Troll Salmon AS startet sin virksomhet i Engelsviken utenfor Fredrikstad. Det hele startet som en teknologisk idé, hvor tradisjonelle prosesser ble koblet sammen med moderne produksjons- og pakkemetoder hentet fra andre bransjer.
- Troll ble stiftet i januar 1987, og den første laksen ble røkt allerede september samme år. I mange år leverte vi primært til eksportmarkedet, men har siden 2006 satset hardt og etablert oss i det norske serverings- og dagligvaremarkedet. Troll Salmon har ca. 25 ansatte, sier Birk Svenning Iversen i Troll Salmon. Etterhvert ble produksjonslokalene for små, som resulterte i at Troll Salmon flyttet til moderne og effektive produksjonslokaler på Vestby i 2020. Filosofien er å lage produkter med et balansert smaksbilde, og alle produktene kjennetegnes av en karakteristisk mild og lite salt smak. Kontrollert røking over bøkeflis gir produktene en dempet røksmak, for å ivareta råvarens særpreg.
Den ferske laksen og ørreten blir filetert og saltet ved råvareavdelingen, før den går inn i røkeskapet. Her gjennomgår fisken en tørke- og røkeprosess, som hver eneste dag blir nøye tilpasset kvantum og størrelse på fisken. Hele prosessen, inkludert pakking og emballering, er over på under 24 timer.
Gravet laks fra Troll Salmon produseres i tråd med norsk tradisjon; etter at råvaren har modnet til perfekt konsistens, graves og modnes den ytterligere i fire døgn, etter gammel oppskrift. - Gravlaksen smaksettes med en nøye utviklet blanding av dill, salt, sukker og hvit pepper. Rask nedfrysing inngår som en del av prosessen og sikrer kvaliteten, sier Birk.
Hos ASKO Reklame kan du bestille materiale for bedre profilering av din bedrift
Få inspirasjon til årets julesesong! Vi har samlet kataloger fra flere av våre leverandører for å gjøre det enklere for deg å finne riktig sortiment til høytiden!
Meierikategorien omfatter et bredt produktspekter. Her finner du melkeprodukter, osteprodukter, mellomretter og iskrem, i tillegg til smør og margarin. I samtlige av disse produktgruppene tilbyr vi plantebaserte alternativer.
Konditor og landslagskokk Nora Krogstad viser deg hvordan du enkelt kan pynte en ferdigkake!