2018
World Cheese Awards
Bilde

Oste-VM i Bergen

2. november braker det løs!


World Cheese Awards også kjent som Oste-VM arrangeres for 31.gang i år. Det er en av verdens største konkurranser innen ost. De eies og arrangeres av den britiske stiftelsen Guild of Fine Food. I år er det med 3472 forskjellige oster fra 41 land.  Det er ny rekord!

Fra Norge er det med 58 ysterier 175 oster. I vårt sortiment finner du flere av disse produsentene.

 

• Den blinde ku, Akershus


• Eiker Gårdsysteri, Buskerud


• Himmelspannet, Buskerud


• Ostegården, Hordaland


• Sæterstad Gård, Nordland


• Strandli Gård, Nordland


• Heidal Ysteri, Oppland


• Valdresmeieriet, Oppland


• Galåvolden Gård, Trøndelag

 

 

 

Hele sortimentet vårt på ost finner under varesøk - meieri - ost. Her har vi fler enn 740 oster hvorav ca 70 av disse er produsert i Norge.

 


Artikkelbilde Det er viktig å gå på kurs for å holde seg oppdatert

«Jeg anbefaler på det sterkeste å kurse seg for å bli bedre!» Jan-Erik Hauge fra kokkelandslaget mener det er viktig å sette av tid til å lære noe nytt.

Artikkelbilde Nydelig spekemat til sommeren

La maidagene fylles med tradisjon, ekte handverk og matglede.

Artikkelbilde Fra frukt til bønne: Gjæringsprosessen påvirker kvaliteten

I de aller fleste land plukkes kaffebærene for hånd. Det går med rundt 5000 bær til en kilo ferdig brent kaffe! Bærene plukkes når de er modne, det vil si når bærene endrer farge fra grønn til gul og deretter rød – med ett unntak! Kaffesorten gul bourbon har en genetisk feil og blir ikke rød, men – som navnet tilsier – dyp gul når bærene er modne.

Artikkelbilde Tulip - kjent for god smak og kvalitet

Som Danmarks eldste brand er Tulip en kjent merkevare når det kommer til smak og kvalitet, og i Norge produseres de fleste produktene på NORSK KJØTT.

Artikkelbilde Spesialitet

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.