Bilde
Toten Eggpakkeri
Alle egg er ikke like

Toten Egg har 17 produsenter, alle med frittgående besetninger. 7 av disse leverer økologiske egg. Gårdene, som hver har 7.500 høner, er alle familie drevet med sterk nærhet til hønene. 

 

Alle gårdene ligger i kort avstand til pakkeriet, på de vakre Totenbygdene, ca. 12 mil nord for Oslo.

 

Vi leverer ca. 34 millioner Toten Egg til det norske markedet i året. Alle eggene kommer fra våre 17 produsenter som har felles krav til hønsehusets standard, renhold, vannkvalitet, ventilasjon, temperatur og kontrollrutiner. Alle produsentene har kort avstand til pakkeriet. Kontroll, sortering og pakking tas hånd om av avanserte maskiner.

 

Toten Eggpakkeri as ble etablert i 2003 og et nytt bygg med moderne produksjonsanlegg ble innviet i 2009.

 

Skal du ha ferskere egg må du kjøpe høne!

 

Hos Toten Egg kan opptil 60.000 egg pr. time kjøres gjennom anlegget. Toten Egg har to typer eggproduksjoner: frittgående og økologisk.

 

Frittgående høner oppholder seg i en hall, med plass til aktivitet. De har riktig temperatur og konstant tilgang til mat og drikke. Toten Egg har 10 produsenter som har slike anlegg, alle nye og moderne.

 

Økologiske høner har enda bedre plass inne i hallen, konstant tilgang til mat og drikke og i tillegg mulighet for et aktivt uteliv. Om sommeren boltrer de seg på et 30 mål stort økologisk uteareal, på vinteren i en såkalt vinterhage. 7 av våre produsenter har nye og moderne anlegg for dette.

Etablert
2003
Område
Innlandet
Eggpakke-maskin
Egg fra Toten Egg
Artikkelbilde Salatbar

Har du salatbar på ditt serveringssted? Få inspirasjon her til å forbedre tilbudet!

Artikkelbilde Oppstartshjelpen

Å starte en restaurant eller en kafe kan være en spennende reise, men det krever nøye planlegging og gjennomføring. På denne siden får du en huskeliste med viktige ting å tenke over, hva du trenger for å starte og tips til å komme i gang. Vi tar deg fra ide til ferdig etablert bedrift!

Artikkelbilde Gøy på kjøkkenet med Slåtto sauser

For spisesteder som ønsker å tilby en spennende og smaksrik bredde i menyen, er sauser og dressinger noen av de hemmelige heltene som er med på å skape de gode resultatene.

Artikkelbilde Tid for dessert - Ostekake

Landslagskonditor Vilde Nistad Strandos gir deg tips til hvordan du kan pynte en ferdig ostekake!

Artikkelbilde Bruk opp sider-restene

Synes du det er vanskelig å ta inn sider på menyen fordi du ofte sitter igjen med rester? En kunde vil ha et glass, og resten av flasken går i vasken? Fortvil ikke, vi gir deg 6 gode, spenstige og morsomme oppskrifter for å bruke opp disse restene! Norsk sider av høy kvalitet i en cocktail eller mocktail slår aldri feil!