Det skal utføres vedlikehold på noen av våre servere fra tirsdag 04.02.2025 kl. 06:00 - kl. 12:00. Det forventes ikke nedetid som følge av dette, men det kan være noe redusert kapasitet.
Færder Mikrobryggeri
Bilde
Færder Mikrobryggeri
For Tønsberg, den gamle byen vår

Hvorfor Færder Mikrobryggeri? Fordi vi elsker å brygge godt øl. Fordi havet er vårt hjem og Færder vårt fyr. For Tønsberg, den gamle byen vår. For familien. Mors vilje og fars fortvilelse. For gode opplevelser. Kvaliteten. For å sende folk ut på en smaksreise. På flåta. For livsglede. For alkens ensomme sang og torskens tomme blikk. Fordi vi elsker vær og vind, natur og årstider. Kan nytes i både flo og fjære.

 

Færder Mikrobryggeri ble etablert i september 2013 og lanserte ølet høsten 2014. Bryggeriets lokaler ligger midt i Tønsberg Sentrum og navnet er hentet fra Færder Fyr, som er et viktig sjømerke ytterst i Oslofjorden. Færder Mikrobryggeri ønsker å skape øl som gir assosiasjoner til vær og vind, sol og sommer, bølger og hav. 

Færder Mikrobryggeri ønsker å skape øl som gir assosiasjoner til vær og vind, sol og sommer, bølger og hav. 

Barnepleieren Tone og legen Mathias startet med hjemmebrygging i 2013, og i september samme år var Færder Mikrobryggeri etablert. Vi flyttet inn i nyoppussede lokaler i sentrum av Tønsberg i 2014, med nytt 2000 L-bryggeri og tappelinje for glassflasker. Mathias gjorde ferdig legestudiet fram mot januar 2015, så starten var litt humpete, men etter hvert fikk vi etablert oss og hverdagene ble roligere. 


Færder Mikrobryggeri ønsker å skape øl som er balanserte og lettdrikkelige, og samtidig interessante og velsmakende. Det er en utfordring å lage produkter som er annerledes og gjenkjennelige på samme tid, og dette er hovedkilden til vårt driv.

Det er en utfordring å lage produkter som er annerledes og gjenkjennelige på samme tid

Nå for tiden lager vi øl på flaske, fat og boks, vi lager produkter med og uten alkohol, og med og uten humle og malt. Vi skaper hele tiden noe nytt, og vi har mange fantastiske samarbeidspartnere som kommer til oss med idéer om nye, spennende produkter.

 

Etablert
2013
Område
Østlandet
Tone og Mathias Krüger
Øl fra Færder Mikrobryggeri
Artikkelbilde Klassisk julemat til julebordet!

Få med deg Tommy og Bård sine tips til julematen, som vil imponere både tradisjonselskere og de som ønsker en moderne vri! Fra langtidstekt ribbe med krydret rødkål og sprø pommes anna, til klassisk lutefisk med alt tilbehør – og ikke minst saftige vegisterkaker for et plantebasert alternativ. Utforsk oppskriftene og gjør deg klar for å servere en uforglemmelig julemiddag!

Artikkelbilde Påsmurt

Tilby dine kunder ferdigsmurte baguetter!

Artikkelbilde Lag en fin ostetallerken!

Ost passer utmerket som forrett, dessert eller kun for kos! Nora Krogstad som er konditor og landslagskokk viser hvordan man kan sette sammen en fin ostetallerken som avslutning på et godt måltid!

Artikkelbilde SUP? Single Use Plastics.

Engangsplast produkter er forbudt i Norge og EU. Men våre leverandører hjelper deg med gode alternativer!

Artikkelbilde Oppstartshjelpen

Å starte en restaurant eller en kafe kan være en spennende reise, men det krever nøye planlegging og gjennomføring. På denne siden får du en huskeliste med viktige ting å tenke over, hva du trenger for å starte og tips til å komme i gang. Vi tar deg fra ide til ferdig etablert bedrift!