Bilde
Epleslang
Håndplukkede epler fra Oslos hager
Epleslang eplemost er en prisvinnende eplemost av epler høstet av en arbeidsom gjeng i 700 av Oslos hager.

Epleslang er laget av 100 % epler, helt uten tilsetningsstoffer. For å få den ultimate eplesmaken er mosten i tillegg ufiltrert. Eplemosten er kortreist som få, og blir laget av epler som er til overs. Eplene er håndplukket i Oslos hager, og deretter presset og pasteurisert på Abildsø gård. Hver flaske er like unik som naboens epler, altså vil syrligheten og sødmen kunne variere noe fra flaske til flaske.

En eplemost fylt med god samvittighet


Som studenter ved Gründerskolen stilte en gjeng studenter seg spørsmålet «hvorfor er det så få som bruker eplene i hagen sin?». Det som startet som en skoleoppgave har vokst til å bli en kjent merkevare og et produkt. Mange i Oslo har flere epler enn de selv kan høste og spise, og alle epler bør jo komme til nytte. Gjengen fra Gründerskolen bestemte seg for å dra på epleslang – etter invitasjon fra snille og gavmilde hageeiere.

Ideen var, og er, å knytte sammen byens natur- og matressurser med menneskelige ressurser og lage et lokalprodusert kvalitetsprodukt. Epleslang tror på å inkludere alle, og tilbyr jobb for motiverte mennesker med nedsatt funksjonsevne og unge som ønsker arbeidserfaring. Hos Epleslang får de stå for innhøsting av eplene, og gjør en fabelaktig jobb. De høster eple som blir til 100 % naturlig eplemost, og så hjelper resten av Epleslang med etikettering og pakking. Epleslang eplemost er rett og slett fylt med god samvittighet!

Å inspirere og forandre tradisjonell businesstankegang

 


Epleslang har tre viktige verdier; å ta samfunnsansvar, være miljøvennlige og tilby topp kvalitet for dem som nyter eplemosten deres.

 

Visjonen deres er å inspirere og forandre tradisjonell businesstankegang ved å sette fokus på bærekraft, skape bevissthet rundt mat og å benytte fullt ut både de naturlige og menneskelige ressursene.

Epleslang har hele tiden vært opptatt av å finne gode samarbeidspartnere, og er stolt over at eplepressen de bruker, som står på Abildsø gård midt i Oslo, at de bruker Bilkollektivet som transportverktøy, at Miljøbudet er distributør og har Cultura-bank som pengeforvalter.

I 2013 ble Epleslang kåret til Årets sosiale entreprenør. Per i dag har Epleslang 700 hager de kan komme og besøke for å høste epler.

Etablert
2012
Område
Østlandet
Daglig leder Anne Dubrau
Produkter fra Epleslang
Artikkelbilde Er dine kunder opptatt av vegetar?

Bevisstheten rundt miljø og bærekraft har blitt sterkere hos både forbrukere og serveringssteder. Etterspørselen etter vegetariske alternativer er større enn aldri før, og aldri har det vært lettere å tilby plantebasert mat.

Artikkelbilde Vilje – økologiske produkter som gjør det enkelt å velge godt

Flere gjester forventer i dag at maten de spiser er både sunn, ansvarlig og produsert på naturens premisser. Med Vilje-produktene fra UNIL får du en serie økologiske varer som gjør det enkelt å servere mat med god smak, høy kvalitet – og et lavere klimaavtrykk.

Artikkelbilde Vakuumposer for Sous Vide og Matoppbevaring

Utforsk vårt utvalg av vakuumposer i ulike størrelser, ideelle for sous vide-tilberedning og forlenget holdbarhet på matvarer. Perfekt for profesjonelle kjøkken.

Artikkelbilde Ost og øl i kombinasjon

Ost og vin er en klassiker mange fremdeles setter høyt, men flere og flere har også fått øynene opp for kombinasjonen ost og øl. Med nye smaker og kombinasjoner vil du kunne gi gjestene dine en helt ny smaksopplevelse.

Artikkelbilde Sommer hele året med kremen av iskrem – og best i test-softis*!

For en sommer vi fikk – sol, smil og softis i verdensklasse. Smakstester bekreftet også: Vi har den beste softisen i landet*. Og hvem sier softissesongen er over? Bruk folkefavoritten softis til å lage lønnsomme konsepter på utsalgsstedet ditt ut året.