For å tiltrekke seg flere målgrupper og yngre kunder anbefaler vi å servere nye, spennende varianter av fastelavnsbollene. Hva med å toppe bollene med smeltet eller revet sjokolade, mandelsplitter, eller flambert marsipan?
Her finner du oppskriftene og inspirasjonen, som garantert vil falle i smak!
Grunndeig fastelavnsboller
Ingredienser
5000 g Idun Søtbakst EPD: 6538854
700 g Meierismør
325 g Idun fersk gjær for søte deiger EPD: 4719787
40 g Grov kardemomme, spann 5 kg EPD: 5380720
180 g Idun Vebamelk, 20 kg sekk EPD: 5804240
200 g Egg fersk XL
1600 g Vann
Idun Søtbakst
Fremgangsmåte:
- Alle ingredienser + vann blandes godt sammen til deigen slipper bollen.
- La deigen hvile 20 minutter.
- Del opp deigen i ønskede størrelser.
- Hev deigen i ca. 50 minutter.
- Stekes på 190°C i ca. 12 min (boller). Større produkter trenger lengre steketid
Fastelavnsboller med mandelfyll
Stadig flere nordmenn elsker smaken av mandelfyll i hvetebakst! Med dette fyllet får bollene en deilig smak av fastelavn!
Ingredienser
460 g Lubeca supreme marsipan 52 EPD: 6058960
80 g Eggehvite
Fremgangsmåte:
- Lag grunndeigen til hveteboller
- Mandelfyll: ha marsipanen i en kjøkkenmaskin med grind, og tilsett eggehviten litt etter litt til massen blir myk og godt blandet. Husk å skrape sidene av bollen jevnlig underveis for å unngå at det dannes klumper.
- Kjevle ut deigen og smør på mandelfyllet.
- Lag gjerne knuter og dekorer med mandelsplitter, perlesukker eller dekormelis.
- Stekes på 175 grader i 15 minutter
- Pensle gjerne med egg etter stek
Klassiske Semlor
Semlor-fyll:
Ingredienser
300 g ODENSE Kranse Xx EPD: 2250322
100 g Helmelk
Innmaten fra hvetebollene
Fremgangsmåte
- Lag grunndeigen til hveteboller
- Fyll: Ha ODENSE Kranse Xx i en kjøkkenmaskin med grind, og tilsett melken litt etter litt til massen blir myk og godt blandet. Husk å skrape sidene av bollen jevnlig underveis for å unngå at det dannes klumper. Tilsett deretter innmaten av hveteboller og bland godt.
Kremer og toppinger
Her er det bare å skru på kreativiteten og teste ulike smakskombinasjoner! Boller med melis drysset over er jo klassikeren. Men, hva med å toppe bollene med smeltet sjokolade, flambert marsipan, pistasjpulver, revet sjokolade eller fondant?
Sjokoladekrem
Ingredienser
500 g Vaniljekrem Kokt Palmefri EPD: 4512042
100 g Sjokolade Mørk 60% Couverture Lubeca EPD: 5999115
400 g Fløte
Fremgangsmåte:
Bland sammen vaniljekrem og smeltet Lubeca sjokolade. Pisk opp fløte og vend det inn i sjokoladekremen.
Nougatkrem
Ingredienser
500 g Vaniljekrem Kokt Palmefri EPD: 4512042
500 g ODENSE Nougat Bløt 150g EPD: 4571204
500 g Fløte
50 g Alaska Ekspress Nøytral 1kg EPD: 6283642
Fremgangsmåte:
Bland sammen vaniljekrem med smeltet nougat. Tilsett deretter pisket fløte med Alaska Ekspress Nøytral. Vend det forsiktig sammen.
Vaniljekrem
Ingredienser
500 g Vaniljekrem ferdig EPD: 4512042
500 g Fløte
7 g Ekte Vanilje Konditorpasta EPD: 4192746
Bringebærkrem
Ingredienser
500 g Idun Bringebærsyltetøy EPD: 5395918
500 g Vaniljekrem Kokt Palmefri EPD: 4512042
500 g Fløte
50 g Alaska Ekspress Nøytral 1kg EPD: 6283642
Fremgangsmåte:
Bland sammen vaniljekrem og syltetøy. Tilsett deretter pisket fløte med Alaska Ekspress Nøytral.
Mango/pasjonskrem
Ingredienser
500 g Idun Mango-/ pasjonssyltetøy EPD: 5945407
500 g Vaniljekrem Kokt Palmefri EPD: 4512042
500 g Fløte
50 g Alaska Ekspress Nøytral 1kg EPD: 6283642
Fremgangsmåte:
Bland sammen vaniljekrem og syltetøy. Tilsett deretter pisket fløte med Alaska Ekspress Nøytral.
Flambert marsipanlokk!
Kron bollen med et lekkert flambert marsipanlokk. Her har vi brukt Lubeca Marsipan Supreme 52% EPD 6058960