Bilde
Bergen Røkeri
Røkt på gamlemåten siden 1943

På Manger nord for Bergen ligger Bergen Røkeri. Røkeriet springer ut av Fosse Røykeri, grunnlagt i 1943 i Skuteviken, og fører håndverket videre i dag. Her henger fisken tradisjonelt i teglsteinsovner—så vannet renner av og røyken får jobbe langsomt. Resultatet er ren smak og fast konsistens, laget slik vestlendinger har gjort det i generasjoner.

 

Håndverket er kjernepunktet—røykere som følger prosessen tett og justerer etter vær og vind, slik det alltid har vært. Det er en liten bedrift der erfaring, presisjon og tid er viktigere enn snarveier. 

 

Kvalitet og metode går hånd i hånd: tørrsalting, tørking og langsom røyking i teglsteinsovn. Røkeriet bruker også varemerket “Vestlandsmat” på en rekke tradisjonsprodukter—et uttrykk for både stedstilhørighet og krav til råvare og prosess. 

 

Sortimentet spenner fra røkt laks og ørret til varmrøkt kryddermakrell, bøkling, røkt torsk og hyse, samt sild (rund og flekket) og gravet laks/ørret. Dette er produkter som fungerer fra frokostbuffet og smørbrød til canapéer, forretter og kalde bord.

Etablert
1943
Område
Vestlandet
Tilgjengelig for ASKO VEST
Artikkelbilde Pizzatrender fra hele verden!

Hvert år blir flinke pizzakokker inspirert av nye ideer, smaker og kulinariske påvirkninger. Innovasjon står på menyen og gjestene elsker det. Her har vi samlet noen spennende pizzatrender fra hele verden.

Artikkelbilde Profiler emballasjen din med bedriftslogo!

Hos ASKO Reklame kan du bestille materiale for bedre profilering av din bedrift

Artikkelbilde Salatbar

Har du salatbar på ditt serveringssted? Få inspirasjon her til å forbedre tilbudet!

Artikkelbilde En klassiker i bakeriet og konditoriet

Vår emballasjeserie, Bako Standard, har eksistert i over 20 år. Den har vært et fast inventar hos bakerier og konditorier over hele Norge. Det elegante emblemet, som oser av kvalitet og ekte håndverksprodukter, har fraktet kaker og bakst fra bakerier til fornøyde kunder i årevis.

Artikkelbilde For en travel hverdag på kjøkkenet

En flaske som glipper i serveringen. En sølete benk midt i lunsjrushet. Når det er høyt tempo på kjøkkenet, har man ikke tid til små avbrudd. Da trengs løsninger som bare virker umiddelbart.