Bilde
Domstein Sjømat
Domstein Sjømat
Hovedfokus på villfanget fisk og skalldyr fra lokale fiskere og fiskemottak

Domstein er en familieeid leverandør av fisk i nærmere 100 år. Sjømatkonsernet er en betydelig aktør innen kjølt og fryst sjømat i de nordiske markedene og driver i tillegg handel med fryst fisk over hele verden. Vi skal være førstevalget for miljøbevisste kunder – som verdsetter god forvaltning av havets ressurser og en bærekraftig verdikjede. 

 

Domstein ble etablert i 1925 av Rasmus Domstein, som var farfar til dagens eiere. Rasmus var fisker og kjøpte en strandeiendom i Måløy der han startet fiskemottak. Her drev han tradisjonell fisketilvirkning som salting og tørking i beskjeden målestokk. Etter krigen tok sønnen Knut Domstein over virksomheten. Han tok i bruk ny teknologi som frysing og maskinell filetproduksjon. Markedet ble etterhvert mer internasjonalt og han hadde en sentral rolle i restruktureringene av fiskeindustrien på Vestlandet. Han overtok og etablerte flere bedrifter i Måløy, Raudeberg, Selje, Kalvåg og Florø. Virksomheten omfattet etter hvert produksjon av klippfisk, frossen filet, sild og makrell og lakseoppdrett.

 

På 90-tallet ekspanderte Domstein sterkt. Virksomheten i Måløy ble samlet i et nytt og moderne anlegg for pelagisk fisk og hvitfisk på Trollebø. Det ble etablert produksjon og salg av ferdigvarer i Sverige. Domstein ble også en ledende aktør innen oppdrettsnæringen. Gjennom Ervik Havfiske var Domstein også sterkt involvert i banklineflåten.

Etablert
1925
Område
Nordnorge
Produkter fra Domstein Sjømat
Artikkelbilde Alternative produkter

Det er viktig å ta hensyn til ulike kosthold og allergier når du setter en meny! Om noen av dine gjester er allergisk, intolerant eller følger bestemte kostholdsregler bør du ha noe å tilby. Her vil du finne alternative produkter som er melkefrie, glutenfrie og som kan brukes som erstatning for kjøttprodukter.

Artikkelbilde Kjøkkenutstyr fra ASKO Servering

Hos oss finner du et bredt utvalg kjøkkenutstyr! Vi tilbyr solide og funksjonelle produkter som tåler daglig bruk, og som gjør matlaging og servering mer effektivt.

Artikkelbilde Er du klar for vår- og sommersesongen?

Vi har et stort utvalg av alkoholholdig og alkoholfrie produkter til din sommermeny.

Artikkelbilde Oppstartshjelpen

Å starte en restaurant eller en kafe kan være en spennende reise, men det krever nøye planlegging og gjennomføring. På denne siden får du en huskeliste med viktige ting å tenke over, hva du trenger for å starte og tips til å komme i gang. Vi tar deg fra ide til ferdig etablert bedrift!

Artikkelbilde Sjømat

Sjømat, inkludert fisk og skalldyr, er ikke bare deilig; det tilbyr også betydelige helsefordeler og bidrar til å øke forbruket av næringsrike måltider blant dine gjester.