I helgen denne uka, fra fredag 30. august kl. 18:00 og ut søndag 1. september gjør vi større forbedringer av våre systemer og askoservering.no vil kunne oppleves som ustabil i denne perioden. Vi oppfordrer derfor til å gjennomføre bestillinger før fredag 30. august kl. 18:00.
Foto: Fredrik Solstad
Bilde
Galåvolden Gård
Gårdsmat fra Røros-traktene

Anita Galåen representerer den nye generasjonen, og er daglig leder for Galåvolden Gård. Hun er gift med Lars Jacob Galåen, 10. generasjon på Galåvolden Gård. Han er bonden (og litt potet), og sammen skal de drive Galåvolden Gård videre etter Ingulf Galåen (far) og Gunn Brønnum som er grunderne. De startet opp foredling av gårdens råvarer ca år 2000, og da var hovedfokus å foredle av alle gårdens råvarer; slik som egg, melk og høns- og storfekjøtt.

 

Egg er hovedproduksjonen på gården, og de har 15.000 høner fordelt på to eiere (Lars Jacob og Ingulf). Lars Jacob driver mjølkeproduksjon i Galåen samdrift rett ved gården, sammen med tre andre lokale bønder. De har 130 mjølkekyr og ca 360 dyr til sammen. Galåvolden Gård AS kjøper ca 170.000l melk fra Galåen Samdrift til foredling på gården.

 

I dag har de to produksjonsanlegg, et på gården og et i Havsjøveien næringspark. I tillegg til å selge egg til dagligvare og storhusholdning, foredler råvarene egg og mjølk til ulike produkter. På gården produseres blant annet RørosOst, RørosIs, Rausjødalsost og Røros Eggelikør. I tillegg produseres Røros Majones, Røros Vaffel, Røros Pannekake og Røros Marengs i Havsjøveien. De har også en eggknekkemaskin der de knekker egg, slik at de kan fryse inn eggemasse, eggeplommer og eggekviter til videreforedling.

 

For Anita og Lars Jacob, står bærekraft og miljø høyt i fokus. De jobber for å få utnyttet råvarene, unngå svinn, utnyttet produksjonslokaler og optimalisere all produksjon med best mulig flyt. Det å kunne lykkes i storhusholdning, betyr enormt mye for dem- slik at de kan få utnyttet råvarene og anlegg på best mulig måte.

Dette vil igjen gjøre at vi kan ta viktige investeringer og sette fokus på en enda mer bærekraftig produksjon for fremtiden.

Foto: Thomas Mortveit

Foto: Thomas Mortveit.

Etablert
1976
Område
Midtnorge
Anita Galåen daglig leder for Galåvolden Gård. Foto: Fredrik Solstad
Produkter fra Galåvolden Gård
Artikkelbilde Lag en fin ostetallerken!

Ost passer utmerket som forrett, dessert eller kun for kos! Nora Krogstad som er konditor og landslagskokk viser hvordan man kan sette sammen en fin ostetallerken som avslutning på et godt måltid!

Artikkelbilde Rett og slett en smartere saus

Våre salsaer er gode verktøy på kjøkkenet

Artikkelbilde Alternative produkter

Det er viktig å ta hensyn til ulike kosthold og allergier når du setter en meny! Om noen av dine gjester er allergisk, intolerant eller følger bestemte kostholdsregler bør du ha noe å tilby. Her vil du finne alternative produkter som er melkefrie, glutenfrie og som kan brukes som erstatning for kjøttprodukter.

Artikkelbilde Emballasje til mat i farta

Alt du trenger av take away emballasje kan du finne fra Bako. Vi leverer til alle typer aktører, enten du driver en cafe, en hurtigmatkjede eller en kiosk anbefaler vi deg å ta en titt på noen av våre mer populære produkter for varm og kald mat!

Artikkelbilde 3 tips til enkle retter du kan sette på menyen

Salater, wraps og toast er eksempler på enkle smakfulle retter, som alle kan få til! Rettene er også ypperlig å forberede og gjøre klare før kundene kommer, slik at serveringen går kjapt på hektiske dager. Plukk ut dine favorittingredienser og server med tilbehør som tzatziki, srirachadressing eller barbeque saus.