Bilde
Annonsørinnhold

Quorn - Protein for the planet

Quorns magi ligger i den unike ingrediensen mycoprotein, som er et vegetabilsk næringsrikt protein (fri for soya), med høyt fiberinnhold og naturlig lavt innhold av mettet fett.

Mycoprotein lages av sopporganismen Fusarium venenarun. Soppens sporer fermenteres for å omdanne karbohydratet til protein. Dette gir et klimasmart protein fordi dyrkningsprosessen krever lite land- og vannforbruk. Sammenlignet med protein frå oksekjøtt har mycoprotein 90% lavere klimapåvirkning, som er bra for kloden vår!

 

Tilberedning av Quorn er enkelt, følg anvisningen. Kan tilberedes i ovn, på komfyr, grill eller i mikrobølgeovn. Vi anbefaler at sauser lages før selve Quorn-produktet tilberedes, ettersom produktene krever kortere koke- eller steketid enn retter med animalske proteiner.

 

Quorn skal kun varmes opp. Tilberedningssvinnet er derfor helt minimalt. Quorn-produkter brukt i oppskrifter som pai, bolognese, karri og chili er helt trygge å varme opp igjen dersom de har blitt oppbevart kjølig i kjøleskap eller fryser og spises innen 24 timer.


Quorn produkter på kampanje

Artikkelbilde Kampanje på økologiske brød og rundstykker ut november

Økende bevissthet rundt bærekraft og mål om en renere verden gjør at vi stadig må tenke nytt.

Artikkelbilde Fra frukt til bønne: Gjæringsprosessen påvirker kvaliteten

I de aller fleste land plukkes kaffebærene for hånd. Det går med rundt 5000 bær til en kilo ferdig brent kaffe! Bærene plukkes når de er modne, det vil si når bærene endrer farge fra grønn til gul og deretter rød – med ett unntak! Kaffesorten gul bourbon har en genetisk feil og blir ikke rød, men – som navnet tilsier – dyp gul når bærene er modne.

Artikkelbilde Det er viktig å gå på kurs for å holde seg oppdatert

«Jeg anbefaler på det sterkeste å kurse seg for å bli bedre!» Jan-Erik Hauge fra kokkelandslaget mener det er viktig å sette av tid til å lære noe nytt.

Artikkelbilde Hva er lokalmat?

«Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet/særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie.» - matmerk.no

Artikkelbilde Renhold

Hygiene og renhold er avgjørende for den gode kundeopplevelsen