Færder Mikrobryggeri
Bilde
Færder Mikrobryggeri
For Tønsberg, den gamle byen vår

Hvorfor Færder Mikrobryggeri? Fordi vi elsker å brygge godt øl. Fordi havet er vårt hjem og Færder vårt fyr. For Tønsberg, den gamle byen vår. For familien. Mors vilje og fars fortvilelse. For gode opplevelser. Kvaliteten. For å sende folk ut på en smaksreise. På flåta. For livsglede. For alkens ensomme sang og torskens tomme blikk. Fordi vi elsker vær og vind, natur og årstider. Kan nytes i både flo og fjære.

 

Færder Mikrobryggeri ble etablert i september 2013 og lanserte ølet høsten 2014. Bryggeriets lokaler ligger midt i Tønsberg Sentrum og navnet er hentet fra Færder Fyr, som er et viktig sjømerke ytterst i Oslofjorden. Færder Mikrobryggeri ønsker å skape øl som gir assosiasjoner til vær og vind, sol og sommer, bølger og hav. 

Færder Mikrobryggeri ønsker å skape øl som gir assosiasjoner til vær og vind, sol og sommer, bølger og hav. 

Barnepleieren Tone og legen Mathias startet med hjemmebrygging i 2013, og i september samme år var Færder Mikrobryggeri etablert. Vi flyttet inn i nyoppussede lokaler i sentrum av Tønsberg i 2014, med nytt 2000 L-bryggeri og tappelinje for glassflasker. Mathias gjorde ferdig legestudiet fram mot januar 2015, så starten var litt humpete, men etter hvert fikk vi etablert oss og hverdagene ble roligere. 


Færder Mikrobryggeri ønsker å skape øl som er balanserte og lettdrikkelige, og samtidig interessante og velsmakende. Det er en utfordring å lage produkter som er annerledes og gjenkjennelige på samme tid, og dette er hovedkilden til vårt driv.

Det er en utfordring å lage produkter som er annerledes og gjenkjennelige på samme tid

Nå for tiden lager vi øl på flaske, fat og boks, vi lager produkter med og uten alkohol, og med og uten humle og malt. Vi skaper hele tiden noe nytt, og vi har mange fantastiske samarbeidspartnere som kommer til oss med idéer om nye, spennende produkter.

 

Etablert
2013
Område
Østlandet
Tone og Mathias Krüger
Øl fra Færder Mikrobryggeri
Artikkelbilde Oppstartshjelpen

Å starte en restaurant eller en kafe kan være en spennende reise, men det krever nøye planlegging og gjennomføring. På denne siden får du en huskeliste med viktige ting å tenke over, hva du trenger for å starte og tips til å komme i gang. Vi tar deg fra ide til ferdig etablert bedrift!

Artikkelbilde Løft kakeutvalget ditt med deilige favoritter fra Danora

Gode kaker selger – spesielt når de kombinerer smak, kvalitet og fristende utseende. Danora tilbyr populære kaker som passer perfekt i disk, til servering eller som take-away. Med riktig utvalg kan du enkelt løfte kundeopplevelsen og øke salget.

Artikkelbilde Evergood Kaldbrygget kaffe

Her er en enkel oppskrift på Evergood Cold Brew (eller kaldbrygget kaffe som det også kalles). Vi har lagt med et par tips om hvordan du enkelt gjør denne til din favoritt! Men husk – dette tar litt tid. Kaffen trenger lang bryggetid for å få frem de gode smakene, siden den er brygget på kaldt vann.

Artikkelbilde Havrotto med Den Sorte Havre!

Laget på havre i stedet for ris, har den et moderne uttrykk og en kortere koketid enn tradisjonell risotto. Det betyr raskere servering og bedre flyt i travle perioder. Samtidig er havre et rimelig og næringsrikt råvarevalg som gir god metthetsfølelse og høy kvalitet – perfekt som dagens rett eller i større porsjoner.

Artikkelbilde Vakuumposer for Sous Vide og Matoppbevaring

Utforsk vårt utvalg av vakuumposer i ulike størrelser, ideelle for sous vide-tilberedning og forlenget holdbarhet på matvarer. Perfekt for profesjonelle kjøkken.