I helgen denne uka, fra fredag 30. august kl. 18:00 og ut søndag 1. september gjør vi større forbedringer av våre systemer og askoservering.no vil kunne oppleves som ustabil i denne perioden. Vi oppfordrer derfor til å gjennomføre bestillinger før fredag 30. august kl. 18:00.
Bilde
Skreppa
Heimebaka flatbrød frå Morgedal i Telemark
Flatbrød har sin faste plass på middagsbordet og er den eldste formen for brød i Telemark. Det har vore akta og æra i mange hundre år.

Håndverkstradisjonen er sterk i Morgedal. Skimaking og lafting har lenge vore næring i bygda. Det var på tide å gjere næring av mattradisjonane og. I 2001 satsa tri jentur i Morgedal alt på eit sprøtt konsept. Me starta opp me eit ynskje om å få fram den gamle smaken av eit tradisjonelt flatbrød frå Telemark. Flatbrød har hatt ei sterk stilling i norsk kosthold. Det er vårt nasjonalbrød. Heilt opp til vår tid var det flatbrød ein meinte når ein sa brød.

 

Tri jentur i Morgedal satsa alt på eit sprøtt konsept

Flatbrød er eit ugjæra og usyra brød som bakast ut til tynne leivar. Flatbrødet kan halde seg i årevis, betre enn sjølve mjølet.
Flatbrød har gjennom tidene blitt baka av ulike typer mjøl, også iblanda ertar, bønner og seinare tider med poteter. Frå gamalt av vart flatbrødet baka ut tjukkare enn me er vane med i dag. Det var bare til helgedags og gjestebod at flatbrødet skulle vera tynt. Godt handlag og mykje øving må til for å beherske kunsten å laga godt flatbrød. Over heile landet var det eit krav til unge jenter at dei måtte lære seg å bake flatbrød dersom dei tenkte på å bli gift.
Flatbrød til nistebruk vart bretta på ulike vis medan det enda var litt mjukt på takka. Skreppebrød vart bretta så det passa godt til skreppa.

 

Dei åt dette som me et pizza i dag


Heilt fram til 1830 var tallerkenar fråverande på kvardagsbordet. Det var flatbrødet som vart nytta som tallerk. Det var fyrst og fremst kjøtt, flesk og fisk som vart dela ut på ein samanbretta flatbrødleiv til kvar og ein. Dei åt dette som me et pizza i dag. Sjølv med meir moderne teknikk er stemninga i bakstestoga framleis magisk. Gjennom mange generasjonar har folk late seg "fange inn" av lukta, varmen, lyden av kjevla som rullar att og fram over leivane, og håpet om ei lita smaksprøve. Det skapar bilete og fører tankane bakover i tida.

 

Etablert
2001
Område
Østlandet
Salgssjef Inger Marie Bakås
Produkter frå Skreppa
Artikkelbilde Tørrvarer

Tørrvarer er en stor og allsidig kategori med mange tusen varelinjer.

Artikkelbilde Alternative produkter

Det er viktig å ta hensyn til ulike kosthold og allergier når du setter en meny! Om noen av dine gjester er allergisk, intolerant eller følger bestemte kostholdsregler bør du ha noe å tilby. Her vil du finne alternative produkter som er melkefrie, glutenfrie og som kan brukes som erstatning for kjøttprodukter.

Artikkelbilde Mills smakmajoneser - det finnes alltid en som passer

Vårt store utvalg Mills smaksmajoneser hjelper deg med å sette en ekstra spiss på det du serverer i sommer.

Artikkelbilde 3 tips til enkle retter du kan sette på menyen

Salater, wraps og toast er eksempler på enkle smakfulle retter, som alle kan få til! Rettene er også ypperlig å forberede og gjøre klare før kundene kommer, slik at serveringen går kjapt på hektiske dager. Plukk ut dine favorittingredienser og server med tilbehør som tzatziki, srirachadressing eller barbeque saus.

Artikkelbilde Sugerør

I vårt sortiment kan du alltid være trygg på at du kun finner sugerør som er gode alternativer for miljøet.