Foto: Fredrik Solstad
Bilde
Galåvolden Gård
Gårdsmat fra Røros-traktene

Anita Galåen representerer den nye generasjonen, og er daglig leder for Galåvolden Gård. Hun er gift med Lars Jacob Galåen, 10. generasjon på Galåvolden Gård. Han er bonden (og litt potet), og sammen skal de drive Galåvolden Gård videre etter Ingulf Galåen (far) og Gunn Brønnum som er grunderne. De startet opp foredling av gårdens råvarer ca år 2000, og da var hovedfokus å foredle av alle gårdens råvarer; slik som egg, melk og høns- og storfekjøtt.

 

Egg er hovedproduksjonen på gården, og de har 15.000 høner fordelt på to eiere (Lars Jacob og Ingulf). Lars Jacob driver mjølkeproduksjon i Galåen samdrift rett ved gården, sammen med tre andre lokale bønder. De har 130 mjølkekyr og ca 360 dyr til sammen. Galåvolden Gård AS kjøper ca 170.000l melk fra Galåen Samdrift til foredling på gården.

 

I dag har de to produksjonsanlegg, et på gården og et i Havsjøveien næringspark. I tillegg til å selge egg til dagligvare og storhusholdning, foredler råvarene egg og mjølk til ulike produkter. På gården produseres blant annet RørosOst, RørosIs, Rausjødalsost og Røros Eggelikør. I tillegg produseres Røros Majones, Røros Vaffel, Røros Pannekake og Røros Marengs i Havsjøveien. De har også en eggknekkemaskin der de knekker egg, slik at de kan fryse inn eggemasse, eggeplommer og eggekviter til videreforedling.

 

For Anita og Lars Jacob, står bærekraft og miljø høyt i fokus. De jobber for å få utnyttet råvarene, unngå svinn, utnyttet produksjonslokaler og optimalisere all produksjon med best mulig flyt. Det å kunne lykkes i storhusholdning, betyr enormt mye for dem- slik at de kan få utnyttet råvarene og anlegg på best mulig måte.

Dette vil igjen gjøre at vi kan ta viktige investeringer og sette fokus på en enda mer bærekraftig produksjon for fremtiden.

Foto: Thomas Mortveit

Foto: Thomas Mortveit.

Etablert
1976
Område
Midtnorge
Anita Galåen daglig leder for Galåvolden Gård. Foto: Fredrik Solstad
Produkter fra Galåvolden Gård
Artikkelbilde Liplid: En bedre drikkeopplevelse

Liplid er en ny og revolusjonær take-away løsning. Ikke bare er Liplid et 100% plastfritt og resirkulerbart lokk, det er et innovativt design som gir koppen bedre funksjonalitet og stabilitet. Med andre ord: et ideelt valg for enhver varm eller kald drikke på farten!

Artikkelbilde Matskatter fra Røros & Østerdalen

Vi i ASKO Servering ønsker å takke for en kjempe fin tur gjennom Nord Østerdalen og Røros! Vi har samlet sammen produktene vi fikk smake på, samt litt mer informasjon om alle leverandørene vi besøkte!

Artikkelbilde Slik løfter du desserten med pynt – tips fra konditor Hedda Frederiksen

Det er detaljene som lokker øynene litt ekstra, og den store forskjellen mellom en fristelse som blir lagt på asjetten eller blir stående bak glasset. Konditor Hedda Frederiksen deler sine beste tips til hvordan du kan bruke pynt fra Bako til å fremheve både smak og håndverk. 

Artikkelbilde Pizza på menyen?

Med pizza på menyen har du alltid et trygt og godt alternativ til dine gjester. Lag enkle klassiske pizzaer med ferdige bunner, eller server pizza med unike spennende toppinger som overrasker!

Artikkelbilde Ndujamajones

Ndujamajones er en spennende og smakfull vri på den klassiske majonesen. Denne krydrede italienske pølsebasen tilfører en rik og intens smak som gjør den perfekt til alt fra sandwich og burgere til dip for grønnsaker og pommes frites. Enkel å lage og imponerende i smak, ndujamajones vil raskt bli en favoritt hos dine gjester.