Bilde
Gangstad
Gangstad Gårsdsysteri
- En liten bedrift med stor annerkjennelse

 

Astrid Aasen er, sammen med mannen Perry Frøysadal, gründere av Gangstad Gårdsysteri. Gangstad Gårdsysteri var i 1998 landets første autoriserte gårdsysteri på kumelk. I dag er det ny generasjon som drifter gård og ysteri, i sønn Ole Morten Gangstad og svigerdatter Maren Gangstad.

 

Ysteriet har gjennom sine år bygget stein på stein og blitt en bedrift som gir 12 årsverk til bygda Sandvollan i Inderøy kommune. Ysteriet produserer 12 ulike oster, og omtrent like mange varianter med gårdsis. I tillegg til marmelader som passer til ostene.

- Vi har ingen snarveier. Bare tålmodighet og flid, tradisjoner og våre egne, rene råvarer, forteller Astrid Aasen.

I 2023 fikk kyrne på gården nytt tak over hodet da de flyttet inn i et nytt og moderne melkefjøs. Det samme året gikk Gangstad Gårdsysteris ost Nidelven Blå helt til topps i World Cheese Awards (VM i ost), hvor den konkurrerte mot hele 4.501 andre oster! Dette er den høyeste utmerkelsen Gangstad har mottatt, men bedriften har gjennom mange år høstet priser og utmerkelser.

 

Gangstad Gårdsysteri er en del av Den Gyldne Omvei, et samvirke av ulike bedrifter man kan besøke i Inderøy. Her finnes alt fra kunst, gårdsmat, historiske minnesmerker, restauranter og flotte hoteller og overnattingsmuligheter. På Gangstad kan man nyte en gårdsis og kaffe i tunet i sommersesongen. Man kan gå inn i noen av byggene, og handle i gårdsbutikken. 

Etablert
1998
Område
Midtnorge
Astrid Aasen og Perry Frøysadal med sønn Ole Morten og svigerdatter Maren
Produkter fra Gangstad Gårsdysteri
Artikkelbilde Er dine kunder opptatt av vegetar?

Bevisstheten rundt miljø og bærekraft har blitt sterkere hos både forbrukere og serveringssteder. Etterspørselen etter vegetariske alternativer er større enn aldri før, og aldri har det vært lettere å tilby plantebasert mat.

Artikkelbilde Plastpartnerskapet 2026

Sammen kutter vi plast – bli med på endringen! ASKO Servering er en del av Plastpartnerskapet 2026, som er et samarbeid mellom myndigheter og næringsliv for å redusere forsøpling fra engangsplastprodukter til mat og drikke.

Artikkelbilde Vakuumposer for Sous Vide og Matoppbevaring

Utforsk vårt utvalg av vakuumposer i ulike størrelser, ideelle for sous vide-tilberedning og forlenget holdbarhet på matvarer. Perfekt for profesjonelle kjøkken.

Artikkelbilde Oppstartshjelpen

Å starte en restaurant eller en kafe kan være en spennende reise, men det krever nøye planlegging og gjennomføring. På denne siden får du en huskeliste med viktige ting å tenke over, hva du trenger for å starte og tips til å komme i gang. Vi tar deg fra ide til ferdig etablert bedrift!

Artikkelbilde Sesongens nyheter

Denne sesongen byr vi på flere spennende nyheter til ditt kjøkken! Her finner du både produkter som setter preg på menyen, og som kan skape nye gode matopplevelser for dine gjester.