Bilde
Primar AS
Primar AS er mest kjent for sin Ekte Bacalao. Retten er en av Norges mest solgte ferdigretter og Norges desidert mest solgte bacalao.

God mat blir laget fra bunnen av - med naturlige råvarer og egne oppskrifter, slik du kanskje gjør på ditt eget kjøkken . Vi er en familiebedrift med lange tradisjoner innenfor matlaging, og gjør det akkurat slik som man gjør det hjemme - bare i mye større gryter.

 

Sissel er født og oppvokst i Oslo, men bor i dag i Folldal med sin familie. Der drifter hun Primar fra hovedbasen i Meierivegen 10. Det var Sissels far, Kjell Opshaug, som startet Primar. Det var aldri en selvfølge at Sissel skulle overta roret, men med tiden falt det likevel naturlig. Hun er utdannet siviløkonom og en jobb som controller både i Avinor og Telenor, men etter hvert ble hun mer og mer engasjert i den daglige driften av Primar.

 

På vår lille fabrikk i Folldal har vi rørt i grytene i over 20 år, noe vi ønsker å fortsette med i minst 20 år til. Målet er at du enkelt skal kunne servere vår mat som hjemmelaget, og samtidig forvente å bli trodd. Vårt mest kjente produkt - Primar Ekte Bacalao, er i dag Norges klart mest populære bacalao og en av Norges mest solgte ferske, ferdige retter. 

 

I Primar vitser vi om at fisken blir tørket på bergene i Rondane - det er jo ikke helt slik det foregår, men vi har utviklet en egen prosess basert på klippfiskmetode som er spesielt godt egnet til vår bacalao. I tillegg bruker vi fersk norsk potet, løk og gulrot som leveres direkte fra bøndene vi samarbeider med. Ambisjonene er store, og hver gang du kjøper et produkt fra oss bidrar du til å sikre arbeidsplasser i fjellbygda Folldal.

Etablert
1997
Område
Innlandet
Sissel, daglig leder
Matskatter fra Primar
Artikkelbilde One-Shot - Norges mest geniale iskonsept

One-Shot er et innovativt iskonsept som tilbyr iskrem, frozen yoghurt og sorbet laget etter originale italienske oppskrifter, med en unik kremet konsistens og et bredt utvalg av smaker. Konseptet bruker ferdigporsjonerte kapsler som sikrer enkel servering uten svinn, høy matsikkerhet og ingen vedlikeholdskostnader.

Artikkelbilde Slik løfter du desserten med pynt – tips fra konditor Hedda Frederiksen

Det er detaljene som lokker øynene litt ekstra, og den store forskjellen mellom en fristelse som blir lagt på asjetten eller blir stående bak glasset. Konditor Hedda Frederiksen deler sine beste tips til hvordan du kan bruke pynt fra Bako til å fremheve både smak og håndverk. 

Artikkelbilde Rene og naturlige råvarer fra Rørosmeieriet

Smaksrike retter fra Rørosmeieriet. Rene og naturlige råvarer gir gode smaksopplevelser er Rørosmeieriet`s mantra. Her har vi satt sammen 3 retter – som kan nytes sammen eller hver for seg.

Artikkelbilde Ost og øl i kombinasjon

Ost og vin er en klassiker mange fremdeles setter høyt, men flere og flere har også fått øynene opp for kombinasjonen ost og øl. Med nye smaker og kombinasjoner vil du kunne gi gjestene dine en helt ny smaksopplevelse.

Artikkelbilde Pizza gjort enkelt!

Visste du at pizza er Norges favorittmat? Orkla Foods Norge har vært pizzaguru i over 40 år og har perfeksjonert kunsten å lage den perfekte pizzaen. Vi vet akkurat hva som skal til for at du skal lykkes med din pizza – enten du vil ha et ferdig produkt eller vil toppe pizzaen selv.