Bilde
Dyre Gård

Rygge har lenge hatt en variert jordbruks- og grønnsakproduksjon. De første jordbrukerne slo seg som regel ned på slake jorder som hellet mot syd eller vest. Det ga de beste og letteste dyrkningsforholdene. Dyre Gård ligger på raet i Rygge kommune i Østfold og er den mest kjente morenen i Norge. Raet ble avsatt foran iskanten av den skandinaviske innenlandsisen for ca. 12500 år siden og gir det perfekte jordsmonn for produksjon av epler. Gårdens vestvendte beliggenhet ned mot sjøen på solsiden av Oslofjorden gjør at eplene får optimal temperatur, lys og solforhold i modningsprosessen. Eplene dyrkes frem økologisk uten bruk av kunstgjødsel og unaturlige plantevernmidler.

Eplene dyrkes frem økologisk

Før utplantingen ble jorden tilsådd med eng og rikelig kløver som i flere år ble brukt som grønngjødsling for å skape nytt liv og biologisk mangfold i jorda. Jorda lå i disse årene i karens for å kunne bli godkjent som økologisk jord av Debio. Fra utplantingen er det kun gjødslet og sprøytet med økologiske  plantevernmidler som i hovedsak består av rapsolje og grønnsåpe. I tillegg har vi et rikt mangfold av nyttedyr som insekter og fugler som hjelper oss med å holde frukthagen fri for skadedyr. Gjødselet består hovedsakelig av kompostert "talle" fra økologisk kjøttproduksjon, kyllinggjødsel samt gressklipp fra området mellom epleradene.

Dyre Gård har ca. 35.000 epletrær

I 2011 startet vi utplanting av de populære eplesortene Rød Aroma og Discovery. Våren 2015 ble det plantet ut 12.000 trær av typen Santana. Vi har i tillegg plantet ut 13.000 trær av sorten Holsteiner Cox. Dyre Gård har i 2017 ca. 35.000 epletrær. Dyre Gård har eget gårdspresseri, med nytt produksjonsutstyr i moderne produksjonslokaler. I tillegg til egen epleproduksjon tar vi imot epler til pressing fra andre fruktprodusenter. Eplemost med fruktkjøtt og andre blandingsmoster er våre hovedprodukter. I tillegg produserer vi økologisk EpleSnacks som er et alternativ til sukkertilsatte fruktsnacks, samt eplemos.

Etablert
2004
Område
Østlandet
Ekteparet Anne-Lene og Hans Olav
Produkter fra Dyre Gård
Artikkelbilde Oppstartshjelpen

Å starte en restaurant eller en kafe kan være en spennende reise, men det krever nøye planlegging og gjennomføring. På denne siden får du en huskeliste med viktige ting å tenke over, hva du trenger for å starte og tips til å komme i gang. Vi tar deg fra ide til ferdig etablert bedrift!

Artikkelbilde Lammepølse med ramsløk og viltpølse fra A. Idsøe

Lammepølse med ramsløk og viltpølse fra A. Idsøe, toppes med syltet rødløk, krunsj og revet Bufarost fra Valdres

Artikkelbilde 3 tips til enkle retter du kan sette på menyen

Salater, wraps og toast er eksempler på enkle smakfulle retter, som alle kan få til! Rettene er også ypperlig å forberede og gjøre klare før kundene kommer, slik at serveringen går kjapt på hektiske dager. Plukk ut dine favorittingredienser og server med tilbehør som tzatziki, srirachadressing eller barbeque saus.

Artikkelbilde Takeaway- og cateringprodukter

Driver du med takeaway eller catering? Vi har et godt utvalg av emballasje, beger og bokser som passer perfekt for dette formålet. Våre produkter er laget for å holde maten din frisk og god, og gjøre leveringen både enklere og mer effektiv. La oss hjelpe deg med å finne de rette løsningene for din bedrift!

Artikkelbilde Tid for dessert - Ostekake

Landslagskonditor Vilde Nistad Strandos gir deg tips til hvordan du kan pynte en ferdig ostekake!