Bilde
Kulinaris
Premium Norsk iskrem og sorbet
Kompromissløse på smak. Made in Kolbotn, Norway

Dette er historien om tre gutter fra Kolbotn som ønsket seg noe nytt i livet. Året var 2002. Det var Marius som fikk ideen om å starte iskremfabrikk. Han hadde drevet den bittelille pizzasjappa ”Pamparius” på Kolbotn, som gjorde så sterkt inntrykk på bandet Turboneger at de laget sangen ”Age of Pamparius”! Men Marius solgte pizzasjappa, og jaktet på noe nytt å drive med. Da ideen om å lage iskremfabrikk plutselig slo ham i hodet, bestemte han seg for å bare klinke til.

 

Norsk melk og fløte


På en annen kant av byen satt Roar – i kø, og var lei. Lei av å jobbe som kjøleingeniør i Sandvika og daglig snegle seg mellom Sandvika og Kolbotn. Så da Marius ringte og ville ha ham med på et iskremeventyr, trengte han bare to tenk – så var han med. Og så var de to.
De to skrapte sammen det de kom over av penger, for det er ikke gratis å starte iskremfabrikk. De fant lokaler på Kolbotn, bygde fabrikk, og så startet den store jobben med å prøvelage iskrem og sorbet – for disse gutta var ikke ute etter å lage den nest beste isen, akkurat. Det ble masse prøving og feiling av ulike råvarer og mikser, kurs og messer i Italia, Canada og USA, og etter hvert innkjøp av maskiner – og litt etter litt var produksjonen i gang. Responsen fra kundene var overveldende, og derfor fortsatte de å kjøpe Kulinaris. Men de to overarbeidede fyrene trengte mer hjelp og ringte Even, som hadde drevet kiosken ”Kremmerhuset” på Kolbotn. Og da han sa ja – var to blitt tre.

 

Høykvalitets frukt, ikke konsentrater og ingen fargetilsetninger


Kulinaris er i dag en veldrevet iskremfabrikk på Kolbotn med 12 ansatte. De selger til både matbutikker, isbarer, hoteller og restauranter – og hver eneste dag handler kompromissløst om det ene og viktige målet:
å lage verdens beste iskrem og sorbet!

Etablert
2002
Område
Østlandet
Daglig leder Roar Langli
Iskrem fra Kulinaris
Artikkelbilde Ost og øl i kombinasjon

Ost og vin er en klassiker mange fremdeles setter høyt, men flere og flere har også fått øynene opp for kombinasjonen ost og øl. Med nye smaker og kombinasjoner vil du kunne gi gjestene dine en helt ny smaksopplevelse.

Artikkelbilde 3 tips til enkle retter du kan sette på menyen

Salater, wraps og toast er eksempler på enkle smakfulle retter, som alle kan få til! Rettene er også ypperlig å forberede og gjøre klare før kundene kommer, slik at serveringen går kjapt på hektiske dager. Plukk ut dine favorittingredienser og server med tilbehør som tzatziki, srirachadressing eller barbeque saus.

Artikkelbilde Salatbar

Har du salatbar på ditt serveringssted? Få inspirasjon her til å forbedre tilbudet!

Artikkelbilde Bli bedre kjent med noen av våre leverandører

Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.

Artikkelbilde Drikke og tilbehør

Visste du at vi i ASKO Servering har alt du trenger for å gjøre baren din komplett?