Gjølberg gård i Onsøy utenfor Fredrikstad har drevet jordbruk og hatt dyrehold gjennom flere generasjoner. Nå drives gården av Lars Erik Ek og foreldrene, Ingrid og Joar. På Gjølberg gård har det blitt dyrket gulrøtter, poteter, kål, purre og mange andre grønnsaker helt siden 1950- tallet, og idag har vi omlag 100 mål med rosenkål.
Rosenkål er ikke det eneste vi driver med. Vi har 15 000 verpehøns vi tar oss av, og mange av eggene går til gårdskjøkkenet vårt, som sto klart i 2001. På kjøkkenet skapes ferske egg, og andre råvarer, om til hjemmelagde desserter og sauser, som selges både i butikker, til restauranter og til store og små selskaper. Vi leverer også egg til flere bakerier og konditorier rundt om på østlandet.
Ingrid og Joar kjøpte gården i 1988. Da hadde de korn, solbær og 2 000 burhøns. Etterhvert fikk vi opp to store hønsehus, besetningen ble frittgående og antall høner økte til hva det er idag.
Eggene ble solgt direkte til butikk og Ingrid fant derfor frem sin bestemors oppskrift på karamellpudding som en del av markedsføringen av eggene. Karamellpuddingen ble så godt mottatt at vi øynet muligheten for alternativ gårdsdrift, og bygde gårdskjøkkenet. Her lages det idag både karamell-, mocca- og sjokoladepudding, crème brûlée og panna cotta. Bearnaisesaus og flere typer aioli er også blitt til ettersom årene har gått.
Vi synes det er spennende å finne nye bruksområder for egg, og bruker mye tid på prøving i kjøkkenet. At vi har mottatt nasjonale priser og hederlig omtale for flere av produktene våre, og fått så mye oppmerksomhet og tilbakemeldinger fra kunder, inspirerer oss til å fortsette utviklingen.
Sjømat, inkludert fisk og skalldyr, er ikke bare deilig; det tilbyr også betydelige helsefordeler og bidrar til å øke forbruket av næringsrike måltider blant dine gjester. I tillegg er sjømat kjent for sitt relativt lave CO2-avtrykk sammenlignet med andre proteinkilder, noe som gjør det til et bærekraftig valg for fremtiden.
Engangshansker har blitt enda mer vanlig de siste par årene, Vi har nitrilhansker, latexhansker og vinylhansker på lager.
Konditor og landslagskokk Nora Krogstad viser deg hvordan du enkelt kan pynte en ferdigkake!
Tror du AI kan hjelpe Benjamin Granerud fra kokkelandslaget med å finne en dessert som kan settes på menyen i jula?