Bilde
Eiker Gårdsysteri
Eiker Gårdsysteri
Melk fra glade kuer blir ost i verdensklasse

Eiker Gårdsysteri startet opp i 2002, etter at bøndene bestemte seg for å bygge et nytt og moderne fjøs for kyrene sine, basert på myndighetenes nye, strenger krav til fjøs og dyr.

 

Tenk for en utrolig flott råvare melka er, at man av ett råstoff kan lage tusenvis av forskjellige gode melkeprodukter. Det er fantastisk!

 

Det moderne fjøset har både en "mekanisk" budeie for melking, en maskin som fjerner møkka rundt beina til kuene og en egendesignet maskin for at kuene skal kunne børste hele kroppen sin. I dag har Eiker omtrent 60 frittågende kuer. Disse får selv bestemme når de vil spise og melkes. Inne i fjøset har kuene egne kumadrasser. Dyrevelferd er en viktig del av visjonen til Eiker Gårdsysteri, og dette reflekteres i deres kvalitetsrike oster. 

 

Flere av ostene til Eiker Gårdsysteri har fått mealje i Oste-VM, eller World Cheese Awards. Holterfjell XO fikk bronse i 2017 og 2018, Mutschli fikk sølvmedalje i 2018. 

 

- Det kaller jeg ost i verdensklasse. Vi føler vi har god kvalitet på ostene våre. Noe av grunnen er nok at dyra har det godt; de får samme blanding fôr gjennom hele året, og vi har spredt kalving. Dette gir et jevnt resultat på melkekvaliteten, som igjen gir et jevnt resultat på ostene, sier Anne Marie.

 

- Alle finner sin favoritt blant oster. Folk er opptatt av god dyrevelferd, kortreist og miljøvennlig mat.
Etablert
2002
Område
Østlandet
Daglig leder Anne Marie Sando
Produkter fra Eiker Gårdsysteri
Artikkelbilde Tid for dessert - Gulrotkake

Konditor og landslagskokk Nora Krogstad viser deg hvordan du enkelt kan pynte en ferdigkake!

Artikkelbilde Dispenser

Hos ASKO Servering finner du ulike dispensere til ethvert bruk av tørk og hygiene.

Artikkelbilde Alternative produkter

Det er viktig å ta hensyn til ulike kosthold og allergier når du setter en meny! Om noen av dine gjester er allergisk, intolerant eller følger bestemte kostholdsregler bør du ha noe å tilby. Her vil du finne alternative produkter som er melkefrie, glutenfrie og som kan brukes som erstatning for kjøttprodukter.

Artikkelbilde Slik løfter du desserten med pynt – tips fra konditor Hedda Frederiksen

Det er detaljene som lokker øynene litt ekstra, og den store forskjellen mellom en fristelse som blir lagt på asjetten eller blir stående bak glasset. Konditor Hedda Frederiksen deler sine beste tips til hvordan du kan bruke pynt fra Bako til å fremheve både smak og håndverk. 

Artikkelbilde Friske sommersalater med Norske Matskatter

Når sommeren melder sin ankomst, frister det med lett og smakfull mat som lar råvarene skinne. Vi har satt sammen friske sommersalater, laget med sesongens beste Matskatter!