Brunost er for mange eit nasjonalkulturelt ikon. Den tradisjonsrike Heidalsosten lagast på gamlemåten, i former laga av ein lokal treskjærer.
Ved porten til Jotunheimen i Gudbrandsdalen ligg fjellbygda Heidal. I uminnelege tider har det vore kinna smør og laga ost her, og det starta først på setrane.
- Drifta ved Stålane seterysteri begynte i 1907 med fem interessentar, omlag 40 kyr og 110 geiter. Drifta føregjekk i eit gamalt seterhus, som var blitt utvida med eit tilbygg.
I dag blir det produsert ost og rømmegraut heile året, og etterspørselen etter både ost og graut har i alle år auka. Ysteriet har fire tilsette, og mykje av produksjonen går føre seg manuelt.
Etablert
1907
Område
Innlandet
Osten har vunnet flere priser for unik form, god smak og flott emballasje.
De siste årene har vi sett en stadig økende interesse for fastelavnsboller. I Danmark begynner bakeriene å selge boller allerede rett over jul, og flere strekker ut sesongen helt til påske.
Her hjemme er det stadig flere som foretrekker boller med mandelfyll, bedre kjent som semlor: en storfavoritt i våre naboland!
Meierikategorien omfatter et bredt produktspekter. Her finner du melkeprodukter, osteprodukter, mellomretter og iskrem, i tillegg til smør og margarin. I samtlige av disse produktgruppene tilbyr vi plantebaserte alternativer.
Smaksrike og digge tygg fra Røros – perfekt til aperitiffen. Rørosmeieriet vekker appetitten og egner seg godt både til aperitiffen, som forrett eller til tapasbordet.