Bilde
Eiker Gårdsysteri
Eiker Gårdsysteri
Melk fra glade kuer blir ost i verdensklasse

Eiker Gårdsysteri startet opp i 2002, etter at bøndene bestemte seg for å bygge et nytt og moderne fjøs for kyrene sine, basert på myndighetenes nye, strenger krav til fjøs og dyr.

 

Tenk for en utrolig flott råvare melka er, at man av ett råstoff kan lage tusenvis av forskjellige gode melkeprodukter. Det er fantastisk!

 

Det moderne fjøset har både en "mekanisk" budeie for melking, en maskin som fjerner møkka rundt beina til kuene og en egendesignet maskin for at kuene skal kunne børste hele kroppen sin. I dag har Eiker omtrent 60 frittågende kuer. Disse får selv bestemme når de vil spise og melkes. Inne i fjøset har kuene egne kumadrasser. Dyrevelferd er en viktig del av visjonen til Eiker Gårdsysteri, og dette reflekteres i deres kvalitetsrike oster. 

 

Flere av ostene til Eiker Gårdsysteri har fått mealje i Oste-VM, eller World Cheese Awards. Holterfjell XO fikk bronse i 2017 og 2018, Mutschli fikk sølvmedalje i 2018. 

 

- Det kaller jeg ost i verdensklasse. Vi føler vi har god kvalitet på ostene våre. Noe av grunnen er nok at dyra har det godt; de får samme blanding fôr gjennom hele året, og vi har spredt kalving. Dette gir et jevnt resultat på melkekvaliteten, som igjen gir et jevnt resultat på ostene, sier Anne Marie.

 

- Alle finner sin favoritt blant oster. Folk er opptatt av god dyrevelferd, kortreist og miljøvennlig mat.
Etablert
2002
Område
Østlandet
Daglig leder Anne Marie Sando
Produkter fra Eiker Gårdsysteri
Artikkelbilde Crispy Ribs

Lyst til å overraske gjestene med en ny vri på ribba? Vår egen markedskonsulent Tommy viser deg hvordan du lager crispy ribbeskiver, servert med asiatisk salat, sprø poteter og en fyldig blåmuggostsaus.

Artikkelbilde Dråpene som hever smaken!

Når hver detalj teller, er det de små dråpene som utgjør forskjellen. Haugen-Gruppen tilbyr et bredt utvalg av smakssettere slik at alle finner noe som passer deres smak. Ta kontakt med våre distriktssjefer for apotek som passer inn hos deg. Perfekt for bordservering som imponerer og gir kunden mulighet for personlig tilpasning.

Artikkelbilde Frisk skagenrøre – en klassiker på menyen

Lite slår en frisk og kremet skagenrøre når sola skinner og sommersesongen er på sitt beste. Denne varianten, pisket sammen av kjøkkensjef Trond Åm, er perfekt til småretter, smørbrød eller sommerens selskaper – klassikeren kombinerer sjømat og syre med en rund og fyldig dressing.

Artikkelbilde Extra glade gjester er god forretning

«Det Lille Extra» er et menykonsept som gjør det mulig å tilby nettopp hva det lover. Å overraske gjesten ved å by på noe ekstra som overgår forventningene. Samtidig som det er utviklet med kokken i tankene. Med enkle midler vil de fleste kjøkken kunne overraske gjesten med spennende smaker.

Artikkelbilde Er dine kunder opptatt av vegetar?

Bevisstheten rundt miljø og bærekraft har blitt sterkere hos både forbrukere og serveringssteder. Etterspørselen etter vegetariske alternativer er større enn aldri før, og aldri har det vært lettere å tilby plantebasert mat.