPD: 6283642

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen vaniljekrem og syltetøy. Tilsett deretter pisket fløte med Alaska Ekspress Nøytral.

 

Mango/pasjonskrem

Ingredienser

500 g   Idun Mango-/ pasjonssyltetøy                          EPD: 5945407

500 g   Vaniljekrem Kokt Palmefri                                  EPD: 4512042

500 g   Fløte

  50 g   Alaska Ekspress Nøytral 1kg                              EPD: 6283642

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen vaniljekrem og syltetøy. Tilsett deretter pisket fløte med Alaska Ekspress Nøytral.

 

Flambert marsipanlokk!

Kron bollen med et lekkert flambert marsipanlokk. Her har vi brukt Lubeca Marsipan Supreme 52% EPD 6058960

 


Ingredienser

Artikkelbilde Hvorfor bruke Nitril hansker?

Nitril er fremtiden innen engangshansker – utforsk våre innovative og allergivennlige Soft Nitrile™ hansker for optimal beskyttelse og komfort!

Artikkelbilde Sugerør

I vårt sortiment kan du alltid være trygg på at du kun finner sugerør som er gode alternativer til plastsugerør.

Artikkelbilde Førstehjelp for kjøkken

Førstehjelp er en viktig del av kjøkkenutstyret. I et restaurantkjøkken er risikoen for kuttskader og brannskader stor fordi tempoet ofte er høyt. Derfor er det viktig å ha riktig førstehjelpsutstyr, som er brukervennlig og lett tilgjengelig.

Artikkelbilde Utnytt sesongene!

De siste årene har vi sett en stadig økende interesse for fastelavnsboller. I Danmark begynner bakeriene å selge boller allerede rett over jul, og flere strekker ut sesongen helt til påske. Her hjemme er det stadig flere som foretrekker boller med mandelfyll, bedre kjent som semlor: en storfavoritt i våre naboland!

Artikkelbilde Draughtmaster Flex fra Ringnes

Et enkelt tappesystem fra Ringnes.