Bilde
Ek Gårdskjøkken
Eggkvalitet og dyrevelferd i fokus
Familien Ek har drevet med jordbruk og dyrehold gjennom flere generasjoner

Gjølberg gård i Onsøy utenfor Fredrikstad har drevet jordbruk og hatt dyrehold gjennom flere generasjoner. Nå drives gården av Lars Erik Ek og foreldrene, Ingrid og Joar. På Gjølberg gård har det blitt dyrket gulrøtter, poteter, kål, purre og mange andre grønnsaker helt siden 1950- tallet, og idag har vi omlag 100 mål med rosenkål.

Vi er en liten familiebedrift som lever av at folk koser seg, og det ønsker vi å fortsette med lenge

 


Rosenkål er ikke det eneste vi driver med. Vi har 15 000 verpehøns vi tar oss av, og mange av eggene går til gårdskjøkkenet vårt, som sto klart i 2001. På kjøkkenet skapes ferske egg, og andre råvarer, om til hjemmelagde desserter og sauser, som selges både i butikker, til restauranter og til store og små selskaper. Vi leverer også egg til flere bakerier og konditorier rundt om på østlandet.
Ingrid og Joar kjøpte gården i 1988. Da hadde de korn, solbær og 2 000 burhøns. Etterhvert fikk vi opp to store hønsehus, besetningen ble frittgående og antall høner økte til hva det er idag.

Eggene ble solgt direkte til butikk og Ingrid fant derfor frem sin bestemors oppskrift på karamellpudding som en del av markedsføringen av eggene. Karamellpuddingen ble så godt mottatt at vi øynet muligheten for alternativ gårdsdrift, og bygde gårdskjøkkenet. Her lages det idag både karamell-, mocca- og sjokoladepudding, crème brûlée og panna cotta. Bearnaisesaus og flere typer aioli er også blitt til ettersom årene har gått.

Ingrid fant frem sin bestemors oppskrift

Vi synes det er spennende å finne nye bruksområder for egg, og bruker mye tid på prøving i kjøkkenet. At vi har mottatt nasjonale priser og hederlig omtale for flere av produktene våre, og fått så mye oppmerksomhet og tilbakemeldinger fra kunder, inspirerer oss til å fortsette utviklingen.

Etablert
1988
Område
Østlandet
Ingrid og Joar Ek
Produkter fra Ek Gårdskjøkken
Artikkelbilde Draughtmaster Flex fra Ringnes

Et enkelt tappesystem fra Ringnes.

Artikkelbilde Smarte løsninger, god butikk og veldig godt

Norge det landet i verden som spiser mest pizza. Det er jo en markedsundersøkelse med et godt pizzagrunnlag!

Artikkelbilde Lag en fin ostetallerken!

Ost passer utmerket som forrett, dessert eller kun for kos! Nora Krogstad som er konditor og landslagskokk viser hvordan man kan sette sammen en fin ostetallerken som avslutning på et godt måltid!

Artikkelbilde Drikke til julematen

Julen nærmer seg, og vi vet at du ønsker å tilby den perfekte drikkeopplevelsen til årets julebord. Vi har samlet de beste anbefalingene til julematen, fra rød og hvit vin som komplementerer den tradisjonelle ribbetallerken, til utvalgte øl som fremhever smaken av pinnekjøtt. Og for å avslutte måltidet på beste vis, finner du også noen nydelige dessertviner som setter prikken over i-en.