Bilde
Lom bryggeri
Lom bryggeri
Produserer lagerøl av forskjellige variantar.

Bakgrunnen for Lom bryggeri var drift av lokalmatbutikk i Lom sentrum der det viste seg å vere stor interesse for småskala øl, fyrst og fremst frå Gudbrandsdalen og Sogn. Bryggar var tilsett og det vart oppretta eit minibryggeri i ein kjellar i påvente av at fjoset og låven på garden Grjotheim vart ombygt til bryggeri. Denne perioda var det også samarbeid med Tya og Balder slik at vi fekk produsert øl til å halde drifta i gang.

 

Lom bryggeri starta brygging i eige hus hausten 2016 med 10000 liters gjæringskapasitet. Sidan den gongen har det vore gjort fleire utvidingar både bygningsmessig og utstyrsmessig. Nå har Lom bryggeri ein samla gjæringskapasitet på mellom 60 og 70 000 lilter. 

 

Vår fyrste bryggjar var frå Tyskland og insisterte på brygging av lager. Dette ha Lom bryggeri halde fast på og i dag har bryggeriet eit 20-tals sortar, utelukkande lagerøl. Det bli i så stor grad satsa på ein lokal identitet både når det gjeld profil, namn på øl, historie og ikkje minst råvarer. Bær og urter blir henta frå fjell og dal og tilført ølet. I tillegg er bygg frå Skjåk og lokal humlestamme viktige ingrediensar i fleire av ølsortane.

 

Lom bryggeri har til nå tre sterkølvariantar, men ser for seg å utvide dette sortimentet framover. Ølet blir tappa på 0,5 liters glassflasker med unntak av nokre batchar på boks.

Etablert
2016
Område
Innlandet
Produkt frå Lom brygger
Artikkelbilde Smaksrike småretter fra Rørosmeieriet

Smaksrike og digge tygg fra Røros – perfekt til aperitiffen. Rørosmeieriet vekker appetitten og egner seg godt både til aperitiffen, som forrett eller til tapasbordet.

Artikkelbilde Topp sandwichen med unike, norske produkter!

Vi gir deg tips til digge sandwicher med norsk vri! Lokalmat er mer enn bare råvarer – det er historie, håndverk og stolthet. Benytt norske lokale råvarer, og fortell en god historie til dine gjester!

Artikkelbilde Utnytt sesongene!

De siste årene har vi sett en stadig økende interesse for fastelavnsboller. I Danmark begynner bakeriene å selge boller allerede rett over jul, og flere strekker ut sesongen helt til påske. Her hjemme er det stadig flere som foretrekker boller med mandelfyll, bedre kjent som semlor: en storfavoritt i våre naboland!

Artikkelbilde Sjømat

Sjømat, inkludert fisk og skalldyr, er ikke bare deilig; det tilbyr også betydelige helsefordeler og bidrar til å øke forbruket av næringsrike måltider blant dine gjester.

Artikkelbilde Alternative produkter

Det er viktig å ta hensyn til ulike kosthold og allergier når du setter en meny! Om noen av dine gjester er allergisk, intolerant eller følger bestemte kostholdsregler bør du ha noe å tilby. Her vil du finne alternative produkter som er melkefrie, glutenfrie og som kan brukes som erstatning for kjøttprodukter.