Bilde
Stangeland Mølle
Vi er havren- hvem er du?
I 1846 fikk Olaus Aareskjold vann på havremølla. I dag driver tre av oss i 4. og 5. generasjon videre i tippoldefars ånd. Ikke så stort, men skikkelig.

I den i dag så travle Oalsgata i Sandnes løp en gang Oalsbekken fritt. Vannet kom fra en olle (Oalskjelda) som sikret jevn vannstrøm hele året. Her var det drevet mølle siden lenge før 1846, men dette året startet Olaus Aareskjold opp bygdemølla med mottak av havre fra lokale bønder. Det er mye dramatikk i historien til Stangeland Mølle. Møllene var brannbomber. Varme, tørre og støvete som de var. Mølla brant både i 1921 og 1924. Dagens driftsbygning ble opprinnelig oppført i 1927. Og selv om det meste er oppgradert, ligger det gamle tregolvet fremdeles.

 

Dagens driftsbygning er oppført i 1927

I 1927 kom ei ny flott steinkvern, produsert i Tyskland, til mølla midt i Sandnes. Kverna er fortsatt i flittig bruk, selv om kapasiteten er nokså begrenset. Det er bare en liten mølle som Stangeland som kan tillate seg å bruke utstyr som gir så små volumer. Men kombinert med nye maskiner med topp ytelse, har kverna sin misjon. Den tar vare på identiteten, og den representerer kvalitet. Korn malt på steinkvern har høyere næringsverdi enn for eksempel siktet mel.

 

Marianne er Norges eneste kvinnelige mølletekniker

I dag driver tre av oss i 4. og 5. generasjon videre i tippoldefars ånd. Ikke så stort, men skikkelig. Råvarer fra øverste hylle. Høyest mulig næringsverdi i produktene. Marianne har kvalitetssikring som viktigste oppgave. I tillegg driver hun produksjonsplanlegging og kjøper råvarer fra fjern og nær. Hun er utdannet mølletekniker, Norges eneste kvinnelige sådan, fra Sveits og har praksis fra store møller i alpelandet og Tyskland. Marianne er Stangeland Mølles utenriksminister – og er stadig på farten for å knytte nye kontakter og få nye impulser. Far Øyvind er daglig leder og med på alt. Han møter kunder og leverandører, selger til bakerier på Sørvestlandet, kontrollerer ny pakkelinje og hjelper til med å lesse og losse biler. Øyvind er der det skjer! Ordensmennesket Hege styrer kontoret. Hun sørger for at bestillingene er i orden, fakturerer, sporer varer, er brannvern- og HMS-leder. Slår du på tråden eller sender oss en mail eller faks, er som regel Hege i den andre enden.

Etablert
1846
Område
Sørlandet
Pappa Øyvind med døtrene Hege og Marianne
Produkter fra Stangeland Mølle
Artikkelbilde Bakevarer for profesjonelle kjøkken

Bakervarer er en stor kategori bestående av både produkter som er klare til bruk og produkter som du kan sette din egen signatur på. Produktene trenger minimalt med bearbeiding før de serveres, og er derfor svært praktiske for mange av våre kunder. Vi har både ferske, langtidsholdbare og dypfryste produkter.

Artikkelbilde 3 tips til enkle retter du kan sette på menyen

Salater, wraps og toast er eksempler på enkle smakfulle retter, som alle kan få til! Rettene er også ypperlig å forberede og gjøre klare før kundene kommer, slik at serveringen går kjapt på hektiske dager. Plukk ut dine favorittingredienser og server med tilbehør som tzatziki, srirachadressing eller barbeque saus.

Artikkelbilde Kjøp varer med kort holdbarhet

Vi har varer på lager med kort holdbarhet, og ønsker å tilby våre kunder disse varene til en redusert pris. Her kan du gjøre et godt kjøp og samtidig bidra til å redusere matsvinn.

Artikkelbilde Plastpartnerskapet 2026

Sammen kutter vi plast – bli med på endringen!

Artikkelbilde Nonfood

ASKO Servering er en totalleverandør, det betyr at vi også leverer nonfood-produkter. I sortimentet vårt finner du over 4.000 produkter innen nonfood. Utforsk vårt brede utvalg av nonfood-produkter, inkludert emballasje, rengjøringsmidler og kjøkkenutstyr, skreddersydd for profesjonelle behov.