De økologiske kyllingene er godkjent av Debio, og det betyr at du kan være trygg på at kyllingen har hatt et godt liv. Kravene til økologisk kylling er meget strenge, og innebærer at kyllingen skal ha god plass, tilgang til uteareal, daglys, økologisk fôr. Landkylling, gårdskylling og maiskylling er ikke økologisk. Dette er navn på kyllinger som får vokse litt lengre enn vanlig konvensjonell industrikylling.
Konvensjonell industrikylling lever i ca 28 dager, en landkylling lever typisk i 40-45 dager og en debiogodkjent økologisk kylling lever i minst 70 dager.
Økologisk kylling har tilgang til 2,5 ganger så stort areal inne pluss et uteareal som gjør at totalarealet er 80 ganger større.
Kyllingene går fritt ut og inn i en stor hage med frukttrær og bærbusker. På uteområdet er det epletrær, ripsbusker, urter og blomster, og her kan hvor kyllingen kan løpe fritt. Inne i huset har de økologiske kyllingene god plass, de lever i mindre grupper, har sandbad, jord, høy, mineralsteiner og vagler. I kyllinghuset er det vinduer som gir dagslys og det er også en stor veranda. Kyllingene er av en rase som vokser sakte og de får leve lenge i et stimulerende miljø. De får økologisk fôr fra en mølle på Toten, det betyr rene råvarer som er fremstilt uten sprøytemidler og kunstgjødsel.
Hovelsrud er en store vakker gård som ligger på Helgøya i Mjøsa. Denne solhellingen med kalkrik jord er av de mest fruktbare områdene i Norge. Hovelsrud gård har et vakkert hageanlegg fra 1840-årene med epler, pærer, plommer, druer, rød og hvit rips, solbær, bringebær, stikkelsbær og en stor, rikholdig kjøkkenhage. Hagen ble tildelt den nasjonale kulturlandskapsprisen for 2012 og EUs kulturvernpris 2014 Europa Nostra Award.
At kyllingene våre har det godt, kjennes på smaken!
Få med deg Tommy og Bård sine tips til julematen, som vil imponere både tradisjonselskere og de som ønsker en moderne vri! Fra langtidstekt ribbe med krydret rødkål og sprø pommes anna, til klassisk lutefisk med alt tilbehør – og ikke minst saftige vegisterkaker for et plantebasert alternativ. Utforsk oppskriftene og gjør deg klar for å servere en uforglemmelig julemiddag!
Norge det landet i verden som spiser mest pizza. Det er jo en markedsundersøkelse med et godt pizzagrunnlag!
Egg er en grunnleggende ingrediens på de fleste kjøkken, og det er både økonomisk og svært allsidig.
Skap magiske juleøyeblikk for dine gjester og kunder - med deilige cupcakes og kaker, fristende ferdige desserter og julegodteri! Her finner du inspirasjonen og produktene du trenger til julens søte fristelser.