Bilde
Voss Fellesbryggeri
På Voss har me brygga øl sidan like etter at den fyrste sauen vart fødd.
Ja, det seier me i slagordet for bryggeriet. Om ikkje dette er heilt sant, så har me uansett brygga øl lenge på Voss.

På Vestlandet og spesielt Voss, finn me ein heilt unik gjærkultur kalla Kveik. Kveik betyr tenna eller setja liv. Det er det gjæren gjere i vørteren, den skapar liv gjennom å produsera alkohol og karbondioksid. Kveiken finn ein på gardar på vestlandet, der ølbrygginga har ubrotne tradisjonar. Voss Fellesbryggeri har vore på 2 gardar på Voss og henta denne urgjæren for å bruka den i produksjonen vår. Kveiken gjærar på ein mykje høgare temperatur enn andre ølgjærar, og skapar eit fruktig og spenstig smak og aromabilete. Den kan minna om tropiske frukter, sitrus og grape.

Me bryggar øl på gamlemåten slik grunderen Rune lærte det frå far sin, og me søker heile vegen attende mot det ekta norska ølet.

 

Me kokar fleire av øla våre i koparkjelen som forfedrane til Rune brygga ølet sitt på. Me fyrer med open flamme for å få med røyk og karamellisering gjennom lang koking. Nokon av øla våre har sparkje (einer) med i oppskrifta, og det er endå eit steg i retning av det gode norske ølet. Sprakje vert hausta og trekt i varmt vatn natta over. Dette vatnet vert brukt til bryggevatn dagen etter. Sparkje skapar en fin fruktig smak og ein fin farge på ølet.

 

Voss er staden for dei gode opplevingane, men ølet frå Voss vil skapa gode opplevingar langt utover Voss sine grenser. Tek du turen til Voss, kan du tinga deg ølsmaking med Voss si beste utsikt.

 

Etablert
2015
Område
Vestlandet
Rune Midttun
Produkter fra Voss Fellesbryggeri
Artikkelbilde Topp sandwichen med unike, norske produkter!

Vi gir deg tips til digge sandwicher med norsk vri! Lokalmat er mer enn bare råvarer – det er historie, håndverk og stolthet. Benytt norske lokale råvarer, og fortell en god historie til dine gjester!

Artikkelbilde Sandwich som setter smak på menyen

En god sandwich er mer enn bare et raskt måltid – det er en kombinasjon av smak, tekstur og kreativitet. Enten du ønsker en klassisk variant eller noe med en moderne vri, er mulighetene uendelige. Vi har satt sammen tre smakfulle alternativer som passer perfekt for kafeer, lunsjservering eller møtemat: en saftig meatball sandwich, en smakfull koreansk variant og en frisk laksesandwich.

Artikkelbilde Lag en fin ostetallerken!

Ost passer utmerket som forrett, dessert eller kun for kos! Nora Krogstad som er konditor og landslagskokk viser hvordan man kan sette sammen en fin ostetallerken som avslutning på et godt måltid!

Artikkelbilde Sharing plate med Norske Matskatter

Dessert som sharing plate? Lag en egen hjertevaffel-variant av Norske Matskatter! Norske Matskatter kombinerer kvalitet, lokal identitet og sterke historier – og gir deg uendelige muligheter. Våre Matskattambassadører Torill og Bård gir deg tips til hvordan man kan lage en digg dessert.

Artikkelbilde Pizza gjort enkelt!

Visste du at pizza er Norges favorittmat? Orkla Foods Norge har vært pizzaguru i over 40 år og har perfeksjonert kunsten å lage den perfekte pizzaen. Vi vet akkurat hva som skal til for at du skal lykkes med din pizza – enten du vil ha et ferdig produkt eller vil toppe pizzaen selv.