Brunost er for mange eit nasjonalkulturelt ikon. Den tradisjonsrike Heidalsosten lagast på gamlemåten, i former laga av ein lokal treskjærer.
Ved porten til Jotunheimen i Gudbrandsdalen ligg fjellbygda Heidal. I uminnelege tider har det vore kinna smør og laga ost her, og det starta først på setrane.
- Drifta ved Stålane seterysteri begynte i 1907 med fem interessentar, omlag 40 kyr og 110 geiter. Drifta føregjekk i eit gamalt seterhus, som var blitt utvida med eit tilbygg.
I dag blir det produsert ost og rømmegraut heile året, og etterspørselen etter både ost og graut har i alle år auka. Ysteriet har fire tilsette, og mykje av produksjonen går føre seg manuelt.
Etablert
1907
Område
Innlandet
Osten har vunnet flere priser for unik form, god smak og flott emballasje.
Flere gjester forventer i dag at maten de spiser er både sunn, ansvarlig og produsert på naturens premisser. Med Vilje-produktene fra UNIL får du en serie økologiske varer som gjør det enkelt å servere mat med god smak, høy kvalitet – og et lavere klimaavtrykk.
Denne sesongen byr vi på flere spennende nyheter til ditt kjøkken! Her finner du både produkter som setter preg på menyen, og som kan skape nye gode matopplevelser for dine gjester.
Hos oss finner du et bredt utvalg kjøkkenutstyr! Vi tilbyr solide og funksjonelle produkter som tåler daglig bruk, og som gjør matlaging og servering mer effektivt.
Våre Matskattambassadører, Torill og Bård, deler sine beste tips til herlige juledesserter. La deg inspirere av smakene, stemningen – og ekte juleglede. God jul!
Her er en enkel oppskrift på Evergood Cold Brew (eller kaldbrygget kaffe som det også kalles).
Vi har lagt med et par tips om hvordan du enkelt gjør denne til din favoritt!
Men husk – dette tar litt tid. Kaffen trenger lang bryggetid for å få frem de gode smakene, siden den er brygget på kaldt vann.