I den i dag så travle Oalsgata i Sandnes løp en gang Oalsbekken fritt. Vannet kom fra en olle (Oalskjelda) som sikret jevn vannstrøm hele året. Her var det drevet mølle siden lenge før 1846, men dette året startet Olaus Aareskjold opp bygdemølla med mottak av havre fra lokale bønder. Det er mye dramatikk i historien til Stangeland Mølle. Møllene var brannbomber. Varme, tørre og støvete som de var. Mølla brant både i 1921 og 1924. Dagens driftsbygning ble opprinnelig oppført i 1927. Og selv om det meste er oppgradert, ligger det gamle tregolvet fremdeles.
I 1927 kom ei ny flott steinkvern, produsert i Tyskland, til mølla midt i Sandnes. Kverna er fortsatt i flittig bruk, selv om kapasiteten er nokså begrenset. Det er bare en liten mølle som Stangeland som kan tillate seg å bruke utstyr som gir så små volumer. Men kombinert med nye maskiner med topp ytelse, har kverna sin misjon. Den tar vare på identiteten, og den representerer kvalitet. Korn malt på steinkvern har høyere næringsverdi enn for eksempel siktet mel.
I dag driver tre av oss i 4. og 5. generasjon videre i tippoldefars ånd. Ikke så stort, men skikkelig. Råvarer fra øverste hylle. Høyest mulig næringsverdi i produktene. Marianne har kvalitetssikring som viktigste oppgave. I tillegg driver hun produksjonsplanlegging og kjøper råvarer fra fjern og nær. Hun er utdannet mølletekniker, Norges eneste kvinnelige sådan, fra Sveits og har praksis fra store møller i alpelandet og Tyskland. Marianne er Stangeland Mølles utenriksminister – og er stadig på farten for å knytte nye kontakter og få nye impulser. Far Øyvind er daglig leder og med på alt. Han møter kunder og leverandører, selger til bakerier på Sørvestlandet, kontrollerer ny pakkelinje og hjelper til med å lesse og losse biler. Øyvind er der det skjer! Ordensmennesket Hege styrer kontoret. Hun sørger for at bestillingene er i orden, fakturerer, sporer varer, er brannvern- og HMS-leder. Slår du på tråden eller sender oss en mail eller faks, er som regel Hege i den andre enden.
Januar er måneden hvor mange gleder seg til grovbrød og knekkebrød igjen, etter noen uker med julemat og godteri. For å kickstarte året anbefaler vi nyhetene Idun Frøbakst og Idun Grovbakst. Bakemiksene i 5 kg sekker er perfekte for restauranter, kantiner og mindre bakerier. Bruk en og samme miks til utallige bakevarer, eller bland gjerne to eller flere mikser for å skape ditt signaturbakverk!
Vår iskrem, frozen yoghurt og sorbet er laget etter originale italienske oppskrifter, har en unik kremet konsistens og fås i mange forskjellige smaker. Et smart produkt med god fortjeneste og lite svinn.
Visste du at vi i ASKO Servering har alt du trenger for å gjøre baren din komplett?
I vårt sortiment kan du alltid være trygg på at du kun finner sugerør som er gode alternativer for miljøet.
For restauranter og serveringssteder som ønsker å kombinere kvalitet, bærekraft og økonomi, er dypfryst frukt og grønt et smart valg. Disse produktene har mange fordeler som gjør dem til en ideell løsning for storkjøkken og cateringvirksomheter.