Bilde
Egge Gård
Kvalitet siden 1702
På Egge Gård i Lier produseres det jordbær og epler til den store gullmedalje.

Midt i landbruksbygda Lier ligger Egge Gård, med sydvendt utsikt utover hele dalen. Lier er kjent for sine gode forhold for frukt og bær, og hvert år produseres det 250 tonn jordbær og 1,5 million jordbærplanter. I tillegg har de 30 000 epletrær som normalt gir 100 tonn epler hver høst – en stor del av disse dyrkes økologisk.

Egge var en av de første gårdene som ble ryddet i Lier, og man antar at det ble gjort rundt år 0 – det sier noe om hvor gode dyrkingsforholdene i området faktisk er.

 

Gården drives av Marius Egge, som er 11. generasjon

19. juni 1702 kjøpte Paul Paulsen Egge Gård, og endret etternavnet sitt til Egge. Gården gikk i arv, og i 1963 la Nils Martin Egge om fra tradisjonell gårdsdrift til hagebruksproduksjon med hovedvekt på jordbærproduksjon med selvplukk. I 1982 tok Marius Egge over gården og introduserte økologisk fruktdyrking.

I dag drives gården fortsatt av Marius Egge, som er 11. generasjon. Han er lidenskapelig opptatt av både mat og drikke, og så tidlig et potensiale i den flotte, syrlige og norske frukten.

Basert på epler fra lokalområdet, har Marius utviklet en omfattende og mangfoldig produksjon av både alkoholfri og alkoholholdig drikke av høy kvalitet.

Liereple er et naturlig produkt, fullt av vitaminer og næringsstoffer

Produktutvalget til Egge Gård består i dag av tre kategorier; most og alkoholfritt, sider og vin og brennevin. Liereple er et naturlig produkt, fullt av vitaminer og næringsstoffer.

For å bevare den friske smaken, kaldpresser de eplene uten å tilsette sukker eller vann. Hele eplet blir brukt, og lar det presses ufiltrert slik at eplemosten inneholder fruktkjøtt, som har stor betydning for smaken.

 

Etablert
1702
Område
Østlandet
11.generasjon Marius Egge
Produkter fra Egge Gård
Artikkelbilde Tørrvarer

Tørrvarer er en stor og allsidig kategori med mange tusen varelinjer.

Artikkelbilde Er du klar for vår- og sommersesongen?

Vi har et stort utvalg av alkoholholdig og alkoholfrie produkter til din sommermeny.

Artikkelbilde Hygienen er viktigere enn noen gang!

Høsten og vinteren er høysesong for influensa og andre sykdommer. Sikre deg god hygiene på ditt serveringssted!

Artikkelbilde Tid for dessert - Gulrotkake

Konditor og landslagskokk Nora Krogstad viser deg hvordan du enkelt kan pynte en ferdigkake!

Artikkelbilde Kickstart det nye året med Idun Frøbakst og Idun Grovbakst!

Januar er måneden hvor mange gleder seg til grovbrød og knekkebrød igjen, etter noen uker med julemat og godteri. For å kickstarte året anbefaler vi nyhetene Idun Frøbakst og Idun Grovbakst. Bakemiksene i 5 kg sekker er perfekte for restauranter, kantiner og mindre bakerier. Bruk en og samme miks til utallige bakevarer, eller bland gjerne to eller flere mikser for å skape ditt signaturbakverk!