Eiker Gårdsysteri startet opp i 2002, etter at bøndene bestemte seg for å bygge et nytt og moderne fjøs for kyrene sine, basert på myndighetenes nye, strenger krav til fjøs og dyr.
Det moderne fjøset har både en "mekanisk" budeie for melking, en maskin som fjerner møkka rundt beina til kuene og en egendesignet maskin for at kuene skal kunne børste hele kroppen sin. I dag har Eiker omtrent 60 frittågende kuer. Disse får selv bestemme når de vil spise og melkes. Inne i fjøset har kuene egne kumadrasser. Dyrevelferd er en viktig del av visjonen til Eiker Gårdsysteri, og dette reflekteres i deres kvalitetsrike oster.
Flere av ostene til Eiker Gårdsysteri har fått mealje i Oste-VM, eller World Cheese Awards. Holterfjell XO fikk bronse i 2017 og 2018, Mutschli fikk sølvmedalje i 2018.
- Det kaller jeg ost i verdensklasse. Vi føler vi har god kvalitet på ostene våre. Noe av grunnen er nok at dyra har det godt; de får samme blanding fôr gjennom hele året, og vi har spredt kalving. Dette gir et jevnt resultat på melkekvaliteten, som igjen gir et jevnt resultat på ostene, sier Anne Marie.
Salater, wraps og toast er eksempler på enkle smakfulle retter, som alle kan få til! Rettene er også ypperlig å forberede og gjøre klare før kundene kommer, slik at serveringen går kjapt på hektiske dager. Plukk ut dine favorittingredienser og server med tilbehør som tzatziki, srirachadressing eller barbeque saus.
Oppdag kulinariske skatter fra Nord-Norge med unike oppskrifter som setter reinsdyrkjøtt i fokus. Fra saftige steker til delikate gryteretter, la Finnmark Rein inspirere deg til å skape minneverdige måltider som kombinerer tradisjon med moderne smaker.
For restauranter og serveringssteder som ønsker å kombinere kvalitet, bærekraft og økonomi, er dypfryst frukt og grønt et smart valg. Disse produktene har mange fordeler som gjør dem til en ideell løsning for storkjøkken og cateringvirksomheter.
Konditor og landslagskokk Nora Krogstad viser deg hvordan du enkelt kan pynte en ferdigkake!