Bilde
Snertingdal Ysteri
Snertingdal Ysteri

 

Snertingdal Ysteri ble etablert i 2020 i ett gammelt meieribygg. Det oppprinnelige Snertingdal Ysteri ble bygget i 1919 og var i drift til 1973, og har nå tatt opp igjen produksjonen av ostene.

 

Blåmuggosten Snertingdal Jarl var meieriet viktigste produkt og ble også eksportert til USA. Vi har brukt den gamle oppskrift og tilpasset disse. Den tradisjonsrike osten har fått et nytt stolt navn: Blå Viking. Den har en mild og rund smak av blåmugg, og skorpen er vasket med hvitmugg kultur. Strukturen av osten skiller seg fra andre blåmuggoster på det norske market. Den fastere struktur sørger for at man kan bruke ostehøvel på den. Mjøsa området har en lang tradisjon for ost med karve. Nøkkelost Blå Viking har forankring i lokal tilhørighet og har en rund og særegen smak som ble godt mottatt av lokale ostekjennere.

 

Vi produserer blant annet Gouda varianter, Nøkkelost, Hvit Geitost, Trøffelost og Godbiten. ett par blåmugg oster og flere oster er i utvikling. 

Etablert
2020
Område
Innlandet
Snertingdal Blå Viking
Produkter fra Snertingdal Ysteri
Artikkelbilde Årets nyheter

Her finner du inspirerende nyheter som gir alle kjøkken muligheten til å effektivisere driften, heve kvaliteten, og imponere gjestene.

Artikkelbilde Hva er fordelene med bruksklare wipes til desinfisering?

God hygiene er viktig for å forebygge smittespredning på steder hvor mange ferdes. For rask og effektiv desinfisering tilbyr Kiilto desinfeksjon både med og uten alkohol for bruk på ulike typer overflater. Alle produktene har dokumentert god effekt mot bakterier, ulike virus og gjærsopp.

Artikkelbilde Økologiske Matskatter fra Norge

Økologisk mat er rene råvarer med høy kvalitet og en bærekraftig historie. Når vi velger økologisk, støtter vi lokale produsenter som legger vekt på dyrevelferd, naturlig dyrking og godt håndverk.

Artikkelbilde Ost og øl i kombinasjon

Ost og vin er en klassiker mange fremdeles setter høyt, men flere og flere har også fått øynene opp for kombinasjonen ost og øl. Med nye smaker og kombinasjoner vil du kunne gi gjestene dine en helt ny smaksopplevelse.

Artikkelbilde For en travel hverdag på kjøkkenet

En flaske som glipper i serveringen. En sølete benk midt i lunsjrushet. Når det er høyt tempo på kjøkkenet, har man ikke tid til små avbrudd. Da trengs løsninger som bare virker umiddelbart.