Bilde
Epleslang
Håndplukkede epler fra Oslos hager
Epleslang eplemost er en prisvinnende eplemost av epler høstet av en arbeidsom gjeng i 700 av Oslos hager.

Epleslang er laget av 100 % epler, helt uten tilsetningsstoffer. For å få den ultimate eplesmaken er mosten i tillegg ufiltrert. Eplemosten er kortreist som få, og blir laget av epler som er til overs. Eplene er håndplukket i Oslos hager, og deretter presset og pasteurisert på Abildsø gård. Hver flaske er like unik som naboens epler, altså vil syrligheten og sødmen kunne variere noe fra flaske til flaske.

En eplemost fylt med god samvittighet


Som studenter ved Gründerskolen stilte en gjeng studenter seg spørsmålet «hvorfor er det så få som bruker eplene i hagen sin?». Det som startet som en skoleoppgave har vokst til å bli en kjent merkevare og et produkt. Mange i Oslo har flere epler enn de selv kan høste og spise, og alle epler bør jo komme til nytte. Gjengen fra Gründerskolen bestemte seg for å dra på epleslang – etter invitasjon fra snille og gavmilde hageeiere.

Ideen var, og er, å knytte sammen byens natur- og matressurser med menneskelige ressurser og lage et lokalprodusert kvalitetsprodukt. Epleslang tror på å inkludere alle, og tilbyr jobb for motiverte mennesker med nedsatt funksjonsevne og unge som ønsker arbeidserfaring. Hos Epleslang får de stå for innhøsting av eplene, og gjør en fabelaktig jobb. De høster eple som blir til 100 % naturlig eplemost, og så hjelper resten av Epleslang med etikettering og pakking. Epleslang eplemost er rett og slett fylt med god samvittighet!

Å inspirere og forandre tradisjonell businesstankegang

 


Epleslang har tre viktige verdier; å ta samfunnsansvar, være miljøvennlige og tilby topp kvalitet for dem som nyter eplemosten deres.

 

Visjonen deres er å inspirere og forandre tradisjonell businesstankegang ved å sette fokus på bærekraft, skape bevissthet rundt mat og å benytte fullt ut både de naturlige og menneskelige ressursene.

Epleslang har hele tiden vært opptatt av å finne gode samarbeidspartnere, og er stolt over at eplepressen de bruker, som står på Abildsø gård midt i Oslo, at de bruker Bilkollektivet som transportverktøy, at Miljøbudet er distributør og har Cultura-bank som pengeforvalter.

I 2013 ble Epleslang kåret til Årets sosiale entreprenør. Per i dag har Epleslang 700 hager de kan komme og besøke for å høste epler.

Etablert
2012
Område
Østlandet
Daglig leder Anne Dubrau
Produkter fra Epleslang
Artikkelbilde Sandwich som setter smak på menyen

En god sandwich er mer enn bare et raskt måltid – det er en kombinasjon av smak, tekstur og kreativitet. Enten du ønsker en klassisk variant eller noe med en moderne vri, er mulighetene uendelige. Vi har satt sammen tre smakfulle alternativer som passer perfekt for kafeer, lunsjservering eller møtemat: en saftig meatball sandwich, en smakfull koreansk variant og en frisk laksesandwich.

Artikkelbilde Eat safe by Kiilto

God hygiene er essensielt når man skal sikre trygg og velsmakende mat.

Artikkelbilde Slik blir softis-salget en suksess i sommer!

Softis fra Hennig-Olsen er en sikker vinner med høy lønnsomhet. Med deres nye softiskonsepter kan du tilby unike smaksopplevelser, friste flere kunder og øke salget – uten store investeringer.

Artikkelbilde Finnbiffgryte

Finnbiffgryte og potetpure fra Matbørsen, toppes med tyttebær og krunsj.

Artikkelbilde Oppstartshjelpen

Å starte en restaurant eller en kafe kan være en spennende reise, men det krever nøye planlegging og gjennomføring. På denne siden får du en huskeliste med viktige ting å tenke over, hva du trenger for å starte og tips til å komme i gang. Vi tar deg fra ide til ferdig etablert bedrift!