Bilde
Vossakjøt
Et stykke vestnorsk historie fra Hordaland
Basert på førsteklasses råvarer og lokal foredlingskunnskap nedarvet gjennom generasjoner

Når du smakar på eit stykke fenalår eller fårepølse frå Vossakjøt, set du tenna i eit stykke vestnorsk historie. Det meste av det daglig leder Arne Merkesdal i Vossakjøt kan om slakting, røyking og modning av kjøtt, har han lært av faren sin. Han hadde fått sin kunnskap frå sin far, som igjen hadde sett korleis far hans gjorde det. Vossakjøt brukar gamle eldhus, og modnar i vesentlig grad produkta sine i store hallar utan klimastyring. Med andre ord er manuell sjekk av produkta, eit trent auge, vær, vind og temperatur som fortel når produkta er ferdig.

 

Vi er opptekne av å foreine gamalt og nytt

Produkta blir ikkje tilsett vatn, og har lågare saltinnhald enn det som er vanleg på kjøttprodukt. Vossabygda har lange tradisjonar på å lage kvalitetskjøttprodukt, og dette i kombinasjon med manuelle produksjonsmetodar gjer Vossakjøt unike. Vi i Vossakjøt er opptekne av å foreine gamalt og nytt, av å bygge bru mellom gamle skikkar og moderne ganar. Samtidig som vi er trygt forankra i lokale tradisjonar, har vi blikket fast retta framover. Målet vårt er å gi marknaden den beste av vestnorsk matkultur, og til liks med skiskyttarar, langrennarar og kulekjørarar frå Voss, har vi allereie vunne fleire gullmedaljar for innsatsen.

 

Vi er trygt forankra i lokale tradisjonar

Ei rekkje av produkta deira har òg Spesialitet-merket frå Matmerk, ein garanti for at forbrukaren får eit kvalitetsprodukt og ei god og spennande matoppleving. Både Vossakorv, Bondekorv, Eldhusrøykt pinnakjøt, Urøykt pinnakjøt, Hakkasteik, Eldhusfår, Eldhusrøykt fenalår, Urøykt fenalår og Spesialmodna Eldhusbacon kan smykke seg med denne utnemninga.

Etablert
1990
Område
Vestlandet
Arne og Willy-Roger
Produkter fra Vossakjøt
Artikkelbilde Alternative produkter

Det er viktig å ta hensyn til ulike kosthold og allergier når du setter en meny! Om noen av dine gjester er allergisk, intolerant eller følger bestemte kostholdsregler bør du ha noe å tilby. Her vil du finne alternative produkter som er melkefrie, glutenfrie og som kan brukes som erstatning for kjøttprodukter.

Artikkelbilde Hennig-Olsen nyheter 2025

Gjør deg klar for et fantastisk iskremår med nyhetene fra kremen av iskrem. Her er smakene som vil begeistre kundene – fyll opp både kuleis- og småisdisken!

Artikkelbilde Bli bedre kjent med noen av våre leverandører

Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.

Artikkelbilde Påsmurt

Tilby dine kunder ferdigsmurte baguetter!

Artikkelbilde Sommerens nyheter er her!

Sommerens nyheter er endelig på vei inn hos ASKO Servering – og her får du dem samlet på ett sted. Her finner du alt fra saftig grillkjøtt og forfriskende iskrem til drikkevarer og nonfood produkter som gjør serveringen enklere. Finn sesongens favoritter og gjør deg klar for sommeren.