Bilde
Eiker Gårdsysteri
Eiker Gårdsysteri
Melk fra glade kuer blir ost i verdensklasse

Eiker Gårdsysteri startet opp i 2002, etter at bøndene bestemte seg for å bygge et nytt og moderne fjøs for kyrene sine, basert på myndighetenes nye, strenger krav til fjøs og dyr.

 

Tenk for en utrolig flott råvare melka er, at man av ett råstoff kan lage tusenvis av forskjellige gode melkeprodukter. Det er fantastisk!

 

Det moderne fjøset har både en "mekanisk" budeie for melking, en maskin som fjerner møkka rundt beina til kuene og en egendesignet maskin for at kuene skal kunne børste hele kroppen sin. I dag har Eiker omtrent 60 frittågende kuer. Disse får selv bestemme når de vil spise og melkes. Inne i fjøset har kuene egne kumadrasser. Dyrevelferd er en viktig del av visjonen til Eiker Gårdsysteri, og dette reflekteres i deres kvalitetsrike oster. 

 

Flere av ostene til Eiker Gårdsysteri har fått mealje i Oste-VM, eller World Cheese Awards. Holterfjell XO fikk bronse i 2017 og 2018, Mutschli fikk sølvmedalje i 2018. 

 

- Det kaller jeg ost i verdensklasse. Vi føler vi har god kvalitet på ostene våre. Noe av grunnen er nok at dyra har det godt; de får samme blanding fôr gjennom hele året, og vi har spredt kalving. Dette gir et jevnt resultat på melkekvaliteten, som igjen gir et jevnt resultat på ostene, sier Anne Marie.

 

- Alle finner sin favoritt blant oster. Folk er opptatt av god dyrevelferd, kortreist og miljøvennlig mat.
Etablert
2002
Område
Østlandet
Daglig leder Anne Marie Sando
Produkter fra Eiker Gårdsysteri
Artikkelbilde Smarte løsninger, god butikk og veldig godt

Norge det landet i verden som spiser mest pizza. Det er jo en markedsundersøkelse med et godt pizzagrunnlag!

Artikkelbilde Pizza på menyen?

Med pizza på menyen har du alltid et trygt og godt alternativ til dine gjester. Lag enkle klassiske pizzaer med ferdige bunner, eller server pizza med unike spennende toppinger som overrasker!

Artikkelbilde Smaksrike småretter fra Rørosmeieriet

Smaksrike og digge tygg fra Røros – perfekt til aperitiffen. Rørosmeieriet vekker appetitten og egner seg godt både til aperitiffen, som forrett eller til tapasbordet.

Artikkelbilde Rene og naturlige råvarer fra Rørosmeieriet

Smaksrike retter fra Rørosmeieriet. Rene og naturlige råvarer gir gode smaksopplevelser er Rørosmeieriet`s mantra. Her har vi satt sammen 3 retter – som kan nytes sammen eller hver for seg.

Artikkelbilde 3 tips til enkle retter du kan sette på menyen

Salater, wraps og toast er eksempler på enkle smakfulle retter, som alle kan få til! Rettene er også ypperlig å forberede og gjøre klare før kundene kommer, slik at serveringen går kjapt på hektiske dager. Plukk ut dine favorittingredienser og server med tilbehør som tzatziki, srirachadressing eller barbeque saus.