Toten Egg har 17 produsenter, alle med frittgående besetninger. 7 av disse leverer økologiske egg. Gårdene, som hver har 7.500 høner, er alle familie drevet med sterk nærhet til hønene.
Alle gårdene ligger i kort avstand til pakkeriet, på de vakre Totenbygdene, ca. 12 mil nord for Oslo.
Vi leverer ca. 34 millioner Toten Egg til det norske markedet i året. Alle eggene kommer fra våre 17 produsenter som har felles krav til hønsehusets standard, renhold, vannkvalitet, ventilasjon, temperatur og kontrollrutiner. Alle produsentene har kort avstand til pakkeriet. Kontroll, sortering og pakking tas hånd om av avanserte maskiner.
Toten Eggpakkeri as ble etablert i 2003 og et nytt bygg med moderne produksjonsanlegg ble innviet i 2009.
Hos Toten Egg kan opptil 60.000 egg pr. time kjøres gjennom anlegget. Toten Egg har to typer eggproduksjoner: frittgående og økologisk.
Frittgående høner oppholder seg i en hall, med plass til aktivitet. De har riktig temperatur og konstant tilgang til mat og drikke. Toten Egg har 10 produsenter som har slike anlegg, alle nye og moderne.
Økologiske høner har enda bedre plass inne i hallen, konstant tilgang til mat og drikke og i tillegg mulighet for et aktivt uteliv. Om sommeren boltrer de seg på et 30 mål stort økologisk uteareal, på vinteren i en såkalt vinterhage. 7 av våre produsenter har nye og moderne anlegg for dette.
Vi har et stort utvalg av alkoholholdig og alkoholfrie produkter til din sommermeny.
For restauranter og serveringssteder som ønsker å kombinere kvalitet, bærekraft og økonomi, er dypfryst frukt og grønt et smart valg. Disse produktene har mange fordeler som gjør dem til en ideell løsning for storkjøkken og cateringvirksomheter.
Oppdag kulinariske skatter fra Nord-Norge med unike oppskrifter som setter reinsdyrkjøtt i fokus. Fra saftige steker til delikate gryteretter, la Finnmark Rein inspirere deg til å skape minneverdige måltider som kombinerer tradisjon med moderne smaker.