Bilde
Inderøy Brenneri
Inderøy Brenneri
116 år etter forrige flaske ble fylt, tok akevittbonden Svein Berfjord tradisjonen tilbake til Inderøy

 

Inderøy Brenneri ligger på Berg Gård i Inderøy, en kommune i Trøndelag fylke i Norge, og er kjent for sin produksjon av akevitt. Brenneriet ble etablert i 2015 av Kjersti og Svein Berfjord, som revitaliserte den lokale produksjonen av akevitt etter mer enn et århundre med stillstand. Den siste lokale akevitten før dette ble destillert ved Sundnes Brenneri i 1900​.

 

Inderøy Brenneri benytter lokale råvarer som karve fra Berg Gård, som utgjør en vesentlig del av akevittens karakter. Karven fra Inderøy anses å være blant de fremste i Norge, og brukes i mange norske akevitter, selv fra andre produsenter. Brenneriet fokuserer på småskala produksjon med høy kvalitet, og bruker også andre lokale urter og krydder samlet langs Den Gyldne Omvei. Deres flaggskipprodukt, "Den Gyldne Akevitt", er lagret på brukte Oloroso sherryfat, som gir dype, runde toner til akevitten​.

 

Svein Berfjord har eksperimentert med ulike oppskrifter for å perfeksjonere sin akevitt, som inkluderer både tradisjonelle og nye, lokale ingredienser. Resultatet er unike produkter som "Den Gyldne Akevitt", som reflekterer både regionens rike kulturelle arv og moderne smakspalater. Brenneriet tilbyr også guidede turer og smaksopplevelser, hvor besøkende kan lære om produksjonsprosessen og nyte kvalitetsakevitter i sjarmerende omgivelser på Berg Gård​.

 

Inderøy Brenneri står som et eksempel på moderne håndverksmessig destillering med dype lokale røtter, og er et attraktivt reisemål for både spritentusiaster og kulturelt interesserte besøkende.

Etablert
2015
Område
Midtnorge
Produkter fra Inderøy Brenneri
Artikkelbilde Egg og eggprodukter

Egg er en grunnleggende ingrediens på de fleste kjøkken, og det er både økonomisk og svært allsidig.

Artikkelbilde 3 tips til enkle retter du kan sette på menyen

Salater, wraps og toast er eksempler på enkle smakfulle retter, som alle kan få til! Rettene er også ypperlig å forberede og gjøre klare før kundene kommer, slik at serveringen går kjapt på hektiske dager. Plukk ut dine favorittingredienser og server med tilbehør som tzatziki, srirachadressing eller barbeque saus.

Artikkelbilde Førstehjelp for kjøkken

Førstehjelp er en viktig del av kjøkkenutstyret. I et restaurantkjøkken er risikoen for kuttskader og brannskader stor fordi tempoet ofte er høyt. Derfor er det viktig å ha riktig førstehjelpsutstyr, som er brukervennlig og lett tilgjengelig.

Artikkelbilde Engangshansker

Engangshansker har blitt enda mer vanlig de siste par årene, Vi har nitrilhansker, latexhansker og vinylhansker på lager.

Artikkelbilde Liplid: En bedre drikkeopplevelse

Liplid er en ny og revolusjonær take-away løsning. Ikke bare er Liplid et 100% plastfritt og resirkulerbart lokk, det er et innovativt design som gir koppen bedre funksjonalitet og stabilitet. Med andre ord: et ideelt valg for enhver varm eller kald drikke på farten!