Bilde
Vang Gård
Grønnsaker dyrket på friland

På Vang Gård dyrkes det løk, hodekål, bladkål produkter og purre i god og varm totenjord med mjøsutsikt. Vang Gård er kjent for blant annet Rosettkålen, men har også andre unike varer som rød spisskål, minipurre, salatløk og mange andre flotte produkter.

 

Vang Gård lager alle småplantene i drivhus selv før alt plantes ut på jordet. Utplantingen skjer ifra april til og med juli, men såing av småplanter i drivhus starter allerede i januar. Beliggenheten til Vang Gård er svært gunstig på grunn av det varme og stabile innlandsklimaet og den stabile og viktige tilgangen på rent vann ifra Mjøsa. Dette gjør at forholdene her er svært gunstig for grønnsaksproduksjon.

 

Vang Gård vant Gartnerhallens innovasjonspris 2016, spesialitetsmerket fra Stiftelsen Norsk Mat og Det norske måltid 2016.

 

Vang Gård ligger vakkert til med utsikt over Mjøsa. Gården drives av Per Odd Gjestvang har vært en slektsgård i generasjoner og grønnsaker har vært dyrket siden 30 tallet.

 

Navnet Vang betyr «grasvoll» og gården er gammel og nevnt i historiebøkene fra førkristen tid. Jordsmonnet er sandig silt og lettleire. Steinholdig og varm i nordhelling ned mot Mjøsa. Klimaet er gunstig og vi har naturgitte forhold for løk, purre, kål og gulrot som er våre hovedproduksjoner. I dag dyrkes det på ca. 1000 Da. på og rundt gården.

 

Vang Gården ligger langs riksvei 33, med samme avkjørsel som til Totenviken Kirke i Totenvika ca. 3,5 km sør for Skreia. Avstanden til Gjøvik mot nord er ca. 3 mil, og til Minnesund mot syd ca. 3,7 mil. Fra Gardermoen tar det ca. 1 time med bil. Gården kan lett sees fra hovedveien med drivhus og åkrene. Gode solforhold, god jord, vann fra Mjøsa samt Mjøs-utsikt gir flotte og næringsrike grønnsaker.

Etablert
1930
Område
Innlandet
Petter Gjestvang
Artikkelbilde Påsmurt

Tilby dine kunder ferdigsmurte baguetter!

Artikkelbilde Tommy og Bård lager Umami Blend Burger

Hamburgere byr på en fantastisk kombinasjon av smaker og teksturer – saftig kjøtt, ferske grønnsaker, smakfull ost og sprø bacon, alt innpakket i et mykt og luftig brød. Dette er en klassiker som passer perfekt til både hverdagsmåltider og festlige anledninger! La deg inspirere av kokkene Tommy og Bård mens de deler sine beste tips for å løfte burgeropplevelsen på din meny.

Artikkelbilde Sjømat

Sjømat, inkludert fisk og skalldyr, er ikke bare deilig; det tilbyr også betydelige helsefordeler og bidrar til å øke forbruket av næringsrike måltider blant dine gjester.

Artikkelbilde Juledessert med Benjamin og AI

Tror du AI kan hjelpe Benjamin Granerud fra kokkelandslaget med å finne en dessert som kan settes på menyen i jula?

Artikkelbilde One-Shot - Norges mest geniale iskonsept

One-Shot er et innovativt iskonsept som tilbyr iskrem, frozen yoghurt og sorbet laget etter originale italienske oppskrifter, med en unik kremet konsistens og et bredt utvalg av smaker. Konseptet bruker ferdigporsjonerte kapsler som sikrer enkel servering uten svinn, høy matsikkerhet og ingen vedlikeholdskostnader.