Fra havet utenfor Frøya finner du laks i ideelle vekstvilkår!
Frøyalaksen oppdrettes i havet utenfor øya Frøya i Trøndelag, her legges grunnlaget for den unike kvaliteten. Golfstrømmen har i årtusener skapt sterke strømmer med stor forskjell på flo og fjære, som sikrer tilførsel av rent sjøvann to ganger i døgnet – hele året!
I dag produseres Frøya på et av landets største og mest moderne lakseslakterier, SalMars slakteri på Frøya. Her slaktes mer enn 120 fisk i minuttet av de 400 ansatte som jobber der.
- Det gir Frøya en unik mulighet til å velge ut de aller beste fiskene, som lever opp til våre strenge kvalitetskriterier, forteller Henrik Andersen i Frøya Salmon AS.
Når du skal lage laksesashimi, vil du ikke ha med det slintrede halestykket som man kan oppleve å få – bare det tykke, fine loinestykket som gir perfekte sashimiskiver.
- Derfor skjærer Frøya bort halestykket, slik at du kun står igjen med en perfekt og ensartet backloin. Skal du laksen lett, eller ønsker en litt fetere lakseloin, bør du velge en midloin. Frøya midloin har ensartet tykkelse som gjør at du enklere får perfekte stekeresultatet, sier Henrik.
Både Frøya backloin og midloin er spiseklare rett fra pakken. Den unike smaken og konsistensen oppnås når man blant annet kjøler ned produktet til 1,5 grader bare to timer etter fisken er tatt opp av sjøen. Dette hjelper til å bevare smaken og ferskheten helt frem til er levert hos deg!
- Jeg tror at for den kresne kokken som verdsetter kvalitet for både seg selv og de rundt seg er Frøya et opplagt valg. Jeg tenker videre at det er viktig med lokale varer og produkter fordi det utnytter verdifulle norske naturgitte fortrinn, som bør komme alle til gode, sier Henrik og legger til: - Konsumentene vinner på ekstraordinære smaksopplevelser, samtidig som vi holder lys i husene langs norskekysten på en bærekraftig måte, til glede for både dagens og fremtidige generasjoner.
De siste årene har vi sett en stadig økende interesse for fastelavnsboller. I Danmark begynner bakeriene å selge boller allerede rett over jul, og flere strekker ut sesongen helt til påske.
Her hjemme er det stadig flere som foretrekker boller med mandelfyll, bedre kjent som semlor: en storfavoritt i våre naboland!
Når hver detalj teller, er det de små dråpene som utgjør forskjellen. Haugen-Gruppen tilbyr et bredt utvalg av smakssettere slik at alle finner noe som passer deres smak. Ta kontakt med våre distriktssjefer for apotek som passer inn hos deg. Perfekt for bordservering som imponerer og gir kunden mulighet for personlig tilpasning.
Bakervarer er en stor kategori bestående av både produkter som er klare til bruk og produkter som du kan sette din egen signatur på. Produktene trenger minimalt med bearbeiding før de serveres, og er derfor svært praktiske for mange av våre kunder. Vi har både ferske, langtidsholdbare og dypfryste produkter.
Når festivalen skal velge vin, handler det ikke bare om smak – det handler også om logistikk, kvalitet og tempo i serveringen. Velg vin med skrukork neste gang dere bestiller inn til baren.
Ost og vin er en klassiker mange fremdeles setter høyt, men flere og flere har også fått øynene opp for kombinasjonen ost og øl. Med nye smaker og kombinasjoner vil du kunne gi gjestene dine en helt ny smaksopplevelse.