Røra Bakeri ble grunnlagt på Grandan Midtre gård i Inderøy kommune i 1994, med et edelt mål for øye: å bevare en flere hundreår gammel bakertradisjon som stod i fare for å dø ut. Dette håndverket har siden vært kjernen i bakeriets virksomhet, og i 2006 ble deres innsats for tradisjonell matkultur anerkjent da deres signaturprodukt, Skjenning, mottok status som Beskyttet Opprinnelsesbetegnelse fra MATMERK. Denne prestisjetunge anerkjennelsen bekrefter at distriktet eksklusivt har retten til å produsere og markedsføre Skjenning, et bevis på produktets unikhet og kvalitet.
Skjenning, et festlig flatbrød med søt smak, er en delikatesse som fremheves som en ideell smaksforsterker til en bred variasjon av retter. Dens særegne smak oppnås gjennom en rik sammensetning av potet og havremel, som under steking glaseres med en blanding av H-melk og sukker, og resulterer i en mild, karamellisert sødme. Denne oppskriften er et lysende eksempel på konseptet "fra jord til bord", hvor kortreist mat står i sentrum. Råvarene, inkludert det spesielt nevnte havremelet, dyrkes og males lokalt på gården, noe som understreker Røra Bakeris engasjement for bærekraft og kvalitet.
Tradisjonen med festmat i Trøndelag er rik og variert, med sodd og Skjenning stående ut som sentrale elementer. Røra Bakeris Skjenning binder sammen denne tradisjonen med moderne krav til lokalprodusert og kvalitetsmat, og fortsetter å feire den rike matarven i regionen gjennom sitt håndverk.
Visste du at vi i ASKO Servering har alt du trenger for å gjøre baren din komplett?
Ost og vin er en klassiker mange fremdeles setter høyt, men flere og flere har også fått øynene opp for kombinasjonen ost og øl. Med nye smaker og kombinasjoner vil du kunne gi gjestene dine en helt ny smaksopplevelse.
ASKO Servering er en totalleverandør, det betyr at vi også leverer nonfood-produkter. I sortimentet vårt finner du over 4000 produkter innen nonfood.
De siste årene har vi sett en stadig økende interesse for fastelavnsboller. I Danmark begynner bakeriene å selge boller allerede rett over jul, og flere strekker ut sesongen helt til påske. Her hjemme er det stadig flere som foretrekker boller med mandelfyll, bedre kjent som semlor: en storfavoritt i våre naboland!
Egg er en grunnleggende ingrediens på de fleste kjøkken, og det er både økonomisk og svært allsidig.