Bilde
Kinn Bryggeri
Klassisk handverksøl av høg kvalitet med eigenart!

Kinn Bryggeri blei etablert i 2009 av heimebryggjar Espen Lothe og kona Ann-Magritt Banne. Espen var ein del av det norske heimebyggjarmiljøet, og tidleg på 2000-talet starta fleire av ølpionerane i dette miljøet sine eigne handverksbryggeri. I 2009 stod eit meir eller mindre «heimesnikra» brygghus laga av gamle meieritankar ferdig i eit lokale i sentrum av Florø. Kinn Bryggeri tok namnet frå øya Kinn i den vakre Florø-skjærgården, og logoen er Kinnaklova, eit karakteristisk seglingsmerke for sjøfolk i tusenvis av år.

Vi gjer det på gamlemåten

 

Det produseres øl på «gamlemåten» gjennom gjæring i opne kar. Vi har eit moderne produksjonsanlegg, men hausting av gjær frå dei opne gjæringskara gjer at ein kjem nær produktet. Våre produkt er korkje pasteuriserte eller filtrerte og dei fleste av øla er flaskemodna, det vil seie at dei får utvikle kolsyre på flaskene. Dette er ein tid- og ressurskrevjande prosess, men for Kinn Bryggeri er det dette som er «ekte handverk», og vi meiner at ein kan kjenne igjen Kinn-smaken på tvers av ølstilane.

 

Kinn har heile vegen hatt eit sterkt fokus på kombinasjonen mat og øl, noko nettsida vår speglar med ein eigen matfinnar. Vi lagar i hovudsak klassiske øl i belgisk og engelsk stil, men også humlesterke øl i amerikansk stil. I det gamle bryggeriet i sentrum av Florø har vi testbryggeriet vårt der vi testar ut nye råvarer og oppskrifter. Her får Espen utfolde seg og drive med det han aller helst har lyst til: Skape nye og spennande øl «på gamlemåten».

 

Etablert
2009
Område
Vestlandet
Gründerparet Espen & Ann-Magritt
Produkter fra Kinn Bryggeri
Artikkelbilde Drikkevarer

Drikkevarer er en rikholdig kategori, med produkter fra både store og små produsenter. Med vårt sortiment har du alle muligheter til å sette sammen en spennende drikkemeny.

Artikkelbilde Slik løfter du desserten med pynt – tips fra konditor Hedda Frederiksen

Det er detaljene som lokker øynene litt ekstra, og den store forskjellen mellom en fristelse som blir lagt på asjetten eller blir stående bak glasset. Konditor Hedda Frederiksen deler sine beste tips til hvordan du kan bruke pynt fra Bako til å fremheve både smak og håndverk. 

Artikkelbilde En smak av sommer

På varme sommerdager ønsker vi oss friske, lette drinker, smoothies og desserter! Idun Industri sitt sortiment av frosne fruktpureer kommer i favorittsmakene pasjonsfrukt, mango, lime, jordbær og bringebær. Pureene tiner raskt og kommer i praktiske små porsjoner, for enkel dosering og minimalt med svinn.

Artikkelbilde Smarte løsninger, god butikk og veldig godt

Norge det landet i verden som spiser mest pizza. Det er jo en markedsundersøkelse med et godt pizzagrunnlag!

Artikkelbilde Kvalitetskjøtt for profesjonelle kjøkken

Kjøtt utgjør en stor og allsidig varegruppe av både ferske og fryste produkter. Se vårt utvalg av rødt og hvitt kjøtt, fra gourmetprodukter til rimeligere alternativer, tilpasset ditt serveringssted. Viktige verdier for våre leverandører er kvalitet, håndverk, tradisjon og innovasjon.