Bilde
Voss Fellesbryggeri
På Voss har me brygga øl sidan like etter at den fyrste sauen vart fødd.
Ja, det seier me i slagordet for bryggeriet. Om ikkje dette er heilt sant, så har me uansett brygga øl lenge på Voss.

På Vestlandet og spesielt Voss, finn me ein heilt unik gjærkultur kalla Kveik. Kveik betyr tenna eller setja liv. Det er det gjæren gjere i vørteren, den skapar liv gjennom å produsera alkohol og karbondioksid. Kveiken finn ein på gardar på vestlandet, der ølbrygginga har ubrotne tradisjonar. Voss Fellesbryggeri har vore på 2 gardar på Voss og henta denne urgjæren for å bruka den i produksjonen vår. Kveiken gjærar på ein mykje høgare temperatur enn andre ølgjærar, og skapar eit fruktig og spenstig smak og aromabilete. Den kan minna om tropiske frukter, sitrus og grape.

Me bryggar øl på gamlemåten slik grunderen Rune lærte det frå far sin, og me søker heile vegen attende mot det ekta norska ølet.

 

Me kokar fleire av øla våre i koparkjelen som forfedrane til Rune brygga ølet sitt på. Me fyrer med open flamme for å få med røyk og karamellisering gjennom lang koking. Nokon av øla våre har sparkje (einer) med i oppskrifta, og det er endå eit steg i retning av det gode norske ølet. Sprakje vert hausta og trekt i varmt vatn natta over. Dette vatnet vert brukt til bryggevatn dagen etter. Sparkje skapar en fin fruktig smak og ein fin farge på ølet.

 

Voss er staden for dei gode opplevingane, men ølet frå Voss vil skapa gode opplevingar langt utover Voss sine grenser. Tek du turen til Voss, kan du tinga deg ølsmaking med Voss si beste utsikt.

 

Etablert
2015
Område
Vestlandet
Rune Midttun
Produkter fra Voss Fellesbryggeri
Artikkelbilde Drikke og tilbehør

Visste du at vi i ASKO Servering har alt du trenger for å gjøre baren din komplett?

Artikkelbilde Er dine kunder opptatt av vegetar?

Bevisstheten rundt miljø og bærekraft har blitt sterkere hos både forbrukere og serveringssteder. Etterspørselen etter vegetariske alternativer er større enn aldri før, og aldri har det vært lettere å tilby plantebasert mat.

Artikkelbilde Magiske juledesserter med iskrem fra Hennig-Olsen

Her er våre beste tips til å løfte julens dessertmeny: med kremen av iskrem som base kan du enkelt lage klassiske og kreative juledesserter.

Artikkelbilde Tid for dessert - Ostekake

Landslagskonditor Vilde Nistad Strandos gir deg tips til hvordan du kan pynte en ferdig ostekake!

Artikkelbilde Årets nyheter

Her finner du inspirerende nyheter som gir alle kjøkken muligheten til å effektivisere driften, heve kvaliteten, og imponere gjestene.