Bilde
Vang Gård
Grønnsaker dyrket på friland

På Vang Gård dyrkes det løk, hodekål, bladkål produkter og purre i god og varm totenjord med mjøsutsikt. Vang Gård er kjent for blant annet Rosettkålen, men har også andre unike varer som rød spisskål, minipurre, salatløk og mange andre flotte produkter.

 

Vang Gård lager alle småplantene i drivhus selv før alt plantes ut på jordet. Utplantingen skjer ifra april til og med juli, men såing av småplanter i drivhus starter allerede i januar. Beliggenheten til Vang Gård er svært gunstig på grunn av det varme og stabile innlandsklimaet og den stabile og viktige tilgangen på rent vann ifra Mjøsa. Dette gjør at forholdene her er svært gunstig for grønnsaksproduksjon.

 

Vang Gård vant Gartnerhallens innovasjonspris 2016, spesialitetsmerket fra Stiftelsen Norsk Mat og Det norske måltid 2016.

 

Vang Gård ligger vakkert til med utsikt over Mjøsa. Gården drives av Per Odd Gjestvang har vært en slektsgård i generasjoner og grønnsaker har vært dyrket siden 30 tallet.

 

Navnet Vang betyr «grasvoll» og gården er gammel og nevnt i historiebøkene fra førkristen tid. Jordsmonnet er sandig silt og lettleire. Steinholdig og varm i nordhelling ned mot Mjøsa. Klimaet er gunstig og vi har naturgitte forhold for løk, purre, kål og gulrot som er våre hovedproduksjoner. I dag dyrkes det på ca. 1000 Da. på og rundt gården.

 

Vang Gården ligger langs riksvei 33, med samme avkjørsel som til Totenviken Kirke i Totenvika ca. 3,5 km sør for Skreia. Avstanden til Gjøvik mot nord er ca. 3 mil, og til Minnesund mot syd ca. 3,7 mil. Fra Gardermoen tar det ca. 1 time med bil. Gården kan lett sees fra hovedveien med drivhus og åkrene. Gode solforhold, god jord, vann fra Mjøsa samt Mjøs-utsikt gir flotte og næringsrike grønnsaker.

Etablert
1930
Område
Innlandet
Petter Gjestvang
Artikkelbilde Er du klar for vår- og sommersesongen?

Vi har et stort utvalg av alkoholholdig og alkoholfrie produkter til din sommermeny.

Artikkelbilde Bruk opp sider-restene

Synes du det er vanskelig å ta inn sider på menyen fordi du ofte sitter igjen med rester? En kunde vil ha et glass, og resten av flasken går i vasken? Fortvil ikke, vi gir deg 6 gode, spenstige og morsomme oppskrifter for å bruke opp disse restene! Norsk sider av høy kvalitet i en cocktail eller mocktail slår aldri feil!

Artikkelbilde Enkle og gode isdesserter med Matskatter

Matskatter er det perfekte valget til dessert, med kortreiste smaker og ekte kvalitet.

Artikkelbilde Er dine kunder opptatt av vegetar?

Bevisstheten rundt miljø og bærekraft har blitt sterkere hos både forbrukere og serveringssteder. Etterspørselen etter vegetariske alternativer er større enn aldri før, og aldri har det vært lettere å tilby plantebasert mat.

Artikkelbilde Alternative produkter

Det er viktig å ta hensyn til ulike kosthold og allergier når du setter en meny! Om noen av dine gjester er allergisk, intolerant eller følger bestemte kostholdsregler bør du ha noe å tilby. Her vil du finne alternative produkter som er melkefrie, glutenfrie og som kan brukes som erstatning for kjøttprodukter.