I helgen denne uka, fra fredag 30. august kl. 18:00 og ut søndag 1. september gjør vi større forbedringer av våre systemer og askoservering.no vil kunne oppleves som ustabil i denne perioden. Vi oppfordrer derfor til å gjennomføre bestillinger før fredag 30. august kl. 18:00.
Bilde
Lefser og lomper siden 50-tallet

Engers Lefsebakeri ble startet av Oddveig og Reidar Enger i et lite kjellerlokale i 1954. Forretningsideen var å gjøre et gammelt håndverk, lefsebaking, til levevei. Det var lange tradisjoner for slik bakverk i familien, og i en periode var 5 søsken sysselsatt i samme bransje.

De første 20 årene var preget av rent håndverk, med manuell kjevling og steking på åpen takke. På 70-tallet ble kjevlemaskiner tatt i bruk og det første steget var dermed tatt mot det som senere skulle bli en industrialisering av det gamle håndverket.

Tidlig på 80-tallet fant en norsk maskinimportør en interessant produksjonslinje på ei bakerimesse i Tyskland. Maskinen var opprinnelig bygget for å produsere kjeks, men prinsippene var overførbare til lefse- og lompeproduksjonen. Ei deigmasse skulle kjevles ut til ønsket tykkelse, produktene stanses ut i ønsket fasong, deretter stekes på begge sider.

Som en av de første i landet fikk Engers Lefsebakeri installert en slik maskin i 1983. Etter 4 års drift var det behov for større kapasitet, og nok en maskin med samme teknologi ble satt i produksjon.

10 år senere var det igjen kommet ny maskinteknologi på markedet, og vinteren 1996 kunne bedriften ta i bruk et nytt og større bakeanlegg som erstattet begge de tidligere maskinene. Økende markedsandeler og en forsiktig utvidelse av vårt geografiske marked førte til vekst og utvikling.

Høsten 1999 installerte bedriften ytterligere ei komplett bakelinje, og i desember 2007 kom anlegg nr 3 på plass. Etter en betydelig utvidelse av lokalene i 2010, har vi nå tre identiske, separate bakeanlegg som gir fleksibilitet til å møte en etterspørsel som svinger sterkt gjennom året, med de største toppene før jul, påske, pinse, 17. mai og de store grillhelgene om sommeren.

Engers Lefsebakeri overtok Stange Lompe i januar 2009. Der ble det bakt kun glutenfrie produkter, potetlefser, potetlomper, hvetetortillas og tykklefser. Etter fem års drift hadde vi fortsatt ikke nådd en omsetning som sto i forhold til kapasiteten på anlegget. Vi valgte da å avslutte kapittelet med glutenfrie varer, og utstyret ble solgt og flyttet.

Utvidelsen i 2010 omfattet kontorer og lager, men først og fremst håndteringen av den viktigste råvaren, poteten. Vi har kontraktsdyrkere i nærområdet, og tar selv hånd om prosessen vasking, koking, skrelling og mosing. Våre potetedyrkere har årelang erfaring med å skaffe oss riktig kvalitet, noe som sammen med vår bakekompetanse bidrar til et optimalt sluttprodukt.

Etablert
1954
Område
Innlandet
Festlefse
Lefser og lomper fra Engers
Artikkelbilde One-Shot - Norges mest geniale iskonsept

Vår iskrem, frozen yoghurt og sorbet er laget etter originale italienske oppskrifter, har en unik kremet konsistens og fås i mange forskjellige smaker. Et smart produkt med god fortjeneste og lite svinn.

Artikkelbilde En smak av sommer!

På varme sommerdager ønsker vi oss friske, lette smaker! Som en lekker smoothie bowl til frokost, eller en fruktig drink til kvelden. Idun Industris sortiment av fruktpureer fra Crop’s kommer i favorittsmakene pasjonsfrukt, mango, lime, jordbær og bringebær. Pureene tiner raskt og kommer i praktiske små porsjoner, for enkel dosering og minimalt med svinn.

Artikkelbilde Sommerens fresheste drikker med sorbet fra Hennig-Olsen Is

Finnes det noe bedre i sommervarmen enn frosne, avkjølende drinker laget på sorbet-is?

Artikkelbilde Et mer inkluderende toalettrom med Tork

Et inkluderende toalettrom er en viktig del av det å være en likestilt og tilgjengelig arbeidsplass. Vi tror på å skape et miljø der alle besøkende føler seg velkomne og ivaretatt.

Artikkelbilde Sjømat

Sjømat, inkludert fisk og skalldyr, er ikke bare deilig; det tilbyr også betydelige helsefordeler og bidrar til å øke forbruket av næringsrike måltider blant dine gjester. I tillegg er sjømat kjent for sitt relativt lave CO2-avtrykk sammenlignet med andre proteinkilder, noe som gjør det til et bærekraftig valg for fremtiden.