Bilde
Voss Fellesbryggeri
På Voss har me brygga øl sidan like etter at den fyrste sauen vart fødd.
Ja, det seier me i slagordet for bryggeriet. Om ikkje dette er heilt sant, så har me uansett brygga øl lenge på Voss.

På Vestlandet og spesielt Voss, finn me ein heilt unik gjærkultur kalla Kveik. Kveik betyr tenna eller setja liv. Det er det gjæren gjere i vørteren, den skapar liv gjennom å produsera alkohol og karbondioksid. Kveiken finn ein på gardar på vestlandet, der ølbrygginga har ubrotne tradisjonar. Voss Fellesbryggeri har vore på 2 gardar på Voss og henta denne urgjæren for å bruka den i produksjonen vår. Kveiken gjærar på ein mykje høgare temperatur enn andre ølgjærar, og skapar eit fruktig og spenstig smak og aromabilete. Den kan minna om tropiske frukter, sitrus og grape.

Me bryggar øl på gamlemåten slik grunderen Rune lærte det frå far sin, og me søker heile vegen attende mot det ekta norska ølet.

 

Me kokar fleire av øla våre i koparkjelen som forfedrane til Rune brygga ølet sitt på. Me fyrer med open flamme for å få med røyk og karamellisering gjennom lang koking. Nokon av øla våre har sparkje (einer) med i oppskrifta, og det er endå eit steg i retning av det gode norske ølet. Sprakje vert hausta og trekt i varmt vatn natta over. Dette vatnet vert brukt til bryggevatn dagen etter. Sparkje skapar en fin fruktig smak og ein fin farge på ølet.

 

Voss er staden for dei gode opplevingane, men ølet frå Voss vil skapa gode opplevingar langt utover Voss sine grenser. Tek du turen til Voss, kan du tinga deg ølsmaking med Voss si beste utsikt.

 

Etablert
2015
Område
Vestlandet
Rune Midttun
Produkter fra Voss Fellesbryggeri
Artikkelbilde Førstehjelp for kjøkken

Førstehjelp er en viktig del av kjøkkenutstyret. I et restaurantkjøkken er risikoen for kuttskader og brannskader stor fordi tempoet ofte er høyt. Derfor er det viktig å ha riktig førstehjelpsutstyr, som er brukervennlig og lett tilgjengelig.

Artikkelbilde Hvorfor kjøpe fryst frukt og grønt?

Opplev flere fordeler med å kjøpe dypfryste bær, frukt og grønnsaker. Vi gir deg spennende oppskrifter og nyheter!

Artikkelbilde Liplid: En bedre drikkeopplevelse

Liplid er en ny og revolusjonær take-away løsning. Ikke bare er Liplid et 100% plastfritt og resirkulerbart lokk, det er et innovativt design som gir koppen bedre funksjonalitet og stabilitet. Med andre ord: et ideelt valg for enhver varm eller kald drikke på farten!

Artikkelbilde Salatbar

Har du salatbar på ditt serveringssted? Få inspirasjon her til å forbedre tilbudet!

Artikkelbilde Plantebaserte nyheter fra Naturli’

Endelig har Naturli’ proteindrikker kommet på det norske markedet! Vi er glade for å dele disse plantebaserte nyhetene med deg, og nå kan du prøve dem til kampanjepris i to uker. I tillegg lanserer vi den helt nye Naturli’ Pro-barista, en 100% plantebasert skumbar havredrikk som allerede har fått fantastiske tilbakemeldinger fra testkundene våre.