Røyland Gård er en familiebedrift og har vært i familien Sagstuens eie siden 1979. Da kjøpte Marit og Frank Sagstuen gården og fra å være et avsidesliggende bruk, uten vei, innlagt vann og kloakk, bygde Marit og Frank opp en flott gjestegård med restaurant på låven, et eget gårdstårn, utleiehytter samt en nydelig opparbeidet hage. Raskt meldte gjestene sin ankomst og fra Marit sine gryter ble det servert hjemmelaget elgsuppe fra bålgryta i hagen, og gjestene handlet med seg alle slags hjemmelagde produkter fra naturens råvarer.
Etterspørselen etter Marits nydelige marmelader ble stor som og etter hvert ble produktene etterspurt i dagligvarehandelen. Pernille og Gunnar var allerede inne i driften, og sammen skapte de tre produkter, krydret tyttebær, krydret blåbær og eple med granskudd. Så kom tiden for gårdsovertakelse og Gunnar og Pernille tok over gården Sagstuen i 2012 og fra den dagen har de arbeidet for å skape sin egen arbeidsplass hjemme på gården. Deres ønske har vært å kunne utnytte ressursene som finnes i lokalområdet og lage produkter ut fra disse råvarene.
En rød tråd i produksjonen har vært å lage så bærekraftige og rene produkter som mulig og derfor benyttes ingen konserveringsmidler i produktene. Men det absolutt viktigste, det skal være norske råvarer. I produktene finner du derfor kun norsk frukt og bær, og Pernille og Gunnar er kompromissløse på dette punktet. Sortimentet har utviklet seg siden oppstart og Røyland gård produserer i dag flere typer marmelader og syltetøy, matgeleer, Klaras bringebærsyltetøy fra filmen Kutoppen.
Røyland Gård mener det er viktig å skape en god, norsk matkultur, og er stolte av å kunne bidra med produkter som er produsert på viltvoksende bær, frukt og granskudd. Produktene kan enkelt kombineres med norske oster og andre gode råvarer for å skape matopplevelser. Men til syvende og sist er målet at du som kunde skal bruke produkter fra Røyland Gård fordi du syns de gjør god mat - enda bedre!
Sjømat, inkludert fisk og skalldyr, er ikke bare deilig; det tilbyr også betydelige helsefordeler og bidrar til å øke forbruket av næringsrike måltider blant dine gjester. I tillegg er sjømat kjent for sitt relativt lave CO2-avtrykk sammenlignet med andre proteinkilder, noe som gjør det til et bærekraftig valg for fremtiden.
Konditor og landslagskokk Nora Krogstad viser deg hvordan du enkelt kan pynte en ferdigkake!
Hos ASKO Reklame kan du bestille materiale for bedre profilering av din bedrift
Julen er en sesong med sterke mat- og drikketradisjoner. Enten man foretrekker ribbe, pinnekjøtt, lutefisk eller er glad i all den tradisjonelle julematen, finnes det godt drikke som passer til. Her kommer Aass Bryggeri sin egen kokk og ølsommelier, Anders Lien, med sine drikkeanbefalinger til julematen.