Bilde
Heidal Ysteri
Heidal Ysteri - Gudbrandsdalen

Brunost er for mange eit nasjonalkulturelt ikon. Den tradisjonsrike Heidalsosten lagast på gamlemåten, i former laga av ein lokal treskjærer.


Ved porten til Jotunheimen  i Gudbrandsdalen ligg fjellbygda Heidal. I uminnelege tider har det vore kinna smør og laga ost her, og det starta først på setrane.

 

- Drifta ved Stålane seterysteri begynte i 1907 med fem interessentar, omlag 40 kyr og 110 geiter. Drifta føregjekk i eit gamalt seterhus, som var blitt utvida med eit tilbygg. 

 

I dag blir det produsert ost og rømmegraut heile året, og etterspørselen etter både ost og graut har i alle år auka. Ysteriet har fire tilsette, og mykje av produksjonen går føre seg manuelt.

 

 

Vaffel med brunost

 

Etablert
1907
Område
Innlandet
Osten har vunnet flere priser for unik form, god smak og flott emballasje.
Produkter fra Heidal Ysteri
Artikkelbilde Gøy på kjøkkenet med Slåtto sauser

For spisesteder som ønsker å tilby en spennende og smaksrik bredde i menyen, er sauser og dressinger noen av de hemmelige heltene som er med på å skape de gode resultatene.

Artikkelbilde Draughtmaster Flex fra Ringnes

Et enkelt tappesystem fra Ringnes.

Artikkelbilde La autentiske smaker fra Sørøst-Asia heve rettene dine!

TRS er en anerkjent merkevare som tilbyr kvalitetsingredienser i sin reneste form. Produktene gir utallige muligheter til å lage autentiske retter fra bunnen av og skape magi på kjøkkenet.

Artikkelbilde Nonfood

ASKO Servering er en totalleverandør, det betyr at vi også leverer nonfood-produkter. I sortimentet vårt finner du over 4.000 produkter innen nonfood. Utforsk vårt brede utvalg av nonfood-produkter, inkludert emballasje, rengjøringsmidler og kjøkkenutstyr, skreddersydd for profesjonelle behov.

Artikkelbilde Evergood Kaldbrygget kaffe

Her er en enkel oppskrift på Evergood Cold Brew (eller kaldbrygget kaffe som det også kalles). Vi har lagt med et par tips om hvordan du enkelt gjør denne til din favoritt! Men husk – dette tar litt tid. Kaffen trenger lang bryggetid for å få frem de gode smakene, siden den er brygget på kaldt vann.