Bilde
Rørosmeieriet
I takt med naturen
Vår økologiske Mjølk er summen av godt jordliv, kyr som spiser saftig gras og urter, ekte meierihåndverk og god tid. Den er lite bearbeidet og skånsomt behandlet - og vi bruker den som råvare i alle produktene våre. Vi tror du vil kjenne det på smaken.

Rørosmeieriet er Norges fremste økologiske meieri.  På Røros foredles den naturlig økologiske råvaren skånsomt og trygt. Inspirert av rike mattradisjoner fra Røros-traktene lager Rørosmeieriet produkter med god smak som verdsettes.

 

Rørosmeieriet AS ble stiftet av fire lokale meierister i 2001, etter at Tine avdeling Røros ble nedlagt i 2000. Sammen satte de seg tre ambisiøse mål; Å bruke all tilgjengelig økomelk fra Røros-traktene, flere ansatte enn de 10 årsverkene meieriet hadde da Tine drev, og god, økonomisk og bærekraftig drift. De fire gründerne var de eneste som jobbet på Rørosmeieriet i starten og fylte alle rollene selv. Etter mye hardt arbeid og våkenetter, begynte endelig pilene å peke oppover i 2009. Siden da har det lille meieriet på Røros hatt en eventyrlig utvikling.

Økologisk råvare gir oss det beste utgangspunktet for å lage kvalitetsprodukter

Økologisk råvare er et naturlig valg for Rørosmeieriet. Alle mødre vet at det man spiser går rett i mjølka. Den økologiske kua spiser mye økologisk grovfôr og er ofte ute på beite. I økologisk landbruk er det større biologisk mangfold, der flere ulike plantevekster, som kløver, urter og belgvekster, trives. Resultatet blir at økologiske kyr har et variert kosthold som gir sunn og frisk mjølk med en bedre sammensetning av fettsyrer og en høyere andel av de sunne omega-3-fettsyrene. I økologisk landbruk og produksjon bruker man ikke kunstgjødsel, kjemiske sprøytemidler og kunstige tilsetningsstoffer.

Røros-traktene er en region med sterke mattradisjoner som Rørosmeieriet strekker seg langt for å ivareta. Flere av oppskriftene de bruker er eldre enn både kunstgjødsel og sprøytemidler. Skånsom behandling av råvaren og «tid nok» er viktige ingredienser for å ta vare på den gode smaken.

Rørosmeieriet har et bredt utvalg av økologiske produkter; Cottage Cheese, Skjørost, Salatost, Røros Fløte, søtmjølk, laktosefri mjølk, syrna mjølk, Røros Rømme TM, Røros Smør TM, Røros Yoghurt og Røros Rømmegrøt.

Produktene bærer Debios Ø-merke og er merket RØROSMAT®. Flere produkter er tildelt Spesialitetsmerke og Tjukkmjølk og Skjørost har Beskyttet Betegnelse. Røros Smør, Røros Rømme og Cottage Cheese har vunnet i Det Norske Måltid

 

 

Etablert
2001
Område
Midtnorge
Produksjon
Produkter fra Rørosmeieriet
Artikkelbilde Hummus. Lite jobb, stor wow!

Hummus har for lengst tatt steget fra å være en nisjerett til å bli et fast innslag i de fleste menyer på mange kjøkken.

Artikkelbilde Drikkevarer

Drikkevarer er en rikholdig kategori, med produkter fra både store og små produsenter. Med vårt sortiment har du alle muligheter til å sette sammen en spennende drikkemeny.

Artikkelbilde Ndujamajones

Ndujamajones er en spennende og smakfull vri på den klassiske majonesen. Denne krydrede italienske pølsebasen tilfører en rik og intens smak som gjør den perfekt til alt fra sandwich og burgere til dip for grønnsaker og pommes frites. Enkel å lage og imponerende i smak, ndujamajones vil raskt bli en favoritt hos dine gjester.

Artikkelbilde Alternative produkter

Det er viktig å ta hensyn til ulike kosthold og allergier når du setter en meny! Om noen av dine gjester er allergisk, intolerant eller følger bestemte kostholdsregler bør du ha noe å tilby. Her vil du finne alternative produkter som er melkefrie, glutenfrie og som kan brukes som erstatning for kjøttprodukter.

Artikkelbilde Mat i barnehagen

Trenger du hjelp til innkjøp av mat i din barnehage?