Vi er et lokalt Kombucha bryggeri i Vestfold, nærmere bestemt Tønsberg, som er levende opptatt av å inspirere til en sunnere livsstil gjennom velsmakende, frisk og fermentert drikke. I Vestfolds deilige skjærgård henter jeg inspirasjon til å utvikle Råstad Kombucha videre. Jeg, Heidi Råstad eier og daglig leder, startet i 2015 å lage Kombucha på kjøkkenbenken, jeg fant raskt ut at dette ville at flere skulle få smake. Så jeg prøvde ut markedet i et halvt år, så stiftet jeg Råstad Foods AS i April 2016. Da byttet jeg ut mine 8 liters glasskrukker til 50 liters tanker og flyttet produksjonen til mine foreldres kjeller. Og mine første kasser med Råstad Kombucha solgte inn til butikk 15 Juni 2016.
I dag har vi for lengst vokst ut av både kjeller og 50 liters tanker, og er i et større lokale og brygger kombucha på 1000 liters tanker. Kundemassen har økt jevnt og trutt, i dag har vi kunder i flere forskjellige segmenter. Det har alltid vært en drøm å få folk flest til å drikke Råstad Kombucha, som det friske og gode alternative til både brus og alkoholfritt dette er. Råstad Kombucha kan drikkes til enhver anledning, til alle årstider og i all slags vær. Og passer særdeles godt til mat. Og man kan lage fantastiske alkoholfrie drinker med Kombucha som en hoved ingrediens.
Råstad Kombucha er tilsatt bare rene bær, frukt og urter. Dette er et godt produkt som kan være optimalt for kroppens naturlige funksjoner. Kombucha inneholder melkesyrebakterier som kan hjelpe på fordøyelsen.
Råstad Kombucha er helt uten tilsetningsstoffer og er ikke pasteurisert, derfor vil det danne seg små bakterie og gjærkulturer, og bær rester i flasken over tid. Dette er rett og slett et kvalitetsstempel. Etter endt fermentering er det lite sukker igjen, det har i tillegg omdannet seg til et type fruktsukker.
Vi har tre smaker, Bringebær kombucha, Ingefær Kombucha og Rabarbra/ Jordbær Kombucha.

