Bilde
Toddum Gård
Inspirert av verden, laget i Namdalen

Midt i Trøndelag, på Gullvikvegen 193 i Namsos, ligger Toddum Gård – en melkegård der det har vært drift siden tidlig på 1900-tallet. I dag er gården også hjem til et moderne gårdsysteri som lager ferske, italiensk-inspirerte oster av melk fra egne kyr. “Inspirert av verden. Laget lokalt” er mer enn en slogan – det er hele forretningsideen deres. 

 

Familien Kvaale har dyrket jorda og drevet melk på Toddum i fem generasjoner. I dag er det Silje Kvaale som leder arbeidet – hun er også daglig leder i Toddum Gårdsysteri AS. Teamet er lite og tett, ofte 6–7 personer på det meste, og tre generasjoner som jobber side om side gjennom året. 

 

Dyrevelferd og råvarekvalitet står øverst: kyrne går i lausdriftsfjøs, beiter om sommeren og fôres på grovfôr fra egne jorder. Høsten 2023 bygget de et topp moderne ysteri vegg i vegg med kufjøset for å foredle sin “egen, unike råvare”. Kapasiteten er lagt opp for å utnytte hele melkekvota (om lag 500 000 liter) og på sikt produsere ca. 65 tonn ost i året – alltid med fokus på ferskhet og håndverk. 

 

Toddum fokuserer på pasta filata-oster – ferske oster som strekkes i ystingen:

  • Mozzarella (hele, revet og i småkuler)

  • Burrata

  • Stracciatella

Alt lages på kumelk fra egen besetning, og sortimentet er utviklet for både restaurant og daglig bruk på kjøkkenet. 

 

I 2024 ble Toddums Norsk Stracciatella kåret til Årets meieriprodukt under Oi! Trøndersk Matfestival – et tydelig kvalitetsstempel fra regionens største lokalmatmønstring. 

Etablert
1905
Område
Midtnorge
Artikkelbilde Er du klar for vår- og sommersesongen?

Vi har et stort utvalg av alkoholholdig og alkoholfrie produkter til din sommermeny.

Artikkelbilde Vakuumposer for Sous Vide og Matoppbevaring

Utforsk vårt utvalg av vakuumposer i ulike størrelser, ideelle for sous vide-tilberedning og forlenget holdbarhet på matvarer. Perfekt for profesjonelle kjøkken.

Artikkelbilde Alternative produkter

Det er viktig å ta hensyn til ulike kosthold og allergier når du setter en meny! Om noen av dine gjester er allergisk, intolerant eller følger bestemte kostholdsregler bør du ha noe å tilby. Her vil du finne alternative produkter som er melkefrie, glutenfrie og som kan brukes som erstatning for kjøttprodukter.

Artikkelbilde Salatbar

Har du salatbar på ditt serveringssted? Få inspirasjon her til å forbedre tilbudet!

Artikkelbilde Vårt sortiment

Vi tilbyr et bredt sortiment som dekker behovene til profesjonelle kjøkken i hele landet. Produktene våre er valgt med tanke på kvalitet.