Rørosmeieriet er Norges fremste økologiske meieri. På Røros foredles den naturlig økologiske råvaren skånsomt og trygt. Inspirert av rike mattradisjoner fra Røros-traktene lager Rørosmeieriet produkter med god smak som verdsettes.
Rørosmeieriet AS ble stiftet av fire lokale meierister i 2001, etter at Tine avdeling Røros ble nedlagt i 2000. Sammen satte de seg tre ambisiøse mål; Å bruke all tilgjengelig økomelk fra Røros-traktene, flere ansatte enn de 10 årsverkene meieriet hadde da Tine drev, og god, økonomisk og bærekraftig drift. De fire gründerne var de eneste som jobbet på Rørosmeieriet i starten og fylte alle rollene selv. Etter mye hardt arbeid og våkenetter, begynte endelig pilene å peke oppover i 2009. Siden da har det lille meieriet på Røros hatt en eventyrlig utvikling.
Økologisk råvare er et naturlig valg for Rørosmeieriet. Alle mødre vet at det man spiser går rett i mjølka. Den økologiske kua spiser mye økologisk grovfôr og er ofte ute på beite. I økologisk landbruk er det større biologisk mangfold, der flere ulike plantevekster, som kløver, urter og belgvekster, trives. Resultatet blir at økologiske kyr har et variert kosthold som gir sunn og frisk mjølk med en bedre sammensetning av fettsyrer og en høyere andel av de sunne omega-3-fettsyrene. I økologisk landbruk og produksjon bruker man ikke kunstgjødsel, kjemiske sprøytemidler og kunstige tilsetningsstoffer.
Røros-traktene er en region med sterke mattradisjoner som Rørosmeieriet strekker seg langt for å ivareta. Flere av oppskriftene de bruker er eldre enn både kunstgjødsel og sprøytemidler. Skånsom behandling av råvaren og «tid nok» er viktige ingredienser for å ta vare på den gode smaken.
Rørosmeieriet har et bredt utvalg av økologiske produkter; Cottage Cheese, Skjørost, Salatost, Røros Fløte, søtmjølk, laktosefri mjølk, syrna mjølk, Røros Rømme TM, Røros Smør TM, Røros Yoghurt og Røros Rømmegrøt.
Produktene bærer Debios Ø-merke og er merket RØROSMAT®. Flere produkter er tildelt Spesialitetsmerke og Tjukkmjølk og Skjørost har Beskyttet Betegnelse. Røros Smør, Røros Rømme og Cottage Cheese har vunnet i Det Norske Måltid

