Bilde
Annonsørinnhold

Utnytt sesongene!

De siste årene har vi sett en stadig økende interesse for fastelavnsboller. I Danmark begynner bakeriene å selge boller allerede rett over jul, og flere strekker ut sesongen helt til påske. Her hjemme er det stadig flere som foretrekker boller med mandelfyll, bedre kjent som semlor: en storfavoritt i våre naboland!

For å tiltrekke seg flere målgrupper og yngre kunder anbefaler vi å servere nye, spennende varianter av fastelavnsbollene. Hva med å toppe bollene med smeltet eller revet sjokolade, mandelsplitter, eller flambert marsipan?

 


Her finner du oppskriftene og inspirasjonen, som garantert vil falle i smak!

 

Grunndeig fastelavnsboller

Ingredienser

5000 g   Idun Søtbakst                                   EPD: 6538854

  700 g    Meierismør

  325 g    Idun fersk gjær for søte deiger     EPD: 4719787

    40 g    Grov kardemomme, spann 5 kg    EPD: 5380720

  180 g    Idun Vebamelk, 20 kg sekk             EPD: 5804240

  200 g    Egg fersk XL

1600 g    Vann

 

Idun Søtbakst

 

Fremgangsmåte:

  1. Alle ingredienser + vann blandes godt sammen til deigen slipper bollen.
  2. La deigen hvile 20 minutter.
  3. Del opp deigen i ønskede størrelser.
  4. Hev deigen i ca. 50 minutter.
  5. Stekes på 190°C i ca. 12 min (boller). Større produkter trenger lengre steketid

 

 

Fastelavnsboller med mandelfyll

Stadig flere nordmenn elsker smaken av mandelfyll i hvetebakst! Med dette fyllet får bollene en deilig smak av fastelavn!

 

Ingredienser

460 g   Lubeca supreme marsipan 52                             EPD: 6058960

  80 g   Eggehvite 

 

Fremgangsmåte:

  1. Lag grunndeigen til hveteboller
  2. Mandelfyll: ha marsipanen i en kjøkkenmaskin med grind, og tilsett eggehviten litt etter litt til massen blir myk og godt blandet. Husk å skrape sidene av bollen jevnlig underveis for å unngå at det dannes klumper.
  3. Kjevle ut deigen og smør på mandelfyllet.
  4. Lag gjerne knuter og dekorer med mandelsplitter, perlesukker eller dekormelis.
  5. Stekes på 175 grader i 15 minutter
  6. Pensle gjerne med egg etter stek

 

Klassiske Semlor

 

Semlor-fyll:

Ingredienser

300 g   ODENSE Kranse Xx                                   EPD: 2250322

100 g    Helmelk

              Innmaten fra hvetebollene

 

Fremgangsmåte

  1. Lag grunndeigen til hveteboller
  2. Fyll: Ha ODENSE Kranse Xx i en kjøkkenmaskin med grind, og tilsett melken litt etter litt til massen blir myk og godt blandet. Husk å skrape sidene av bollen jevnlig underveis for å unngå at det dannes klumper. Tilsett deretter innmaten av hveteboller og bland godt.

 

 

Kremer og toppinger

Her er det bare å skru på kreativiteten og teste ulike smakskombinasjoner! Boller med melis drysset over er jo klassikeren. Men, hva med å toppe bollene med smeltet sjokolade, flambert marsipan, pistasjpulver, revet sjokolade eller fondant?

 

 

Sjokoladekrem

Ingredienser

500 g   Vaniljekrem Kokt Palmefri                                   EPD: 4512042

100 g   Sjokolade Mørk 60% Couverture Lubeca         EPD: 5999115

400 g   Fløte

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen vaniljekrem og smeltet Lubeca sjokolade. Pisk opp fløte og vend det inn i sjokoladekremen.

 

Nougatkrem

Ingredienser

500 g   Vaniljekrem Kokt Palmefri                                   EPD: 4512042

500 g   ODENSE Nougat Bløt 150g                                 EPD: 4571204

500 g   Fløte

  50 g   Alaska Ekspress Nøytral 1kg                               EPD: 6283642

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen vaniljekrem med smeltet nougat. Tilsett deretter pisket fløte med Alaska Ekspress Nøytral. Vend det forsiktig sammen.

 

 

Vaniljekrem

Ingredienser

500 g   Vaniljekrem ferdig                                               EPD: 4512042

500 g   Fløte

     7 g   Ekte Vanilje Konditorpasta                                 EPD: 4192746

 

Bringebærkrem

Ingredienser

500 g   Idun Bringebærsyltetøy                                      EPD: 5395918

500 g   Vaniljekrem Kokt Palmefri                                   EPD: 4512042

500 g   Fløte

  50 g   Alaska Ekspress Nøytral 1kg                               EPD: 6283642

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen vaniljekrem og syltetøy. Tilsett deretter pisket fløte med Alaska Ekspress Nøytral.

 

Mango/pasjonskrem

Ingredienser

500 g   Idun Mango-/ pasjonssyltetøy                          EPD: 5945407

500 g   Vaniljekrem Kokt Palmefri                                  EPD: 4512042

500 g   Fløte

  50 g   Alaska Ekspress Nøytral 1kg                              EPD: 6283642

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen vaniljekrem og syltetøy. Tilsett deretter pisket fløte med Alaska Ekspress Nøytral.

 

Flambert marsipanlokk!

Kron bollen med et lekkert flambert marsipanlokk. Her har vi brukt Lubeca Marsipan Supreme 52% EPD 6058960

 


Ingredienser

Artikkelbilde Bakevarer

Bakervarer er en stor kategori bestående av både produkter som er klare til bruk og produkter som du kan sette din egen signatur på. Produktene trenger minimalt med bearbeiding før de serveres, og er derfor svært praktiske for mange av våre kunder. Vi har både ferske, langtidsholdbare og dypfryste produkter.

Artikkelbilde Kickstart det nye året med Idun Frøbakst og Idun Grovbakst!

Januar er måneden hvor mange gleder seg til grovbrød og knekkebrød igjen, etter noen uker med julemat og godteri. For å kickstarte året anbefaler vi nyhetene Idun Frøbakst og Idun Grovbakst. Bakemiksene i 5 kg sekker er perfekte for restauranter, kantiner og mindre bakerier. Bruk en og samme miks til utallige bakevarer, eller bland gjerne to eller flere mikser for å skape ditt signaturbakverk!

Artikkelbilde Tørrvarer

Tørrvarer er en stor og allsidig kategori med mange tusen varelinjer.

Artikkelbilde SUP? Single Use Plastics.

Engangsplast produkter er forbudt i Norge og EU. Men våre leverandører hjelper deg med gode alternativer!

Artikkelbilde Liplid: En bedre drikkeopplevelse

Liplid er en ny og revolusjonær take-away løsning. Ikke bare er Liplid et 100% plastfritt og resirkulerbart lokk, det er et innovativt design som gir koppen bedre funksjonalitet og stabilitet. Med andre ord: et ideelt valg for enhver varm eller kald drikke på farten!