Færder Mikrobryggeri
Bilde
Færder Mikrobryggeri
For Tønsberg, den gamle byen vår

Hvorfor Færder Mikrobryggeri? Fordi vi elsker å brygge godt øl. Fordi havet er vårt hjem og Færder vårt fyr. For Tønsberg, den gamle byen vår. For familien. Mors vilje og fars fortvilelse. For gode opplevelser. Kvaliteten. For å sende folk ut på en smaksreise. På flåta. For livsglede. For alkens ensomme sang og torskens tomme blikk. Fordi vi elsker vær og vind, natur og årstider. Kan nytes i både flo og fjære.

 

Færder Mikrobryggeri ble etablert i september 2013 og lanserte ølet høsten 2014. Bryggeriets lokaler ligger midt i Tønsberg Sentrum og navnet er hentet fra Færder Fyr, som er et viktig sjømerke ytterst i Oslofjorden. Færder Mikrobryggeri ønsker å skape øl som gir assosiasjoner til vær og vind, sol og sommer, bølger og hav. 

Færder Mikrobryggeri ønsker å skape øl som gir assosiasjoner til vær og vind, sol og sommer, bølger og hav. 

Barnepleieren Tone og legen Mathias startet med hjemmebrygging i 2013, og i september samme år var Færder Mikrobryggeri etablert. Vi flyttet inn i nyoppussede lokaler i sentrum av Tønsberg i 2014, med nytt 2000 L-bryggeri og tappelinje for glassflasker. Mathias gjorde ferdig legestudiet fram mot januar 2015, så starten var litt humpete, men etter hvert fikk vi etablert oss og hverdagene ble roligere. 


Færder Mikrobryggeri ønsker å skape øl som er balanserte og lettdrikkelige, og samtidig interessante og velsmakende. Det er en utfordring å lage produkter som er annerledes og gjenkjennelige på samme tid, og dette er hovedkilden til vårt driv.

Det er en utfordring å lage produkter som er annerledes og gjenkjennelige på samme tid

Nå for tiden lager vi øl på flaske, fat og boks, vi lager produkter med og uten alkohol, og med og uten humle og malt. Vi skaper hele tiden noe nytt, og vi har mange fantastiske samarbeidspartnere som kommer til oss med idéer om nye, spennende produkter.

 

Etablert
2013
Område
Østlandet
Tone og Mathias Krüger
Øl fra Færder Mikrobryggeri
Artikkelbilde Ndujamajones

Ndujamajones er en spennende og smakfull vri på den klassiske majonesen. Denne krydrede italienske pølsebasen tilfører en rik og intens smak som gjør den perfekt til alt fra sandwich og burgere til dip for grønnsaker og pommes frites. Enkel å lage og imponerende i smak, ndujamajones vil raskt bli en favoritt hos dine gjester.

Artikkelbilde Engangshansker

Utforsk vårt utvalg av engangshansker for hygienisk matlaging og håndtering.

Artikkelbilde Alternative produkter

Det er viktig å ta hensyn til ulike kosthold og allergier når du setter en meny! Om noen av dine gjester er allergisk, intolerant eller følger bestemte kostholdsregler bør du ha noe å tilby. Her vil du finne alternative produkter som er melkefrie, glutenfrie og som kan brukes som erstatning for kjøttprodukter.

Artikkelbilde Gøy på kjøkkenet med Slåtto sauser

For spisesteder som ønsker å tilby en spennende og smaksrik bredde i menyen, er sauser og dressinger noen av de hemmelige heltene som er med på å skape de gode resultatene.

Artikkelbilde Bruk opp sider-restene

Synes du det er vanskelig å ta inn sider på menyen fordi du ofte sitter igjen med rester? En kunde vil ha et glass, og resten av flasken går i vasken? Fortvil ikke, vi gir deg 6 gode, spenstige og morsomme oppskrifter for å bruke opp disse restene! Norsk sider av høy kvalitet i en cocktail eller mocktail slår aldri feil!