Bilde
Sæterstad Gård
Et sted for de som jakter på en annerledes opplevelse

På Sæterstad Gård i Hattfjelldal, helt sør i Nordland fylke, møter du Siri og Knut. Gåden ligger 400 m.o.h i et fjellskogbeite nær svenskegrensen. Knut kjøpte gården i 1980, og Siri kom noen år senere. Nå bor de på gården med barna, ca 90 melkegeiter, killinger, bukker og et par griser. Landets første oppdrettsannlegg for fjellrøye ligger også på gården. 

 

Fjellgård med tradisjonsmat, opplevelser og overnatting

 

Sæterstad Gård er kjent for sin prisbelønte fjellrøye og geitosten Bukkeblå, som nylig mottok gull i oste-VM i Trondheim. I tillegg byr gården på unike opplevelser og aktiviteter både sommer og vinter, med overnatting på gården og middag i gårdsrestauranten. I gårdsreatuaranten serveres selvsagt mat tilberedt av gårdens flotte råvarer. Både kjekjøtt, forskjellige varianter av fjellrøye og geitost er på menyen! 

 

Varmrøkt fjellrøye røykes med or som brensel, på samme måten som i "gamle" dager, i eget røykeri på gården. Geitosten Bukkeblå er en mild halvfast hvit geitost, laget på egen geitemelk. Geitemelka på Sæterstad Gård blir også til ekte brun geitost og tradisjonsrik kaffeost.

Etablert
1990
Område
Nordnorge
Siri og Knut
Artikkelbilde Matskatter på pizzaen

Fortell gode historier til dine gjester med norske Matskatter som topping på pizzaen!

Artikkelbilde Bruk opp sider-restene

Synes du det er vanskelig å ta inn sider på menyen fordi du ofte sitter igjen med rester? En kunde vil ha et glass, og resten av flasken går i vasken? Fortvil ikke, vi gir deg 6 gode, spenstige og morsomme oppskrifter for å bruke opp disse restene! Norsk sider av høy kvalitet i en cocktail eller mocktail slår aldri feil!

Artikkelbilde Skap perfekt Pizza med Regal Mel fra Bjølsen Valsemølle!

Ingen bunn, ingen pizza! Som pizzabaker vet du at valget av mel er avgjørende for å oppnå den perfekte pizzabunnen. Med Regal Tipo 00 og Regal Hvetemel Ekstra kan du heve kvaliteten på dine pizzaer og imponere dine gjester med autentiske smaksopplevelser.

Artikkelbilde Hennig-Olsen nyheter 2025

Gjør deg klar for et fantastisk iskremår med nyhetene fra kremen av iskrem. Her er smakene som vil begeistre kundene – fyll opp både kuleis- og småisdisken!

Artikkelbilde Utnytt sesongene!

De siste årene har vi sett en stadig økende interesse for fastelavnsboller. I Danmark begynner bakeriene å selge boller allerede rett over jul, og flere strekker ut sesongen helt til påske. Her hjemme er det stadig flere som foretrekker boller med mandelfyll, bedre kjent som semlor: en storfavoritt i våre naboland!