Bilde
Dybvik
Smak, kvalitet og kunden i fokus
Gjennom tilvirkningen til klippfisk blir torsken gjenfødt i en renere og en ekstatisk nytelse

Jakob & Johan Dybvik AS er en familiebedrift som i dag blir videreført av tredje generasjon Dybvik. Bedriften holder til midt inne i Borgundfjorden, på sørsiden av Ålesund på Sunnmøre, og har produsert tradisjonell klippfisk i snart 100 år. De er tre brødre som fører arven videre; Jan Petter, Sindre og Jakob Dybvik – de ”tre bacalao-musketerne”. Bedriften ble startet av deres farfar i 1923, og de har alle tre fysisk vokst opp i bedriften og var så heldig å få bli med og lære kunsten av å lage god klippfisk av deres far helt fra barnsben av. Dette håndverket fører de videre, og de forsøker hver dag å lage verdens beste klippfisk.

 

Klippfisk er havets spekeskinke med en helt unik og fantastisk smak

Da brødrene tok over bedriften ønsket de å ta vare på de gamle tradisjonene, samtidig som de så inderlig ønsket å gjøre dagens forbruker oppmerksom på det fantastiske produktet. De bestemte seg derfor for å skape en klippfiskbedrift med smak, kvalitet og kunden i fokus. Fra dette ståstedet har de videreutviklet bedriften deres og klippfiskmarkedet i Norge med nye spennende produkter.

 

Når det gjelder produksjon, tukler vi ikke med håndverket vårt

De jobber kontinuerlig med produktutvikling og har på den måten har vi fått en naturlig utnyttelse av hele fisken som bidrar til lite svinn. Under produksjonsprosessen oppstår det som Dybvik-gutta kaller ”klippfiskmagi”. Klippfiskmagi er en konsentrasjon av smak og næringsstoffer, som skjer gjennom foredlingen. 10 kilo levende fisk blir konsentrert til en protein- og smaksbombe på ca. 3,5 kilo, totalt forskjellig fra råstoffet – en gastronomisk nytelse er født.

Etablert
1923
Område
Vestlandet
Jakob Dybvik
Produkter fra Dybvik
Artikkelbilde Sugerør

I vårt sortiment kan du alltid være trygg på at du kun finner sugerør som er gode alternativer for miljøet.

Artikkelbilde Mat i barnehagen

Trenger du hjelp til innkjøp av mat i din barnehage?

Artikkelbilde Klassisk julemat til julebordet!

Få med deg Tommy og Bård sine tips til julematen, som vil imponere både tradisjonselskere og de som ønsker en moderne vri! Fra langtidstekt ribbe med krydret rødkål og sprø pommes anna, til klassisk lutefisk med alt tilbehør – og ikke minst saftige vegisterkaker for et plantebasert alternativ. Utforsk oppskriftene og gjør deg klar for å servere en uforglemmelig julemiddag!

Artikkelbilde Vakuumposer finner du hos oss!

Har du behov for vakuumposer i ditt kjøkken? Her finner du flere varianter.

Artikkelbilde Skap autentiske mexicanske smaker med Santa Maria

Det mexicanske kjøkkenet er elsket av mange, og med god grunn. Se hvordan du kan gi menyene dine en meksikansk smaksvri eller tilby klassiske retter med autentiske meksikanske smaker.