Bilde
Kinn Bryggeri
Klassisk handverksøl av høg kvalitet med eigenart!

Kinn Bryggeri blei etablert i 2009 av heimebryggjar Espen Lothe og kona Ann-Magritt Banne. Espen var ein del av det norske heimebyggjarmiljøet, og tidleg på 2000-talet starta fleire av ølpionerane i dette miljøet sine eigne handverksbryggeri. I 2009 stod eit meir eller mindre «heimesnikra» brygghus laga av gamle meieritankar ferdig i eit lokale i sentrum av Florø. Kinn Bryggeri tok namnet frå øya Kinn i den vakre Florø-skjærgården, og logoen er Kinnaklova, eit karakteristisk seglingsmerke for sjøfolk i tusenvis av år.

Vi gjer det på gamlemåten

 

Det produseres øl på «gamlemåten» gjennom gjæring i opne kar. Vi har eit moderne produksjonsanlegg, men hausting av gjær frå dei opne gjæringskara gjer at ein kjem nær produktet. Våre produkt er korkje pasteuriserte eller filtrerte og dei fleste av øla er flaskemodna, det vil seie at dei får utvikle kolsyre på flaskene. Dette er ein tid- og ressurskrevjande prosess, men for Kinn Bryggeri er det dette som er «ekte handverk», og vi meiner at ein kan kjenne igjen Kinn-smaken på tvers av ølstilane.

 

Kinn har heile vegen hatt eit sterkt fokus på kombinasjonen mat og øl, noko nettsida vår speglar med ein eigen matfinnar. Vi lagar i hovudsak klassiske øl i belgisk og engelsk stil, men også humlesterke øl i amerikansk stil. I det gamle bryggeriet i sentrum av Florø har vi testbryggeriet vårt der vi testar ut nye råvarer og oppskrifter. Her får Espen utfolde seg og drive med det han aller helst har lyst til: Skape nye og spennande øl «på gamlemåten».

 

Etablert
2009
Område
Vestlandet
Gründerparet Espen & Ann-Magritt
Produkter fra Kinn Bryggeri
Artikkelbilde Er dine kunder opptatt av vegetar?

Bevisstheten rundt miljø og bærekraft har blitt sterkere hos både forbrukere og serveringssteder. Etterspørselen etter vegetariske alternativer er større enn aldri før, og aldri har det vært lettere å tilby plantebasert mat.

Artikkelbilde Oppstartshjelpen

Å starte en restaurant eller en kafe kan være en spennende reise, men det krever nøye planlegging og gjennomføring. På denne siden får du en huskeliste med viktige ting å tenke over, hva du trenger for å starte og tips til å komme i gang. Vi tar deg fra ide til ferdig etablert bedrift!

Artikkelbilde Lag en fin ostetallerken!

Ost passer utmerket som forrett, dessert eller kun for kos! Nora Krogstad som er konditor og landslagskokk viser hvordan man kan sette sammen en fin ostetallerken som avslutning på et godt måltid!

Artikkelbilde Freedom of choice fra Katrin

Freedom of choice betyr at du kan velge mellom tre forskjellige størrelser på dispensere. Enten det er en kafé med små toaletter, en restaurant med høyt tempo, eller et hotell der gjestene forventer det lille ekstra, tilbyr Katrin fleksible og langsiktige løsninger.

Artikkelbilde Alternative produkter

Det er viktig å ta hensyn til ulike kosthold og allergier når du setter en meny! Om noen av dine gjester er allergisk, intolerant eller følger bestemte kostholdsregler bør du ha noe å tilby. Her vil du finne alternative produkter som er melkefrie, glutenfrie og som kan brukes som erstatning for kjøttprodukter.