Bilde
Toten Eggpakkeri
Alle egg er ikke like

Toten Egg har 17 produsenter, alle med frittgående besetninger. 7 av disse leverer økologiske egg. Gårdene, som hver har 7.500 høner, er alle familie drevet med sterk nærhet til hønene. 

 

Alle gårdene ligger i kort avstand til pakkeriet, på de vakre Totenbygdene, ca. 12 mil nord for Oslo.

 

Vi leverer ca. 34 millioner Toten Egg til det norske markedet i året. Alle eggene kommer fra våre 17 produsenter som har felles krav til hønsehusets standard, renhold, vannkvalitet, ventilasjon, temperatur og kontrollrutiner. Alle produsentene har kort avstand til pakkeriet. Kontroll, sortering og pakking tas hånd om av avanserte maskiner.

 

Toten Eggpakkeri as ble etablert i 2003 og et nytt bygg med moderne produksjonsanlegg ble innviet i 2009.

 

Skal du ha ferskere egg må du kjøpe høne!

 

Hos Toten Egg kan opptil 60.000 egg pr. time kjøres gjennom anlegget. Toten Egg har to typer eggproduksjoner: frittgående og økologisk.

 

Frittgående høner oppholder seg i en hall, med plass til aktivitet. De har riktig temperatur og konstant tilgang til mat og drikke. Toten Egg har 10 produsenter som har slike anlegg, alle nye og moderne.

 

Økologiske høner har enda bedre plass inne i hallen, konstant tilgang til mat og drikke og i tillegg mulighet for et aktivt uteliv. Om sommeren boltrer de seg på et 30 mål stort økologisk uteareal, på vinteren i en såkalt vinterhage. 7 av våre produsenter har nye og moderne anlegg for dette.

Etablert
2003
Område
Innlandet
Eggpakke-maskin
Egg fra Toten Egg
Artikkelbilde Bakevarer for profesjonelle kjøkken

Bakervarer er en stor kategori bestående av både produkter som er klare til bruk og produkter som du kan sette din egen signatur på. Produktene trenger minimalt med bearbeiding før de serveres, og er derfor svært praktiske for mange av våre kunder. Vi har både ferske, langtidsholdbare og dypfryste produkter.

Artikkelbilde Frisk skagenrøre – en klassiker på menyen

Lite slår en frisk og kremet skagenrøre når sola skinner og sommersesongen er på sitt beste. Denne varianten, pisket sammen av kjøkkensjef Trond Åm, er perfekt til småretter, smørbrød eller sommerens selskaper – klassikeren kombinerer sjømat og syre med en rund og fyldig dressing.

Artikkelbilde Utforsk en verden av småretter

I en verden med økende kostnader og bekymringer er det viktigere enn noen gang å kunne finne en måte å koble av og kose seg på, og da er det perfekt med noen gode snackingprodukter! Snacking er sosialt, enkelt og rimelig. Ved å tilby et godt utvalgt fra vårt rikholdige sortiment av snacking, dipper og andre godbiter øker du omsetningen, og får mer fornøyde kunder.

Artikkelbilde Sjømat

Sjømat, inkludert fisk og skalldyr, er ikke bare deilig; det tilbyr også betydelige helsefordeler og bidrar til å øke forbruket av næringsrike måltider blant dine gjester.

Artikkelbilde Vakuumposer for Sous Vide og Matoppbevaring

Utforsk vårt utvalg av vakuumposer i ulike størrelser, ideelle for sous vide-tilberedning og forlenget holdbarhet på matvarer. Perfekt for profesjonelle kjøkken.