
Troll Salmon AS startet sin virksomhet i Engelsviken utenfor Fredrikstad. Det hele startet som en teknologisk idé, hvor tradisjonelle prosesser ble koblet sammen med moderne produksjons- og pakkemetoder hentet fra andre bransjer.
- Troll ble stiftet i januar 1987, og den første laksen ble røkt allerede september samme år. I mange år leverte vi primært til eksportmarkedet, men har siden 2006 satset hardt og etablert oss i det norske serverings- og dagligvaremarkedet. Troll Salmon har ca. 25 ansatte, sier Birk Svenning Iversen i Troll Salmon. Etterhvert ble produksjonslokalene for små, som resulterte i at Troll Salmon flyttet til moderne og effektive produksjonslokaler på Vestby i 2020. Filosofien er å lage produkter med et balansert smaksbilde, og alle produktene kjennetegnes av en karakteristisk mild og lite salt smak. Kontrollert røking over bøkeflis gir produktene en dempet røksmak, for å ivareta råvarens særpreg.
Den ferske laksen og ørreten blir filetert og saltet ved råvareavdelingen, før den går inn i røkeskapet. Her gjennomgår fisken en tørke- og røkeprosess, som hver eneste dag blir nøye tilpasset kvantum og størrelse på fisken. Hele prosessen, inkludert pakking og emballering, er over på under 24 timer.
Gravet laks fra Troll Salmon produseres i tråd med norsk tradisjon; etter at råvaren har modnet til perfekt konsistens, graves og modnes den ytterligere i fire døgn, etter gammel oppskrift. - Gravlaksen smaksettes med en nøye utviklet blanding av dill, salt, sukker og hvit pepper. Rask nedfrysing inngår som en del av prosessen og sikrer kvaliteten, sier Birk.



ASKO Servering er en totalleverandør, det betyr at vi også leverer nonfood-produkter. I sortimentet vårt finner du over 4000 produkter innen nonfood.

Kjøtt utgjør en stor og allsidig varegruppe av både ferske og fryste produkter. Her finner du en rekke produkter av rødt og hvitt kjøtt. Enten du er på utkikk etter et gourmetprodukt eller et rimeligere alternativ, har vi mye som vil passe for deg og ditt serveringssted. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.

Visste du at pizza er Norges favorittmat? Orkla Foods Norge har vært pizzaguru i over 40 år og har perfeksjonert kunsten å lage den perfekte pizzaen. Vi vet akkurat hva som skal til for at du skal lykkes med din pizza!