
Utnytt sesongene!
For å tiltrekke seg flere målgrupper og yngre kunder anbefaler vi å servere nye, spennende varianter av fastelavnsbollene. Hva med å toppe bollene med smeltet eller revet sjokolade, mandelsplitter, eller flambert marsipan?

Her finner du oppskriftene og inspirasjonen, som garantert vil falle i smak!
Grunndeig fastelavnsboller
Ingredienser
5000 g Idun Søtbakst EPD: 6538854
700 g Meierismør
325 g Idun fersk gjær for søte deiger EPD: 4719787
40 g Grov kardemomme, spann 5 kg EPD: 5380720
180 g Idun Vebamelk, 20 kg sekk EPD: 5804240
200 g Egg fersk XL
1600 g Vann
Idun Søtbakst
Fremgangsmåte:
- Alle ingredienser + vann blandes godt sammen til deigen slipper bollen.
- La deigen hvile 20 minutter.
- Del opp deigen i ønskede størrelser.
- Hev deigen i ca. 50 minutter.
- Stekes på 190°C i ca. 12 min (boller). Større produkter trenger lengre steketid

Fastelavnsboller med mandelfyll
Stadig flere nordmenn elsker smaken av mandelfyll i hvetebakst! Med dette fyllet får bollene en deilig smak av fastelavn!
Ingredienser
460 g Lubeca supreme marsipan 52 EPD: 6058960
80 g Eggehvite
Fremgangsmåte:
- Lag grunndeigen til hveteboller
- Mandelfyll: ha marsipanen i en kjøkkenmaskin med grind, og tilsett eggehviten litt etter litt til massen blir myk og godt blandet. Husk å skrape sidene av bollen jevnlig underveis for å unngå at det dannes klumper.
- Kjevle ut deigen og smør på mandelfyllet.
- Lag gjerne knuter og dekorer med mandelsplitter, perlesukker eller dekormelis.
- Stekes på 175 grader i 15 minutter
- Pensle gjerne med egg etter stek
Klassiske Semlor
Semlor-fyll:
Ingredienser
300 g ODENSE Kranse Xx EPD: 2250322
100 g Helmelk
Innmaten fra hvetebollene
Fremgangsmåte
- Lag grunndeigen til hveteboller
- Fyll: Ha ODENSE Kranse Xx i en kjøkkenmaskin med grind, og tilsett melken litt etter litt til massen blir myk og godt blandet. Husk å skrape sidene av bollen jevnlig underveis for å unngå at det dannes klumper. Tilsett deretter innmaten av hveteboller og bland godt.
Kremer og toppinger
Her er det bare å skru på kreativiteten og teste ulike smakskombinasjoner! Boller med melis drysset over er jo klassikeren. Men, hva med å toppe bollene med smeltet sjokolade, flambert marsipan, pistasjpulver, revet sjokolade eller fondant?

Sjokoladekrem
Ingredienser
500 g Vaniljekrem Kokt Palmefri EPD: 4512042
100 g Sjokolade Mørk 60% Couverture Lubeca EPD: 5999115
400 g Fløte
Fremgangsmåte:
Bland sammen vaniljekrem og smeltet Lubeca sjokolade. Pisk opp fløte og vend det inn i sjokoladekremen.
Nougatkrem
Ingredienser
500 g Vaniljekrem Kokt Palmefri EPD: 4512042
500 g ODENSE Nougat Bløt 150g EPD: 4571204
500 g Fløte
50 g Alaska Ekspress Nøytral 1kg EPD: 6283642
Fremgangsmåte:
Bland sammen vaniljekrem med smeltet nougat. Tilsett deretter pisket fløte med Alaska Ekspress Nøytral. Vend det forsiktig sammen.
Vaniljekrem
Ingredienser
500 g Vaniljekrem ferdig EPD: 4512042
500 g Fløte
7 g Ekte Vanilje Konditorpasta EPD: 4192746
Bringebærkrem
Ingredienser
500 g Idun Bringebærsyltetøy EPD: 5395918
500 g Vaniljekrem Kokt Palmefri EPD: 4512042
500 g Fløte
50 g Alaska Ekspress Nøytral 1kg EPD: 6283642
Fremgangsmåte:
Bland sammen vaniljekrem og syltetøy. Tilsett deretter pisket fløte med Alaska Ekspress Nøytral.
Mango/pasjonskrem
Ingredienser
500 g Idun Mango-/ pasjonssyltetøy EPD: 5945407
500 g Vaniljekrem Kokt Palmefri EPD: 4512042
500 g Fløte
50 g Alaska Ekspress Nøytral 1kg EPD: 6283642
Fremgangsmåte:
Bland sammen vaniljekrem og syltetøy. Tilsett deretter pisket fløte med Alaska Ekspress Nøytral.
Flambert marsipanlokk!
Kron bollen med et lekkert flambert marsipanlokk. Her har vi brukt Lubeca Marsipan Supreme 52% EPD 6058960


One-Shot er et innovativt iskonsept som tilbyr iskrem, frozen yoghurt og sorbet laget etter originale italienske oppskrifter, med en unik kremet konsistens og et bredt utvalg av smaker. Konseptet bruker ferdigporsjonerte kapsler som sikrer enkel servering uten svinn, høy matsikkerhet og ingen vedlikeholdskostnader.

I en tid hvor bærekraft og funksjonalitet «går hånd i hånd» er vi glad for å kunne presentere vårt fiberlokk til kaffebeger, en innovativ lokkløsning som gir trygghet og funksjonalitet for kunden. Selvfølgelig er de uten tilsatt PFAS og ingen plast.

Førstehjelp er en viktig del av kjøkkenutstyret. I et restaurantkjøkken er risikoen for kuttskader og brannskader stor fordi tempoet ofte er høyt. Derfor er det viktig å ha riktig førstehjelpsutstyr, som er brukervennlig og lett tilgjengelig.

Endelig har Naturli’ proteindrikker kommet på det norske markedet! Vi er glade for å dele disse plantebaserte nyhetene med deg, og nå kan du prøve dem til kampanjepris i to uker. I tillegg lanserer vi den helt nye Naturli’ Pro-barista, en 100% plantebasert skumbar havredrikk som allerede har fått fantastiske tilbakemeldinger fra testkundene våre.