Bilde
Kulinaris
Premium Norsk iskrem og sorbet
Kompromissløse på smak. Made in Kolbotn, Norway

Dette er historien om tre gutter fra Kolbotn som ønsket seg noe nytt i livet. Året var 2002. Det var Marius som fikk ideen om å starte iskremfabrikk. Han hadde drevet den bittelille pizzasjappa ”Pamparius” på Kolbotn, som gjorde så sterkt inntrykk på bandet Turboneger at de laget sangen ”Age of Pamparius”! Men Marius solgte pizzasjappa, og jaktet på noe nytt å drive med. Da ideen om å lage iskremfabrikk plutselig slo ham i hodet, bestemte han seg for å bare klinke til.

 

Norsk melk og fløte


På en annen kant av byen satt Roar – i kø, og var lei. Lei av å jobbe som kjøleingeniør i Sandvika og daglig snegle seg mellom Sandvika og Kolbotn. Så da Marius ringte og ville ha ham med på et iskremeventyr, trengte han bare to tenk – så var han med. Og så var de to.
De to skrapte sammen det de kom over av penger, for det er ikke gratis å starte iskremfabrikk. De fant lokaler på Kolbotn, bygde fabrikk, og så startet den store jobben med å prøvelage iskrem og sorbet – for disse gutta var ikke ute etter å lage den nest beste isen, akkurat. Det ble masse prøving og feiling av ulike råvarer og mikser, kurs og messer i Italia, Canada og USA, og etter hvert innkjøp av maskiner – og litt etter litt var produksjonen i gang. Responsen fra kundene var overveldende, og derfor fortsatte de å kjøpe Kulinaris. Men de to overarbeidede fyrene trengte mer hjelp og ringte Even, som hadde drevet kiosken ”Kremmerhuset” på Kolbotn. Og da han sa ja – var to blitt tre.

 

Høykvalitets frukt, ikke konsentrater og ingen fargetilsetninger


Kulinaris er i dag en veldrevet iskremfabrikk på Kolbotn med 12 ansatte. De selger til både matbutikker, isbarer, hoteller og restauranter – og hver eneste dag handler kompromissløst om det ene og viktige målet:
å lage verdens beste iskrem og sorbet!

Etablert
2002
Område
Østlandet
Daglig leder Roar Langli
Iskrem fra Kulinaris
Artikkelbilde Matskatter på pizzaen

Fortell gode historier til dine gjester med norske Matskatter som topping på pizzaen!

Artikkelbilde Tommy og Bård lager Umami Blend Burger

Hamburgere byr på en fantastisk kombinasjon av smaker og teksturer – saftig kjøtt, ferske grønnsaker, smakfull ost og sprø bacon, alt innpakket i et mykt og luftig brød. Dette er en klassiker som passer perfekt til både hverdagsmåltider og festlige anledninger! La deg inspirere av kokkene Tommy og Bård mens de deler sine beste tips for å løfte burgeropplevelsen på din meny.

Artikkelbilde Slik blir softis-salget en suksess i sommer!

Softis fra Hennig-Olsen er en sikker vinner med høy lønnsomhet. Med deres nye softiskonsepter kan du tilby unike smaksopplevelser, friste flere kunder og øke salget – uten store investeringer.

Artikkelbilde Nyhet! Easy Catering – skapt for enkel servering!

Når du leverer mat til store anledninger trenger du emballasje som om gjør jobben litt enklere. Easy Catering er utviklet for å gjøre serveringen smidig, enkel og stilren. Den ekstra store bunnflaten gir plass til alt fra bugnende festfat til smakfulle deleretter. Med avrivbart lokk kan esken settes rett på bordet – riv av, server, og la maten snakke for seg selv.

Artikkelbilde Påsmurt

Tilby dine kunder ferdigsmurte baguetter!