Rett utenfor tettstedet Varhaug på Jæren ligger Gården hvor Ystepikene yster sine fantastiske oster. De har også innslag av andre spennende produkter som kjøtt, potet og egg. Gården har vært i melkebonden Jon sin slekt i over 100 år og ostene er laget på egenprodusert melk.
Ystepikene ble startet da interessen for å yste egen ost på gården ble en realitet etter et besøk på julemarkedet i Egersund. Her oppdaget ystemor Siri en norsk variant av fetaost-typen og tanken om å lage egen ost fikk ben å gå på. Familien hadde ingen erfaring med å yste ost, så mor og to døtre dro på kurs på Jevnaker for å lære dette.
I Oste-VM 2023 fikk Ystepikene to bronsemedaljer for ostene Jærsk Bedaost Tørka Toma og Jærsk Havsletteost.
Få med deg Tommy og Bård sine tips til julematen, som vil imponere både tradisjonselskere og de som ønsker en moderne vri! Fra langtidstekt ribbe med krydret rødkål og sprø pommes anna, til klassisk lutefisk med alt tilbehør – og ikke minst saftige vegisterkaker for et plantebasert alternativ. Utforsk oppskriftene og gjør deg klar for å servere en uforglemmelig julemiddag!
Skap magiske juleøyeblikk for dine gjester og kunder - med deilige cupcakes og kaker, fristende ferdige desserter og julegodteri! Her finner du inspirasjonen og produktene du trenger til julens søte fristelser.
Vi i ASKO Servering ønsker å takke for en kjempe fin tur gjennom Nord Østerdalen og Røros! Vi har samlet sammen produktene vi fikk smake på, samt litt mer informasjon om alle leverandørene vi besøkte!
Ost passer utmerket som forrett, dessert eller kun for kos! Nora Krogstad som er konditor og landslagskokk viser hvordan man kan sette sammen en fin ostetallerken som avslutning på et godt måltid!