Bilde
Troll Salmon
Førsteklasses fiskeprodukter fra Vestby

Troll Salmon AS startet sin virksomhet i Engelsviken utenfor Fredrikstad. Det hele startet som en teknologisk idé, hvor tradisjonelle prosesser ble koblet sammen med moderne produksjons- og pakkemetoder hentet fra andre bransjer.

 

Filosofien deres er å lage produkter med et balansert smaksbilde, og alle produktene kjennetegnes av en karakteristisk mild og lite salt smak.

 

- Troll ble stiftet i januar 1987, og den første laksen ble røkt allerede september samme år. I mange år leverte vi primært til eksportmarkedet, men har siden 2006 satset hardt og etablert oss i det norske serverings- og dagligvaremarkedet. Troll Salmon har ca. 25 ansatte, sier Birk Svenning Iversen i Troll Salmon. Etterhvert ble produksjonslokalene for små, som resulterte i at Troll Salmon flyttet til moderne og effektive produksjonslokaler på Vestby i 2020. Filosofien er å lage produkter med et balansert smaksbilde, og alle produktene kjennetegnes av en karakteristisk mild og lite salt smak. Kontrollert røking over bøkeflis gir produktene en dempet røksmak, for å ivareta råvarens særpreg.

 

Den ferske laksen og ørreten blir filetert og saltet ved råvareavdelingen, før den går inn i røkeskapet. Her gjennomgår fisken en tørke- og røkeprosess, som hver eneste dag blir nøye tilpasset kvantum og størrelse på fisken. Hele prosessen, inkludert pakking og emballering, er over på under 24 timer. 

 

Moderne teknologi og rask produksjonsgang er med på å sikre forbrukeren et godt og ferskest mulig produkt.

 

Gravet laks fra Troll Salmon produseres i tråd med norsk tradisjon; etter at råvaren har modnet til perfekt konsistens, graves og modnes den ytterligere i fire døgn, etter gammel oppskrift. - Gravlaksen smaksettes med en nøye utviklet blanding av dill, salt, sukker og hvit pepper. Rask nedfrysing inngår som en del av prosessen og sikrer kvaliteten, sier Birk.

 
Etablert
1987
Område
Østlandet
Grunnlegger Arve J. Iversen
Produkter fra Troll Salmon
Artikkelbilde Takeaway- og cateringprodukter

Driver du med takeaway eller catering? Vi har et godt utvalg av emballasje, beger og bokser som passer perfekt for dette formålet. Våre produkter er laget for å holde maten din frisk og god, og gjøre leveringen både enklere og mer effektiv. La oss hjelpe deg med å finne de rette løsningene for din bedrift!

Artikkelbilde Extra glade gjester er god forretning

«Det Lille Extra» er et menykonsept som gjør det mulig å tilby nettopp hva det lover. Å overraske gjesten ved å by på noe ekstra som overgår forventningene. Samtidig som det er utviklet med kokken i tankene. Med enkle midler vil de fleste kjøkken kunne overraske gjesten med spennende smaker.

Artikkelbilde Pizza på menyen?

Med pizza på menyen har du alltid et trygt og godt alternativ til dine gjester. Lag enkle klassiske pizzaer med ferdige bunner, eller server pizza med unike spennende toppinger som overrasker!

Artikkelbilde Plastpartnerskapet 2026

Sammen kutter vi plast – bli med på endringen!

Artikkelbilde Finnbiffgryte

Finnbiffgryte og potetpure fra Matbørsen, toppes med tyttebær og krunsj.