Bilde
Snertingdal Ysteri
Snertingdal Ysteri

 

Snertingdal Ysteri ble etablert i 2020 i ett gammelt meieribygg. Det oppprinnelige Snertingdal Ysteri ble bygget i 1919 og var i drift til 1973, og har nå tatt opp igjen produksjonen av ostene.

 

Blåmuggosten Snertingdal Jarl var meieriet viktigste produkt og ble også eksportert til USA. Vi har brukt den gamle oppskrift og tilpasset disse. Den tradisjonsrike osten har fått et nytt stolt navn: Blå Viking. Den har en mild og rund smak av blåmugg, og skorpen er vasket med hvitmugg kultur. Strukturen av osten skiller seg fra andre blåmuggoster på det norske market. Den fastere struktur sørger for at man kan bruke ostehøvel på den. Mjøsa området har en lang tradisjon for ost med karve. Nøkkelost Blå Viking har forankring i lokal tilhørighet og har en rund og særegen smak som ble godt mottatt av lokale ostekjennere.

 

Vi produserer blant annet Gouda varianter, Nøkkelost, Hvit Geitost, Trøffelost og Godbiten. ett par blåmugg oster og flere oster er i utvikling. 

Etablert
2020
Område
Innlandet
Snertingdal Blå Viking
Produkter fra Snertingdal Ysteri
Artikkelbilde Eat safe by Kiilto

God hygiene er essensielt når man skal sikre trygg og velsmakende mat.

Artikkelbilde Ost og øl i kombinasjon

Ost og vin er en klassiker mange fremdeles setter høyt, men flere og flere har også fått øynene opp for kombinasjonen ost og øl. Med nye smaker og kombinasjoner vil du kunne gi gjestene dine en helt ny smaksopplevelse.

Artikkelbilde Mat i barnehagen

Trenger du hjelp til innkjøp av mat i din barnehage?

Artikkelbilde Pynt til de store anledningene!

Våren banker på døra, og de store feiringene står for tur! Enten det er 17. mai, konfirmasjon, dåp eller bryllup, har vi kakepynten som gjør jobben enkel. Det skal nemlig ikke så mye til for at din servering blir et naturlig midtpunkt på bordet.

Artikkelbilde Gravet finnmarksrein

Gravet Finnmarkrein servert på Blinis laget på svelerøre fra Telemarksrøra, toppes med Espalette syltetøy og Rørosrømme.