Bilde
Nordlaks
Nordlaks

I over 30 år har Nordlaks vært en av Norges største produsenter av laks. Reisen begynte i 1989 – da Inge Berg etablerte vår første oppdrettslokasjon i Vesterålen. Utstyret var delvis hjemmelaget, og foret ble fraktet ut til merdene i robåt og spredd for hånd. 

 

I dag er vi fortsatt en familieeid bedrift som er ledende på innovasjon i vår industri. I 2020 introduserte vi Havfarmen – en dynamisk, flytende stålkonstruksjon som er 385 meter land og 60 meter bred. Havfarmen holder mer enn 400,000 kubikkmeter vann, og har derfor kapasitet til å huse 10,000 tonn laks. Dette gir oss muligheten til å drive lakseoppdrett i nye og eksponerte områder som ikke er passende for tradisjonelle oppdrettsanlegg. 

 

Hovedkvarteret er lokalisert på Stokmarknes i Vesterålen. Vi drifter stamfiskfasiliteter, landbaserte smoltfasiliteter, driver oppdrett på tradisjonelle og eksponerte lokasjoner (Havfarmen), brønnbåter, slaktefasiliteter, filetproduksjon, og salg og distribusjon. Vi jobber for å gjøre hvert steg i verdikjeden så effektiv og bærekraftig som mulig.

 

Nordlaks er en viktig hjørnesteinsbedrift i vår region, med over 800 ansatte. Vi leverer fersk hel laks, fryst hel laks, og filetprodukter til mer enn 40 land verden over. 

Sammen skaper vi fremtiden: For lokalsamfunn, for verdens matproduksjon, for miljøet, for våre kunder, og som sunn mat til folk flest. 

 

Vi mener at laks er løsningen når det kommer til å drive matproduksjon på en bærekraftig måte, for å utvikle våre lokalsamfunn, og som sunn og smakfull mat til verden. 

Etablert
1989
Område
Nordnorge
Familien Berg
Produkter fra Nordlaks
Artikkelbilde Slik blir softis-salget en suksess i sommer!

Softis fra Hennig-Olsen er en sikker vinner med høy lønnsomhet. Med deres nye softiskonsepter kan du tilby unike smaksopplevelser, friste flere kunder og øke salget – uten store investeringer.

Artikkelbilde Salatbar

Har du salatbar på ditt serveringssted? Få inspirasjon her til å forbedre tilbudet!

Artikkelbilde For en travel hverdag på kjøkkenet

En flaske som glipper i serveringen. En sølete benk midt i lunsjrushet. Når det er høyt tempo på kjøkkenet, har man ikke tid til små avbrudd. Da trengs løsninger som bare virker umiddelbart.

Artikkelbilde Test ut nye iskaffe-oppskrifter i sommer

Sommeren er den perfekte tiden til å utforske nye oppskrifter på iskaffe! Vår kaffe-ekspert Linda Charlotte gir deg gode oppskrifter på en iskaffe med espresso og frappe med vaniljeis og espresso! Her er det bare å prøve seg frem med forskjellige smaker!

Artikkelbilde Utnytt sesongene!

De siste årene har vi sett en stadig økende interesse for fastelavnsboller. I Danmark begynner bakeriene å selge boller allerede rett over jul, og flere strekker ut sesongen helt til påske. Her hjemme er det stadig flere som foretrekker boller med mandelfyll, bedre kjent som semlor: en storfavoritt i våre naboland!