Bilde
Eiker Gårdsysteri
Eiker Gårdsysteri
Melk fra glade kuer blir ost i verdensklasse

Eiker Gårdsysteri startet opp i 2002, etter at bøndene bestemte seg for å bygge et nytt og moderne fjøs for kyrene sine, basert på myndighetenes nye, strenger krav til fjøs og dyr.

 

Tenk for en utrolig flott råvare melka er, at man av ett råstoff kan lage tusenvis av forskjellige gode melkeprodukter. Det er fantastisk!

 

Det moderne fjøset har både en "mekanisk" budeie for melking, en maskin som fjerner møkka rundt beina til kuene og en egendesignet maskin for at kuene skal kunne børste hele kroppen sin. I dag har Eiker omtrent 60 frittågende kuer. Disse får selv bestemme når de vil spise og melkes. Inne i fjøset har kuene egne kumadrasser. Dyrevelferd er en viktig del av visjonen til Eiker Gårdsysteri, og dette reflekteres i deres kvalitetsrike oster. 

 

Flere av ostene til Eiker Gårdsysteri har fått mealje i Oste-VM, eller World Cheese Awards. Holterfjell XO fikk bronse i 2017 og 2018, Mutschli fikk sølvmedalje i 2018. 

 

- Det kaller jeg ost i verdensklasse. Vi føler vi har god kvalitet på ostene våre. Noe av grunnen er nok at dyra har det godt; de får samme blanding fôr gjennom hele året, og vi har spredt kalving. Dette gir et jevnt resultat på melkekvaliteten, som igjen gir et jevnt resultat på ostene, sier Anne Marie.

 

- Alle finner sin favoritt blant oster. Folk er opptatt av god dyrevelferd, kortreist og miljøvennlig mat.
Etablert
2002
Område
Østlandet
Daglig leder Anne Marie Sando
Produkter fra Eiker Gårdsysteri
Artikkelbilde Freedom of choice fra Katrin

Freedom of choice betyr at du kan velge mellom tre forskjellige størrelser på dispensere. Enten det er en kafé med små toaletter, en restaurant med høyt tempo, eller et hotell der gjestene forventer det lille ekstra, tilbyr Katrin fleksible og langsiktige løsninger.

Artikkelbilde Salatbar

Har du salatbar på ditt serveringssted? Få inspirasjon her til å forbedre tilbudet!

Artikkelbilde Ost og øl i kombinasjon

Ost og vin er en klassiker mange fremdeles setter høyt, men flere og flere har også fått øynene opp for kombinasjonen ost og øl. Med nye smaker og kombinasjoner vil du kunne gi gjestene dine en helt ny smaksopplevelse.

Artikkelbilde Drikke og tilbehør

Visste du at vi i ASKO Servering har alt du trenger for å gjøre baren din komplett?

Artikkelbilde Tid for dessert - Gulrotkake

Konditor og landslagskokk Nora Krogstad viser deg hvordan du enkelt kan pynte en ferdigkake!