Bilde
Toddum Gård
Inspirert av verden, laget i Namdalen

Midt i Trøndelag, på Gullvikvegen 193 i Namsos, ligger Toddum Gård – en melkegård der det har vært drift siden tidlig på 1900-tallet. I dag er gården også hjem til et moderne gårdsysteri som lager ferske, italiensk-inspirerte oster av melk fra egne kyr. “Inspirert av verden. Laget lokalt” er mer enn en slogan – det er hele forretningsideen deres. 

 

Familien Kvaale har dyrket jorda og drevet melk på Toddum i fem generasjoner. I dag er det Silje Kvaale som leder arbeidet – hun er også daglig leder i Toddum Gårdsysteri AS. Teamet er lite og tett, ofte 6–7 personer på det meste, og tre generasjoner som jobber side om side gjennom året. 

 

Dyrevelferd og råvarekvalitet står øverst: kyrne går i lausdriftsfjøs, beiter om sommeren og fôres på grovfôr fra egne jorder. Høsten 2023 bygget de et topp moderne ysteri vegg i vegg med kufjøset for å foredle sin “egen, unike råvare”. Kapasiteten er lagt opp for å utnytte hele melkekvota (om lag 500 000 liter) og på sikt produsere ca. 65 tonn ost i året – alltid med fokus på ferskhet og håndverk. 

 

Toddum fokuserer på pasta filata-oster – ferske oster som strekkes i ystingen:

  • Mozzarella (hele, revet og i småkuler)

  • Burrata

  • Stracciatella

Alt lages på kumelk fra egen besetning, og sortimentet er utviklet for både restaurant og daglig bruk på kjøkkenet. 

 

I 2024 ble Toddums Norsk Stracciatella kåret til Årets meieriprodukt under Oi! Trøndersk Matfestival – et tydelig kvalitetsstempel fra regionens største lokalmatmønstring. 

Etablert
1905
Område
Midtnorge
Artikkelbilde Sommer hele året med kremen av iskrem – og best i test-softis*!

For en sommer vi fikk – sol, smil og softis i verdensklasse. Smakstester bekreftet også: Vi har den beste softisen i landet*. Og hvem sier softissesongen er over? Bruk folkefavoritten softis til å lage lønnsomme konsepter på utsalgsstedet ditt ut året.

Artikkelbilde Meieri

Meierikategorien omfatter et bredt produktspekter. Her finner du melkeprodukter, osteprodukter, mellomretter og iskrem, i tillegg til smør og margarin. I samtlige av disse produktgruppene tilbyr vi plantebaserte alternativer.

Artikkelbilde Takeaway- og cateringprodukter

Driver du med takeaway eller catering? Vi har et godt utvalg av emballasje, beger og bokser som passer perfekt for dette formålet. Våre produkter er laget for å holde maten din frisk og god, og gjøre leveringen både enklere og mer effektiv. La oss hjelpe deg med å finne de rette løsningene for din bedrift!

Artikkelbilde Extra glade gjester er god forretning

«Det Lille Extra» er et menykonsept som gjør det mulig å tilby nettopp hva det lover. Å overraske gjesten ved å by på noe ekstra som overgår forventningene. Samtidig som det er utviklet med kokken i tankene. Med enkle midler vil de fleste kjøkken kunne overraske gjesten med spennende smaker.

Artikkelbilde Vinterens Kaffecocktails

Kaffe fungerer godt både varmt og kaldt, også om vinteren. I kombinasjon med honningbasert tequila får kaffen en rundere karakter, og drikkene kan egne seg både etter mat eller som et alternativ når man ønsker noe med litt mer dybde i smaken.