Bilde
Rørosmeieriet
I takt med naturen
Vår økologiske Mjølk er summen av godt jordliv, kyr som spiser saftig gras og urter, ekte meierihåndverk og god tid. Den er lite bearbeidet og skånsomt behandlet - og vi bruker den som råvare i alle produktene våre. Vi tror du vil kjenne det på smaken.

Rørosmeieriet er Norges fremste økologiske meieri.  På Røros foredles den naturlig økologiske råvaren skånsomt og trygt. Inspirert av rike mattradisjoner fra Røros-traktene lager Rørosmeieriet produkter med god smak som verdsettes.

 

Rørosmeieriet AS ble stiftet av fire lokale meierister i 2001, etter at Tine avdeling Røros ble nedlagt i 2000. Sammen satte de seg tre ambisiøse mål; Å bruke all tilgjengelig økomelk fra Røros-traktene, flere ansatte enn de 10 årsverkene meieriet hadde da Tine drev, og god, økonomisk og bærekraftig drift. De fire gründerne var de eneste som jobbet på Rørosmeieriet i starten og fylte alle rollene selv. Etter mye hardt arbeid og våkenetter, begynte endelig pilene å peke oppover i 2009. Siden da har det lille meieriet på Røros hatt en eventyrlig utvikling.

Økologisk råvare gir oss det beste utgangspunktet for å lage kvalitetsprodukter

Økologisk råvare er et naturlig valg for Rørosmeieriet. Alle mødre vet at det man spiser går rett i mjølka. Den økologiske kua spiser mye økologisk grovfôr og er ofte ute på beite. I økologisk landbruk er det større biologisk mangfold, der flere ulike plantevekster, som kløver, urter og belgvekster, trives. Resultatet blir at økologiske kyr har et variert kosthold som gir sunn og frisk mjølk med en bedre sammensetning av fettsyrer og en høyere andel av de sunne omega-3-fettsyrene. I økologisk landbruk og produksjon bruker man ikke kunstgjødsel, kjemiske sprøytemidler og kunstige tilsetningsstoffer.

Røros-traktene er en region med sterke mattradisjoner som Rørosmeieriet strekker seg langt for å ivareta. Flere av oppskriftene de bruker er eldre enn både kunstgjødsel og sprøytemidler. Skånsom behandling av råvaren og «tid nok» er viktige ingredienser for å ta vare på den gode smaken.

Rørosmeieriet har et bredt utvalg av økologiske produkter; Cottage Cheese, Skjørost, Salatost, Røros Fløte, søtmjølk, laktosefri mjølk, syrna mjølk, Røros Rømme TM, Røros Smør TM, Røros Yoghurt og Røros Rømmegrøt.

Produktene bærer Debios Ø-merke og er merket RØROSMAT®. Flere produkter er tildelt Spesialitetsmerke og Tjukkmjølk og Skjørost har Beskyttet Betegnelse. Røros Smør, Røros Rømme og Cottage Cheese har vunnet i Det Norske Måltid

 

 

Etablert
2001
Område
Midtnorge
Produksjon
Produkter fra Rørosmeieriet
Artikkelbilde Pizzatrender fra hele verden!

Hvert år blir flinke pizzakokker inspirert av nye ideer, smaker og kulinariske påvirkninger. Innovasjon står på menyen og gjestene elsker det. Her har vi samlet noen spennende pizzatrender fra hele verden.

Artikkelbilde Friske sommersalater med Norske Matskatter

Når sommeren melder sin ankomst, frister det med lett og smakfull mat som lar råvarene skinne. Vi har satt sammen friske sommersalater, laget med sesongens beste Matskatter!

Artikkelbilde Løft kakeutvalget ditt med deilige favoritter fra Danora

Gode kaker selger – spesielt når de kombinerer smak, kvalitet og fristende utseende. Danora tilbyr populære kaker som passer perfekt i disk, til servering eller som take-away. Med riktig utvalg kan du enkelt løfte kundeopplevelsen og øke salget.

Artikkelbilde Slik løfter du desserten med pynt – tips fra konditor Hedda Frederiksen

Det er detaljene som lokker øynene litt ekstra, og den store forskjellen mellom en fristelse som blir lagt på asjetten eller blir stående bak glasset. Konditor Hedda Frederiksen deler sine beste tips til hvordan du kan bruke pynt fra Bako til å fremheve både smak og håndverk. 

Artikkelbilde Rene og naturlige råvarer fra Rørosmeieriet

Smaksrike retter fra Rørosmeieriet. Rene og naturlige råvarer gir gode smaksopplevelser er Rørosmeieriet`s mantra. Her har vi satt sammen 3 retter – som kan nytes sammen eller hver for seg.