Bilde
Annonsørinnhold

Utnytt sesongene!

De siste årene har vi sett en stadig økende interesse for fastelavnsboller. I Danmark begynner bakeriene å selge boller allerede rett over jul, og flere strekker ut sesongen helt til påske. Her hjemme er det stadig flere som foretrekker boller med mandelfyll, bedre kjent som semlor: en storfavoritt i våre naboland!

For å tiltrekke seg flere målgrupper og yngre kunder anbefaler vi å servere nye, spennende varianter av fastelavnsbollene. Hva med å toppe bollene med smeltet eller revet sjokolade, mandelsplitter, eller flambert marsipan?

 


Her finner du oppskriftene og inspirasjonen, som garantert vil falle i smak!

 

Grunndeig fastelavnsboller

Ingredienser

5000 g   Idun Søtbakst                                   EPD: 6538854

  700 g    Meierismør

  325 g    Idun fersk gjær for søte deiger     EPD: 4719787

    40 g    Grov kardemomme, spann 5 kg    EPD: 5380720

  180 g    Idun Vebamelk, 20 kg sekk             EPD: 5804240

  200 g    Egg fersk XL

1600 g    Vann

 

Idun Søtbakst

 

Fremgangsmåte:

  1. Alle ingredienser + vann blandes godt sammen til deigen slipper bollen.
  2. La deigen hvile 20 minutter.
  3. Del opp deigen i ønskede størrelser.
  4. Hev deigen i ca. 50 minutter.
  5. Stekes på 190°C i ca. 12 min (boller). Større produkter trenger lengre steketid

 

 

Fastelavnsboller med mandelfyll

Stadig flere nordmenn elsker smaken av mandelfyll i hvetebakst! Med dette fyllet får bollene en deilig smak av fastelavn!

 

Ingredienser

460 g   Lubeca supreme marsipan 52                             EPD: 6058960

  80 g   Eggehvite 

 

Fremgangsmåte:

  1. Lag grunndeigen til hveteboller
  2. Mandelfyll: ha marsipanen i en kjøkkenmaskin med grind, og tilsett eggehviten litt etter litt til massen blir myk og godt blandet. Husk å skrape sidene av bollen jevnlig underveis for å unngå at det dannes klumper.
  3. Kjevle ut deigen og smør på mandelfyllet.
  4. Lag gjerne knuter og dekorer med mandelsplitter, perlesukker eller dekormelis.
  5. Stekes på 175 grader i 15 minutter
  6. Pensle gjerne med egg etter stek

 

Klassiske Semlor

 

Semlor-fyll:

Ingredienser

300 g   ODENSE Kranse Xx                                   EPD: 2250322

100 g    Helmelk

              Innmaten fra hvetebollene

 

Fremgangsmåte

  1. Lag grunndeigen til hveteboller
  2. Fyll: Ha ODENSE Kranse Xx i en kjøkkenmaskin med grind, og tilsett melken litt etter litt til massen blir myk og godt blandet. Husk å skrape sidene av bollen jevnlig underveis for å unngå at det dannes klumper. Tilsett deretter innmaten av hveteboller og bland godt.

 

 

Kremer og toppinger

Her er det bare å skru på kreativiteten og teste ulike smakskombinasjoner! Boller med melis drysset over er jo klassikeren. Men, hva med å toppe bollene med smeltet sjokolade, flambert marsipan, pistasjpulver, revet sjokolade eller fondant?

 

 

Sjokoladekrem

Ingredienser

500 g   Vaniljekrem Kokt Palmefri                                   EPD: 4512042

100 g   Sjokolade Mørk 60% Couverture Lubeca         EPD: 5999115

400 g   Fløte

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen vaniljekrem og smeltet Lubeca sjokolade. Pisk opp fløte og vend det inn i sjokoladekremen.

 

Nougatkrem

Ingredienser

500 g   Vaniljekrem Kokt Palmefri                                   EPD: 4512042

500 g   ODENSE Nougat Bløt 150g                                 EPD: 4571204

500 g   Fløte

  50 g   Alaska Ekspress Nøytral 1kg                               EPD: 6283642

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen vaniljekrem med smeltet nougat. Tilsett deretter pisket fløte med Alaska Ekspress Nøytral. Vend det forsiktig sammen.

 

 

Vaniljekrem

Ingredienser

500 g   Vaniljekrem ferdig                                               EPD: 4512042

500 g   Fløte

     7 g   Ekte Vanilje Konditorpasta                                 EPD: 4192746

 

Bringebærkrem

Ingredienser

500 g   Idun Bringebærsyltetøy                                      EPD: 5395918

500 g   Vaniljekrem Kokt Palmefri                                   EPD: 4512042

500 g   Fløte

  50 g   Alaska Ekspress Nøytral 1kg                               EPD: 6283642

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen vaniljekrem og syltetøy. Tilsett deretter pisket fløte med Alaska Ekspress Nøytral.

 

Mango/pasjonskrem

Ingredienser

500 g   Idun Mango-/ pasjonssyltetøy                          EPD: 5945407

500 g   Vaniljekrem Kokt Palmefri                                  EPD: 4512042

500 g   Fløte

  50 g   Alaska Ekspress Nøytral 1kg                              EPD: 6283642

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen vaniljekrem og syltetøy. Tilsett deretter pisket fløte med Alaska Ekspress Nøytral.

 

Flambert marsipanlokk!

Kron bollen med et lekkert flambert marsipanlokk. Her har vi brukt Lubeca Marsipan Supreme 52% EPD 6058960

 


Ingredienser

Artikkelbilde One-Shot - Norges mest geniale iskonsept

One-Shot er et innovativt iskonsept som tilbyr iskrem, frozen yoghurt og sorbet laget etter originale italienske oppskrifter, med en unik kremet konsistens og et bredt utvalg av smaker. Konseptet bruker ferdigporsjonerte kapsler som sikrer enkel servering uten svinn, høy matsikkerhet og ingen vedlikeholdskostnader.

Artikkelbilde Tommy og Bård lager Umami Blend Burger

Hamburgere byr på en fantastisk kombinasjon av smaker og teksturer – saftig kjøtt, ferske grønnsaker, smakfull ost og sprø bacon, alt innpakket i et mykt og luftig brød. Dette er en klassiker som passer perfekt til både hverdagsmåltider og festlige anledninger! La deg inspirere av kokkene Tommy og Bård mens de deler sine beste tips for å løfte burgeropplevelsen på din meny.

Artikkelbilde Førstehjelp for kjøkken

Førstehjelp er en viktig del av kjøkkenutstyret. I et restaurantkjøkken er risikoen for kuttskader og brannskader stor fordi tempoet ofte er høyt. Derfor er det viktig å ha riktig førstehjelpsutstyr, som er brukervennlig og lett tilgjengelig.

Artikkelbilde La autentiske smaker fra Sørøst-Asia heve rettene dine!

TRS er en anerkjent merkevare som tilbyr kvalitetsingredienser i sin reneste form. Produktene gir utallige muligheter til å lage autentiske retter fra bunnen av og skape magi på kjøkkenet.

Artikkelbilde Drikke og tilbehør

Visste du at vi i ASKO Servering har alt du trenger for å gjøre baren din komplett?