Bilde
Stangeland Mølle
Vi er havren- hvem er du?
I 1846 fikk Olaus Aareskjold vann på havremølla. I dag driver tre av oss i 4. og 5. generasjon videre i tippoldefars ånd. Ikke så stort, men skikkelig.

I den i dag så travle Oalsgata i Sandnes løp en gang Oalsbekken fritt. Vannet kom fra en olle (Oalskjelda) som sikret jevn vannstrøm hele året. Her var det drevet mølle siden lenge før 1846, men dette året startet Olaus Aareskjold opp bygdemølla med mottak av havre fra lokale bønder. Det er mye dramatikk i historien til Stangeland Mølle. Møllene var brannbomber. Varme, tørre og støvete som de var. Mølla brant både i 1921 og 1924. Dagens driftsbygning ble opprinnelig oppført i 1927. Og selv om det meste er oppgradert, ligger det gamle tregolvet fremdeles.

 

Dagens driftsbygning er oppført i 1927

I 1927 kom ei ny flott steinkvern, produsert i Tyskland, til mølla midt i Sandnes. Kverna er fortsatt i flittig bruk, selv om kapasiteten er nokså begrenset. Det er bare en liten mølle som Stangeland som kan tillate seg å bruke utstyr som gir så små volumer. Men kombinert med nye maskiner med topp ytelse, har kverna sin misjon. Den tar vare på identiteten, og den representerer kvalitet. Korn malt på steinkvern har høyere næringsverdi enn for eksempel siktet mel.

 

Marianne er Norges eneste kvinnelige mølletekniker

I dag driver tre av oss i 4. og 5. generasjon videre i tippoldefars ånd. Ikke så stort, men skikkelig. Råvarer fra øverste hylle. Høyest mulig næringsverdi i produktene. Marianne har kvalitetssikring som viktigste oppgave. I tillegg driver hun produksjonsplanlegging og kjøper råvarer fra fjern og nær. Hun er utdannet mølletekniker, Norges eneste kvinnelige sådan, fra Sveits og har praksis fra store møller i alpelandet og Tyskland. Marianne er Stangeland Mølles utenriksminister – og er stadig på farten for å knytte nye kontakter og få nye impulser. Far Øyvind er daglig leder og med på alt. Han møter kunder og leverandører, selger til bakerier på Sørvestlandet, kontrollerer ny pakkelinje og hjelper til med å lesse og losse biler. Øyvind er der det skjer! Ordensmennesket Hege styrer kontoret. Hun sørger for at bestillingene er i orden, fakturerer, sporer varer, er brannvern- og HMS-leder. Slår du på tråden eller sender oss en mail eller faks, er som regel Hege i den andre enden.

Etablert
1846
Område
Sørlandet
Pappa Øyvind med døtrene Hege og Marianne
Produkter fra Stangeland Mølle
Artikkelbilde Smaksrike småretter fra Rørosmeieriet

Smaksrike og digge tygg fra Røros – perfekt til aperitiffen. Rørosmeieriet vekker appetitten og egner seg godt både til aperitiffen, som forrett eller til tapasbordet.

Artikkelbilde Tommy og Bård lager Umami Blend Burger

Hamburgere byr på en fantastisk kombinasjon av smaker og teksturer – saftig kjøtt, ferske grønnsaker, smakfull ost og sprø bacon, alt innpakket i et mykt og luftig brød. Dette er en klassiker som passer perfekt til både hverdagsmåltider og festlige anledninger! La deg inspirere av kokkene Tommy og Bård mens de deler sine beste tips for å løfte burgeropplevelsen på din meny.

Artikkelbilde Pizzatrender fra hele verden!

Hvert år blir flinke pizzakokker inspirert av nye ideer, smaker og kulinariske påvirkninger. Innovasjon står på menyen og gjestene elsker det. Her har vi samlet noen spennende pizzatrender fra hele verden.

Artikkelbilde Drikkevarer

Drikkevarer er en rikholdig kategori, med produkter fra både store og små produsenter. Med vårt sortiment har du alle muligheter til å sette sammen en spennende drikkemeny.

Artikkelbilde Dispenser

Hos ASKO Servering finner du ulike dispensere til ethvert bruk av tørk og hygiene.