Finnmark Rein er Norges største produsent av reinsdyrkjøtt. Are Smuk Figved er direktøren av selskapet og vokste selv opp i en reineierfamilie. De har holdt på med reindrift på Finnmark siden 2011.
Kjøttet er fra utvalgte dyr som lever fritt i vill natur og som omgås i liten grad rundt mennesker, de lever der hvor reinen trives best - på Finnmarksvidda. Her ferdes de på snødekte vidder og i frodige daler, og de ferdes fritt hele året. Når de skal bli fraktet mellom de ulike årsbeitene, blir de fulgt av deres reineierne gjennom 600 kilometer lange urgamle flytteveier.
Slaktingen hos Finnmark Rein skjer etter gammel samisk slaktefilosofi. Her utnytter man hele dyret og sørger for at ingenting går til spille. Reineierne har da muligheten til å benytte seg av mindre flokker og færre dyr som gjør at man har sunnere dyr, bedre kvalitet på kjøttet, høyere fortjeneste og lavere driftskostnad.
Finnes det noe bedre i sommervarmen enn frosne, avkjølende drinker laget på sorbet-is?
Salater, wraps og toast er eksempler på enkle smakfulle retter, som alle kan få til! Rettene er også ypperlig å forberede og gjøre klare før kundene kommer, slik at serveringen går kjapt på hektiske dager. Plukk ut dine favorittingredienser og server med tilbehør som tzatziki, srirachadressing eller barbeque saus.
Bevisstheten rundt miljø og bærekraft har blitt sterkere hos både forbrukere og serveringssteder. Etterspørselen etter vegetariske alternativer er større enn aldri før, og aldri har det vært lettere å tilby plantebasert mat.
Høsten og vinteren er høysesong for influensa og andre sykdommer. Sikre deg god hygiene på ditt serveringssted!