Bilde
Vang Gård
Grønnsaker dyrket på friland

På Vang Gård dyrkes det løk, hodekål, bladkål produkter og purre i god og varm totenjord med mjøsutsikt. Vang Gård er kjent for blant annet Rosettkålen, men har også andre unike varer som rød spisskål, minipurre, salatløk og mange andre flotte produkter.

 

Vang Gård lager alle småplantene i drivhus selv før alt plantes ut på jordet. Utplantingen skjer ifra april til og med juli, men såing av småplanter i drivhus starter allerede i januar. Beliggenheten til Vang Gård er svært gunstig på grunn av det varme og stabile innlandsklimaet og den stabile og viktige tilgangen på rent vann ifra Mjøsa. Dette gjør at forholdene her er svært gunstig for grønnsaksproduksjon.

 

Vang Gård vant Gartnerhallens innovasjonspris 2016, spesialitetsmerket fra Stiftelsen Norsk Mat og Det norske måltid 2016.

 

Vang Gård ligger vakkert til med utsikt over Mjøsa. Gården drives av Per Odd Gjestvang har vært en slektsgård i generasjoner og grønnsaker har vært dyrket siden 30 tallet.

 

Navnet Vang betyr «grasvoll» og gården er gammel og nevnt i historiebøkene fra førkristen tid. Jordsmonnet er sandig silt og lettleire. Steinholdig og varm i nordhelling ned mot Mjøsa. Klimaet er gunstig og vi har naturgitte forhold for løk, purre, kål og gulrot som er våre hovedproduksjoner. I dag dyrkes det på ca. 1000 Da. på og rundt gården.

 

Vang Gården ligger langs riksvei 33, med samme avkjørsel som til Totenviken Kirke i Totenvika ca. 3,5 km sør for Skreia. Avstanden til Gjøvik mot nord er ca. 3 mil, og til Minnesund mot syd ca. 3,7 mil. Fra Gardermoen tar det ca. 1 time med bil. Gården kan lett sees fra hovedveien med drivhus og åkrene. Gode solforhold, god jord, vann fra Mjøsa samt Mjøs-utsikt gir flotte og næringsrike grønnsaker.

Etablert
1930
Område
Innlandet
Petter Gjestvang
Artikkelbilde Sandwich som setter smak på menyen

En god sandwich er mer enn bare et raskt måltid – det er en kombinasjon av smak, tekstur og kreativitet. Enten du ønsker en klassisk variant eller noe med en moderne vri, er mulighetene uendelige. Vi har satt sammen tre smakfulle alternativer som passer perfekt for kafeer, lunsjservering eller møtemat: en saftig meatball sandwich, en smakfull koreansk variant og en frisk laksesandwich.

Artikkelbilde Løft kakeutvalget ditt med deilige favoritter fra Danora

Gode kaker selger – spesielt når de kombinerer smak, kvalitet og fristende utseende. Danora tilbyr populære kaker som passer perfekt i disk, til servering eller som take-away. Med riktig utvalg kan du enkelt løfte kundeopplevelsen og øke salget.

Artikkelbilde Over 45 % av gjesteklager handler om dårlig hygiene. Skap trygghet og profesjonalitet med Tork

I en tid der forventningene til renslighet og trygghet er høyere enn noen gang, er det viktigere enn noensinne å velge riktige løsninger. Med Tork får du produkter som kombinerer funksjonalitet, design og bærekraft – og som hjelper deg å gi et godt inntrykk, hver gang, så sommergjestene reiser videre med et godt inntrykk. Og kanskje lyst til å komme igjen.

Artikkelbilde Kjøp varer med kort holdbarhet

Vi har varer på lager med kort holdbarhet, og ønsker å tilby våre kunder disse varene til en redusert pris. Her kan du gjøre et godt kjøp og samtidig bidra til å redusere matsvinn.

Artikkelbilde Topp sandwichen med unike, norske produkter!

Vi gir deg tips til digge sandwicher med norsk vri! Lokalmat er mer enn bare råvarer – det er historie, håndverk og stolthet. Benytt norske lokale råvarer, og fortell en god historie til dine gjester!