Når du smakar på eit stykke fenalår eller fårepølse frå Vossakjøt, set du tenna i eit stykke vestnorsk historie. Det meste av det daglig leder Arne Merkesdal i Vossakjøt kan om slakting, røyking og modning av kjøtt, har han lært av faren sin. Han hadde fått sin kunnskap frå sin far, som igjen hadde sett korleis far hans gjorde det. Vossakjøt brukar gamle eldhus, og modnar i vesentlig grad produkta sine i store hallar utan klimastyring. Med andre ord er manuell sjekk av produkta, eit trent auge, vær, vind og temperatur som fortel når produkta er ferdig.
Produkta blir ikkje tilsett vatn, og har lågare saltinnhald enn det som er vanleg på kjøttprodukt. Vossabygda har lange tradisjonar på å lage kvalitetskjøttprodukt, og dette i kombinasjon med manuelle produksjonsmetodar gjer Vossakjøt unike. Vi i Vossakjøt er opptekne av å foreine gamalt og nytt, av å bygge bru mellom gamle skikkar og moderne ganar. Samtidig som vi er trygt forankra i lokale tradisjonar, har vi blikket fast retta framover. Målet vårt er å gi marknaden den beste av vestnorsk matkultur, og til liks med skiskyttarar, langrennarar og kulekjørarar frå Voss, har vi allereie vunne fleire gullmedaljar for innsatsen.
Ei rekkje av produkta deira har òg Spesialitet-merket frå Matmerk, ein garanti for at forbrukaren får eit kvalitetsprodukt og ei god og spennande matoppleving. Både Vossakorv, Bondekorv, Eldhusrøykt pinnakjøt, Urøykt pinnakjøt, Hakkasteik, Eldhusfår, Eldhusrøykt fenalår, Urøykt fenalår og Spesialmodna Eldhusbacon kan smykke seg med denne utnemninga.
Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.
Vi i ASKO Servering ønsker å takke for en kjempe fin tur gjennom Nord Østerdalen og Røros! Vi har samlet sammen produktene vi fikk smake på, samt litt mer informasjon om alle leverandørene vi besøkte!
Med pizza på menyen har du alltid et trygt og godt alternativ til dine gjester. Lag enkle klassiske pizzaer med ferdige bunner, eller server pizza med unike spennende toppinger som overrasker!