I helgen denne uka, fra fredag 30. august kl. 18:00 og ut søndag 1. september gjør vi større forbedringer av våre systemer og askoservering.no vil kunne oppleves som ustabil i denne perioden. Vi oppfordrer derfor til å gjennomføre bestillinger før fredag 30. august kl. 18:00.
Bilde
Troll Salmon
Førsteklasses fiskeprodukter fra Vestby

Troll Salmon AS startet sin virksomhet i Engelsviken utenfor Fredrikstad. Det hele startet som en teknologisk idé, hvor tradisjonelle prosesser ble koblet sammen med moderne produksjons- og pakkemetoder hentet fra andre bransjer.

 

Filosofien deres er å lage produkter med et balansert smaksbilde, og alle produktene kjennetegnes av en karakteristisk mild og lite salt smak.

 

- Troll ble stiftet i januar 1987, og den første laksen ble røkt allerede september samme år. I mange år leverte vi primært til eksportmarkedet, men har siden 2006 satset hardt og etablert oss i det norske serverings- og dagligvaremarkedet. Troll Salmon har ca. 25 ansatte, sier Birk Svenning Iversen i Troll Salmon. Etterhvert ble produksjonslokalene for små, som resulterte i at Troll Salmon flyttet til moderne og effektive produksjonslokaler på Vestby i 2020. Filosofien er å lage produkter med et balansert smaksbilde, og alle produktene kjennetegnes av en karakteristisk mild og lite salt smak. Kontrollert røking over bøkeflis gir produktene en dempet røksmak, for å ivareta råvarens særpreg.

 

Den ferske laksen og ørreten blir filetert og saltet ved råvareavdelingen, før den går inn i røkeskapet. Her gjennomgår fisken en tørke- og røkeprosess, som hver eneste dag blir nøye tilpasset kvantum og størrelse på fisken. Hele prosessen, inkludert pakking og emballering, er over på under 24 timer. 

 

Moderne teknologi og rask produksjonsgang er med på å sikre forbrukeren et godt og ferskest mulig produkt.

 

Gravet laks fra Troll Salmon produseres i tråd med norsk tradisjon; etter at råvaren har modnet til perfekt konsistens, graves og modnes den ytterligere i fire døgn, etter gammel oppskrift. - Gravlaksen smaksettes med en nøye utviklet blanding av dill, salt, sukker og hvit pepper. Rask nedfrysing inngår som en del av prosessen og sikrer kvaliteten, sier Birk.

 
Etablert
1987
Område
Østlandet
Grunnlegger Arve J. Iversen
Produkter fra Troll Salmon
Artikkelbilde Er dine kunder opptatt av vegetar?

Bevisstheten rundt miljø og bærekraft har blitt sterkere hos både forbrukere og serveringssteder. Etterspørselen etter vegetariske alternativer er større enn aldri før, og aldri har det vært lettere å tilby plantebasert mat.

Artikkelbilde Rett og slett en smartere saus

Våre salsaer er gode verktøy på kjøkkenet

Artikkelbilde Bli bedre kjent med noen av våre leverandører

Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.

Artikkelbilde Enkle og digge salater med Stabburet Vegetar!

Utforsk våre smakfulle og lettvinte salatoppskrifter og finn ut hvordan du enkelt kan inkludere våre produkter i ditt kjøkken for en friskere og grønnere meny!

Artikkelbilde Nyheter fra Nortura PROFF

Nortura PROFF lanserer nye, spennende produkter i februar!