I den i dag så travle Oalsgata i Sandnes løp en gang Oalsbekken fritt. Vannet kom fra en olle (Oalskjelda) som sikret jevn vannstrøm hele året. Her var det drevet mølle siden lenge før 1846, men dette året startet Olaus Aareskjold opp bygdemølla med mottak av havre fra lokale bønder. Det er mye dramatikk i historien til Stangeland Mølle. Møllene var brannbomber. Varme, tørre og støvete som de var. Mølla brant både i 1921 og 1924. Dagens driftsbygning ble opprinnelig oppført i 1927. Og selv om det meste er oppgradert, ligger det gamle tregolvet fremdeles.
I 1927 kom ei ny flott steinkvern, produsert i Tyskland, til mølla midt i Sandnes. Kverna er fortsatt i flittig bruk, selv om kapasiteten er nokså begrenset. Det er bare en liten mølle som Stangeland som kan tillate seg å bruke utstyr som gir så små volumer. Men kombinert med nye maskiner med topp ytelse, har kverna sin misjon. Den tar vare på identiteten, og den representerer kvalitet. Korn malt på steinkvern har høyere næringsverdi enn for eksempel siktet mel.
I dag driver tre av oss i 4. og 5. generasjon videre i tippoldefars ånd. Ikke så stort, men skikkelig. Råvarer fra øverste hylle. Høyest mulig næringsverdi i produktene. Marianne har kvalitetssikring som viktigste oppgave. I tillegg driver hun produksjonsplanlegging og kjøper råvarer fra fjern og nær. Hun er utdannet mølletekniker, Norges eneste kvinnelige sådan, fra Sveits og har praksis fra store møller i alpelandet og Tyskland. Marianne er Stangeland Mølles utenriksminister – og er stadig på farten for å knytte nye kontakter og få nye impulser. Far Øyvind er daglig leder og med på alt. Han møter kunder og leverandører, selger til bakerier på Sørvestlandet, kontrollerer ny pakkelinje og hjelper til med å lesse og losse biler. Øyvind er der det skjer! Ordensmennesket Hege styrer kontoret. Hun sørger for at bestillingene er i orden, fakturerer, sporer varer, er brannvern- og HMS-leder. Slår du på tråden eller sender oss en mail eller faks, er som regel Hege i den andre enden.
Alkohol er en viktig varegruppe for deg som kunde og ASKO Servering har varene du trenger. Spar tid, penger og ressurser ved å samle dine bestillinger på et sted.
Få inspirasjon til årets julesesong! Vi har samlet kataloger fra flere av våre leverandører for å gjøre det enklere for deg å finne riktig sortiment til høytiden!
Konditor og landslagskokk Nora Krogstad viser deg hvordan du enkelt kan pynte en ferdigkake!
Vi har varer på lager med kort holdbarhet, og ønsker å tilby våre kunder disse varene til en redusert pris. Her kan du gjøre et godt kjøp og samtidig bidra til å redusere matsvinn.
Vi har et stort utvalg av alkoholholdig og alkoholfrie produkter til din sommermeny.