Biri Flatbrødbakeri AS ligger så vidt oppe i lia ovenfor E6 i Oppland sine dype og fine skoger. Bare 15 km sør for Lillehammer og 40 km nord for Gjørvik kan man finne et bakeri fult av tradisjon.
Hos Biri produserer de potetflatbørd, både vanlig og glutenfritt.
Bedriften ble etablert i 1994. Produksjonslinjen er utviklet og bygd av nåværende eier sin far, som var en naturlig «Petter Smart». I dag er det en familiebedrift heleid av familien, med ekteparets datter som ansatt. Hos Biri bruker de hele poteten, riktig nok ble den vasket og kokt med skallet på hos Biri også.
I det vanlige flatbrødet blir det brukt kun potet, mel og salt, ingen kunstige tilsetninger.
I det glutenfrie blir det brukt potet og en glutenfri melblanding. Bedriften bruker dessuten ikke flakes. Maskinene er bygd for å bake flatbrød, derfor er det akkurat det de produserer. Produksjonen er en kombinasjon av «håndarbeid» og maskinelt. De er 3 ansatte/ca 2,5 årsverk.
Å starte en restaurant eller en kafe kan være en spennende reise, men det krever nøye planlegging og gjennomføring. På denne siden får du en huskeliste med viktige ting å tenke over, hva du trenger for å starte og tips til å komme i gang. Vi tar deg fra ide til ferdig etablert bedrift!
Du kan få samlet alt du trenger på en bil, med en levering og du mottar kun en faktura. Enkelt, lønnsomt og effektivt!
Julen nærmer seg, og vi vet at du ønsker å tilby den perfekte drikkeopplevelsen til årets julebord. Vi har samlet de beste anbefalingene til julematen, fra rød og hvit vin som komplementerer den tradisjonelle ribbetallerken, til utvalgte øl som fremhever smaken av pinnekjøtt. Og for å avslutte måltidet på beste vis, finner du også noen nydelige dessertviner som setter prikken over i-en.