Bilde
Sæterstad Gård
Et sted for de som jakter på en annerledes opplevelse

På Sæterstad Gård i Hattfjelldal, helt sør i Nordland fylke, møter du Siri og Knut. Gåden ligger 400 m.o.h i et fjellskogbeite nær svenskegrensen. Knut kjøpte gården i 1980, og Siri kom noen år senere. Nå bor de på gården med barna, ca 90 melkegeiter, killinger, bukker og et par griser. Landets første oppdrettsannlegg for fjellrøye ligger også på gården. 

 

Fjellgård med tradisjonsmat, opplevelser og overnatting

 

Sæterstad Gård er kjent for sin prisbelønte fjellrøye og geitosten Bukkeblå, som nylig mottok gull i oste-VM i Trondheim. I tillegg byr gården på unike opplevelser og aktiviteter både sommer og vinter, med overnatting på gården og middag i gårdsrestauranten. I gårdsreatuaranten serveres selvsagt mat tilberedt av gårdens flotte råvarer. Både kjekjøtt, forskjellige varianter av fjellrøye og geitost er på menyen! 

 

Varmrøkt fjellrøye røykes med or som brensel, på samme måten som i "gamle" dager, i eget røykeri på gården. Geitosten Bukkeblå er en mild halvfast hvit geitost, laget på egen geitemelk. Geitemelka på Sæterstad Gård blir også til ekte brun geitost og tradisjonsrik kaffeost.

Etablert
1990
Område
Nordnorge
Siri og Knut
Artikkelbilde Vårt sortiment

Vi tilbyr et bredt sortiment som dekker behovene til profesjonelle kjøkken i hele landet. Produktene våre er valgt med tanke på kvalitet.

Artikkelbilde Tid for dessert - Gulrotkake

Konditor og landslagskokk Nora Krogstad viser deg hvordan du enkelt kan pynte en ferdigkake!

Artikkelbilde Pizzatrender fra hele verden!

Hvert år blir flinke pizzakokker inspirert av nye ideer, smaker og kulinariske påvirkninger. Innovasjon står på menyen og gjestene elsker det. Her har vi samlet noen spennende pizzatrender fra hele verden.

Artikkelbilde Dråpene som hever smaken!

Når hver detalj teller, er det de små dråpene som utgjør forskjellen. Haugen-Gruppen tilbyr et bredt utvalg av smakssettere slik at alle finner noe som passer deres smak. Ta kontakt med våre distriktssjefer for apotek som passer inn hos deg. Perfekt for bordservering som imponerer og gir kunden mulighet for personlig tilpasning.

Artikkelbilde Tommy og Bård lager Umami Blend Burger

Hamburgere byr på en fantastisk kombinasjon av smaker og teksturer – saftig kjøtt, ferske grønnsaker, smakfull ost og sprø bacon, alt innpakket i et mykt og luftig brød. Dette er en klassiker som passer perfekt til både hverdagsmåltider og festlige anledninger! La deg inspirere av kokkene Tommy og Bård mens de deler sine beste tips for å løfte burgeropplevelsen på din meny.