Bilde
Winther Ysteri
Siri Helen Winther har etablert ysteri og åpnet restaurant i på Aker Brygge i Oslo.

Siri Helen har jobbet med norske råvareprodusenter hele sin karriere. Hun kommer fra Lofoten, hvor familien i generasjoner har ystet ost. Kjærlighet til ost, tradisjoner og den norske melken, i tillegg til lysten til å skape enestående spiseopplevelser er drivkraften til Siri Helen.

 

Hun er i dag daglig leder for Winther Ysteri og restaurant på Aker Brygge i Oslo. I tillegg har hun de siste årene vært dommer under World Cheese Awards - eller Oste-VM. 

 

By-ysteri med modningskjeller under havet

 


Ysteriet ligger i tilknytning til restauranten på Aker Brygge. Alle ostene blir ystet av økologisk melk fra nøye utvalgte gårder i Oslo-området. Melken jeg får fra blant annet Grøndalen gård på Auli kommer fra kuer som beiter fritt. Her får kalven gå sammen med moren sin i minst 2 måneder, som gir kua mluighet til å være mor. Det er en grad av dyrevelferd jeg setter høyt, sier Siri.

 

I ysteriet produseres blant annet de ferske ostene, inspirert fra Italia, Snøball og Snøball med fløtekjerne, Snøfall og Kramsnø. 

 

Vi har valgt å gi ferskostene våre norske navn med kobling mot snø.

 

Ideen bak de norske navnene er at alle snøkrystaller er unike. Når snøkrystaller utvikles, er de avhengig av temperatur og forhold. Akkurat som en ost er. Våre håndlagde oster vil være ulike og unike akkurat som snøkrystaller. Dette er bakgrunnen for merkevaren, forteller Siri.

Etablert
2020
Område
Østlandet
Daglig leder og grunnlegger Siri Helen Winther
Produkter fra Winther Ysteri
Artikkelbilde Snacking nyheter fra My Bakery

Snacking nyheter fra My Bakery (smakfulle snurrer, delikate søte tarteletter) og lokalmat fra Galåvolden Gård.

Artikkelbilde Mat i barnehagen

Trenger du hjelp til innkjøp av mat i din barnehage?

Artikkelbilde Alkoholholdig drikkevare

Alkohol er en viktig varegruppe for deg som kunde og ASKO Servering har varene du trenger. Spar tid, penger og ressurser ved å samle dine bestillinger på et sted.

Artikkelbilde Oatly - for proffene!

Den rike, nøytrale smaken fra havre og umettet fett løfter varm drikke som kaffe, te og kakao til et nytt nivå – nesten som en super-premium oppgradering.

Artikkelbilde Lag en fin ostetallerken!

Ost passer utmerket som forrett, dessert eller kun for kos! Nora Krogstad som er konditor og landslagskokk viser hvordan man kan sette sammen en fin ostetallerken som avslutning på et godt måltid!