Bilde
Vang Gård
Grønnsaker dyrket på friland

På Vang Gård dyrkes det løk, hodekål, bladkål produkter og purre i god og varm totenjord med mjøsutsikt. Vang Gård er kjent for blant annet Rosettkålen, men har også andre unike varer som rød spisskål, minipurre, salatløk og mange andre flotte produkter.

 

Vang Gård lager alle småplantene i drivhus selv før alt plantes ut på jordet. Utplantingen skjer ifra april til og med juli, men såing av småplanter i drivhus starter allerede i januar. Beliggenheten til Vang Gård er svært gunstig på grunn av det varme og stabile innlandsklimaet og den stabile og viktige tilgangen på rent vann ifra Mjøsa. Dette gjør at forholdene her er svært gunstig for grønnsaksproduksjon.

 

Vang Gård vant Gartnerhallens innovasjonspris 2016, spesialitetsmerket fra Stiftelsen Norsk Mat og Det norske måltid 2016.

 

Vang Gård ligger vakkert til med utsikt over Mjøsa. Gården drives av Per Odd Gjestvang har vært en slektsgård i generasjoner og grønnsaker har vært dyrket siden 30 tallet.

 

Navnet Vang betyr «grasvoll» og gården er gammel og nevnt i historiebøkene fra førkristen tid. Jordsmonnet er sandig silt og lettleire. Steinholdig og varm i nordhelling ned mot Mjøsa. Klimaet er gunstig og vi har naturgitte forhold for løk, purre, kål og gulrot som er våre hovedproduksjoner. I dag dyrkes det på ca. 1000 Da. på og rundt gården.

 

Vang Gården ligger langs riksvei 33, med samme avkjørsel som til Totenviken Kirke i Totenvika ca. 3,5 km sør for Skreia. Avstanden til Gjøvik mot nord er ca. 3 mil, og til Minnesund mot syd ca. 3,7 mil. Fra Gardermoen tar det ca. 1 time med bil. Gården kan lett sees fra hovedveien med drivhus og åkrene. Gode solforhold, god jord, vann fra Mjøsa samt Mjøs-utsikt gir flotte og næringsrike grønnsaker.

Etablert
1930
Område
Innlandet
Petter Gjestvang
Artikkelbilde Klassisk julemat til julebordet!

Få med deg Tommy og Bård sine tips til julematen, som vil imponere både tradisjonselskere og de som ønsker en moderne vri! Fra langtidstekt ribbe med krydret rødkål og sprø pommes anna, til klassisk lutefisk med alt tilbehør – og ikke minst saftige vegisterkaker for et plantebasert alternativ. Utforsk oppskriftene og gjør deg klar for å servere en uforglemmelig julemiddag!

Artikkelbilde Den beste julematen av norske råvarer

Julen er en viktig sesong for oss som jobber i matbransjen og Nortura PROFF tilbyr alt du trenger av kjøtt og egg til jul, enten du liker å gjøre alt fra bunnen av eller om du ønsker å gjøre det enklere i en travel juletid.

Artikkelbilde Takeaway- og cateringprodukter

Driver du med takeaway eller catering? Vi har et godt utvalg av emballasje, beger og bokser som passer perfekt for dette formålet. Våre produkter er laget for å holde maten din frisk og god, og gjøre leveringen både enklere og mer effektiv. La oss hjelpe deg med å finne de rette løsningene for din bedrift!

Artikkelbilde Tid for dessert - Gulrotkake

Konditor og landslagskokk Nora Krogstad viser deg hvordan du enkelt kan pynte en ferdigkake!

Artikkelbilde Hygienen er viktigere enn noen gang!

Høsten og vinteren er høysesong for influensa og andre sykdommer. Sikre deg god hygiene på ditt serveringssted!