Rørosmeieriet tilbyr økologiske meieriprodukter av høy kvalitet med utspring i rike mattradisjoner og gode råvarer fra Rørostraktene. Rørosmeieriet produserer heløkologiske meieriprodukter av høy kvalitet gjennom industrialisert håndverksproduksjon og norsk økologisk mjølk er deres hovedråvare.
I dag tilføres også mye melk fra flatbygdene på Østlandet og i Trøndelag, men det lille meieriet på fjellet har et strategisk ønske om mest mulig lokale råvarer og jobber med å få opp den økologiske melkeproduksjonen i Røros-traktene.
Tine avdeling Røros drev meieriet i flere år, før det ble vedtatt nedlagt i 2000. Da gikk fire av de ansatte sammen om å starte Rørosmeieriet AS. Sammen satte de seg tre ambisiøse mål: Å bruke all tilgjengelig økomelk fra Rørostraktene i produksjonen sin, få flere ansatte enn de 10 årsverkene meieriet hadde da Tine la ned avdelingen sin og skape god, økonomisk og bærekraftig drift med utbytte til eierne. De fire gründerne var de eneste som jobbet på Rørosmeieriet i starten og fylte alle rollene selv. Etter hardt arbeid, dugnadsarbeid og våkenetter, begynte endelig pilene å peke oppover i 2009.
Rørostraktene er en region med sterke mattradisjoner som Rørosmeieriet strekker seg langt for å ivareta. Flere av oppskriftene de bruker er eldre enn kunstgjødsel og sprøytemidler, og derfor mener de den beste og mest naturtro råvare er økologisk. Med økologiske råvarer har de det beste utgangspunktet for å lage kvalitetsprodukter.
Rørosmeieriet har et bredt utvalg produkter; cottage cheese, fløte, søtmjølk, laktosefri mjølk, rømme, smør og yoghurt. Produktene bærer Debios Ø-merke og er merket RØROSMAT®. Flere produkter er tildelt Spesialitetsmerke og Tjukkmjølk og Skjørost har Beskyttet Betegnelse. Røros Smør, Røros Rømme og Cottage Cheese har vunnet i Det Norske Måltid.
Egg er en grunnleggende ingrediens på de fleste kjøkken, og det er både økonomisk og svært allsidig.
Kjøtt utgjør en stor og allsidig varegruppe av både ferske og fryste produkter. Her finner du en rekke produkter av rødt og hvitt kjøtt. Enten du er på utkikk etter et gourmetprodukt eller et rimeligere alternativ, har vi mye som vil passe for deg og ditt serveringssted. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.
Høsten og vinteren er høysesong for influensa og andre sykdommer. Sikre deg god hygiene på ditt serveringssted!
Konditor og landslagskokk Nora Krogstad viser deg hvordan du enkelt kan pynte en ferdigkake!
Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.