Bilde
Inderøy Brenneri
Inderøy Brenneri
116 år etter forrige flaske ble fylt, tok akevittbonden Svein Berfjord tradisjonen tilbake til Inderøy

 

Inderøy Brenneri ligger på Berg Gård i Inderøy, en kommune i Trøndelag fylke i Norge, og er kjent for sin produksjon av akevitt. Brenneriet ble etablert i 2015 av Kjersti og Svein Berfjord, som revitaliserte den lokale produksjonen av akevitt etter mer enn et århundre med stillstand. Den siste lokale akevitten før dette ble destillert ved Sundnes Brenneri i 1900​.

 

Inderøy Brenneri benytter lokale råvarer som karve fra Berg Gård, som utgjør en vesentlig del av akevittens karakter. Karven fra Inderøy anses å være blant de fremste i Norge, og brukes i mange norske akevitter, selv fra andre produsenter. Brenneriet fokuserer på småskala produksjon med høy kvalitet, og bruker også andre lokale urter og krydder samlet langs Den Gyldne Omvei. Deres flaggskipprodukt, "Den Gyldne Akevitt", er lagret på brukte Oloroso sherryfat, som gir dype, runde toner til akevitten​.

 

Svein Berfjord har eksperimentert med ulike oppskrifter for å perfeksjonere sin akevitt, som inkluderer både tradisjonelle og nye, lokale ingredienser. Resultatet er unike produkter som "Den Gyldne Akevitt", som reflekterer både regionens rike kulturelle arv og moderne smakspalater. Brenneriet tilbyr også guidede turer og smaksopplevelser, hvor besøkende kan lære om produksjonsprosessen og nyte kvalitetsakevitter i sjarmerende omgivelser på Berg Gård​.

 

Inderøy Brenneri står som et eksempel på moderne håndverksmessig destillering med dype lokale røtter, og er et attraktivt reisemål for både spritentusiaster og kulturelt interesserte besøkende.

Etablert
2015
Område
Midtnorge
Produkter fra Inderøy Brenneri
Artikkelbilde Nyhet! Easy Catering – skapt for enkel servering!

Når du leverer mat til store anledninger trenger du emballasje som om gjør jobben litt enklere. Easy Catering er utviklet for å gjøre serveringen smidig, enkel og stilren. Den ekstra store bunnflaten gir plass til alt fra bugnende festfat til smakfulle deleretter. Med avrivbart lokk kan esken settes rett på bordet – riv av, server, og la maten snakke for seg selv.

Artikkelbilde Smarte løsninger, god butikk og veldig godt

Norge det landet i verden som spiser mest pizza. Det er jo en markedsundersøkelse med et godt pizzagrunnlag!

Artikkelbilde Sharing plate med Norske Matskatter

Dessert som sharing plate? Lag en egen hjertevaffel-variant av Norske Matskatter! Norske Matskatter kombinerer kvalitet, lokal identitet og sterke historier – og gir deg uendelige muligheter. Våre Matskattambassadører Torill og Bård gir deg tips til hvordan man kan lage en digg dessert.

Artikkelbilde One-Shot - Norges mest geniale iskonsept

One-Shot er et innovativt iskonsept som tilbyr iskrem, frozen yoghurt og sorbet laget etter originale italienske oppskrifter, med en unik kremet konsistens og et bredt utvalg av smaker. Konseptet bruker ferdigporsjonerte kapsler som sikrer enkel servering uten svinn, høy matsikkerhet og ingen vedlikeholdskostnader.

Artikkelbilde Alternative produkter

Det er viktig å ta hensyn til ulike kosthold og allergier når du setter en meny! Om noen av dine gjester er allergisk, intolerant eller følger bestemte kostholdsregler bør du ha noe å tilby. Her vil du finne alternative produkter som er melkefrie, glutenfrie og som kan brukes som erstatning for kjøttprodukter.